Hopp til innhold

God lyd kan også nytes utendørs

– skikkelige høyttalere som takler vær og vind

Et par utendørshøyttalere gir deg musikk ute på terrassen uten at du trenger å skru stueanlegget på fullt volum. Og hvis du kombinerer dem med et trådløst musikksystem, kan du styre hele stasen ute, fra smarttelefonen.

Høyttalere bygget for vær og vind

Høyttalere til utendørs bruk er bygget for å tåle vind og fuktighet, slik at du også kan få lyd på terrassen, i garasjen, i båten og andre steder der klimaet er for hardt for vanlige høyttalere.

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke bare kan bruke en bærbar alt-i-ett-høyttaler i stedet? Det kan du gjerne, men det vil ikke låte like bra. Skikkelige høyttalere gir deg det fulle lydbildet og ekte stereo, og det er rett og slett en helt annen opplevelse.

Med utendørshøyttalere slipper du også å blåse musikken fra stuen gjennom terassedøren. Dermed får du mye bedre lyd, og du trenger ikke å spille høyt for å høre musikken. I tillegg får naboen din en sjanse til å nyte fuglesangen, hvis han foretrekker det fremfor musikken din.

Hvor kresen er du – og hvor skal høyttalerne brukes?

Du bestemmer selvsagt selv hvor mye du vil bruke på høyttalerne. Selv en økonomisk modell, som for eksempel OUT5 eller OUT6 fra Argon, vil gi deg massevis av god utendørslyd som overgår alt-i-ett-høyttalere med god margin. Hvis du er mer kresen, kan du gå for AM1-høyttalerne fra B&W, som er så gode både på lydkvalitet og design at de også vil være en fin løsning mange steder innendørs.

Utendørshøyttalere har vanligvis en eller annen form for brakett, slik at du kan montere dem permanent, for eksempel under et takoverheng. Argon-modellene har store håndskruer i begge ender, mens AM1 briljerer med en ettpunktsbrakett der ledningene er integrert. Dermed er både oppmontering og demontering unnagjort i en fei når du vil ta inn høyttalerne for vinteren.

Sjekk at det er lett å montere høyttaleren på veggbraketten. Selv om høyttalerne er designet for å henge ute, så har de vesentlig lenger levetid hvis du pakker dem ned på et tørt sted sammen med hagemøblene når høsten kommer.

Styr lyden utendørs fra smarttelefonen din

Når du har utendørshøyttalerne dine koblet til anlegget i stuen, må du reise deg fra stolen for å skifte musikk eller skru volumet opp eller ned. Men slik er det ikke hvis du kobler høyttalerne på et multiromssystem som for eksempel Sonos, HEOS eller Bluesound. Bare koble høyttalerne til en trådløs forsterker inne i huset, så kan du fritt boltre deg i all verdens musikk og skru opp og ned volumet fra smarttelefonen din!

Denne løsningen gir deg en samlet opplevelse på et helt annet nivå. Musikken på terrassen spiller helt synkront med musikken i stuen, på kjøkkenet og andre rom, og med app-kontrollen kan du lynraskt finjustere volumet hvor det skulle være.

Nyt formiddagssolen til de nyeste radiohitene, spill rolig bakgrunnsmusikk til middagen, og fyr opp til dans på terrassen når vennene er på besøk en lørdagskveld – bare fantasien setter grenser med et multiromssystem!

Plassering langt over normal ørehøyde er vanligvis ikke en hi-fi-vennlig løsning, men utendørshøyttalere brukes sjelden til kritisk lytting. Her kan det altså gå greit med en høy plassering, for eksempel under takoverhenget. Det gir en god fordeling av lyden til ”bakgrunnsmusikk” og beskytter høyttaleren bedre mot vær og vind.

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her