HiFi Klubben

Hopp til innhold

D/A-konverteren

– pust nytt liv i anlegget ditt

Kanskje du allerede har PC-en koblet til det gode,gamle (eller nye for den saks skyld) stereoanlegget ditt, er det mye du kan gjøre for å forbedre lydkvaliteten. PC-ens hodetelefonutgang er ofte belemret med elendig lydvkalitet og mye støy. Særlig bærbare PC-er har ofte en distink susing i denne utgangen. Med en separat digital-til-analog konverter, bedre kjent som en DAC, får du langt bedre lydkvalitet, og noen tilbyr også trådløs overføring av lyden.

D/A-konverteren er en ekte problemløser som kan gi et kjempeløft i selv et ganske alminnelig stereoanlegg. En effektiv og økonomisk oppgradering som flere og flere har fått øynene, og ørene, opp for.

D1050 er en høykvalitets og avansert D/A-konverter i NADs unike Digital Classics-design. Alle kretsløp er fintunet til suveren NAD-kvalitet, og du får massevis av tilkoblinger til anlegget ditt. Det smarte loddrette designet setter prikken over i-en.

Fra engelske Cambridge kommer den kompakte og økonomiske DacMagic 100. Du kan koble til hele fire digitale lydkilder inkl. datamaskin, og den håndterer i tillegg høyoppløste 24-bit musikkfiler, som låter enda bedre enn CD. Nå billigere en noensinne!

Om du ønsker trådløs overføring av lyden fra PC-en til anlegget, er en NAD DAC1 perfekt for deg. Du fester en liten dongle i USB-porten på PC-en, og lyden overføres trådløst, i CD-kvalitet, til en mottaker som du kobler i forsterkeren din. Ekstremt enkelt, og med svært god lyd.

  • Gir deg digitale fordeler på et tradisjonelt analogt stereoanlegg
  • Løfter lyden fra PC, TV, CD, streamingsystemer m.m.
  • Noen modeller kan fungere som komplette digitale forforsterkere, evt. med fjernkontroll.
  • Finnes også i trådløse utgaver
  • Ikke beregnet for lyd i flere kanaler

 

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her