HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Utendørshøyttalere - Fet lyd ute i det fri

Styr alt sammen fra smarttelefonen

Glem alt-i-et plastikkhøyttalere. Et par utendørshøyttalere gir deg musikk ute på terrassen, uten at du trenger å skru stueanlegget på full guffe. Med et trådløst musikksystem kan du styre hele stasen fra smarttelefonen.

Utendørshøyttalere bygget for vær og vind

Høyttalere til utendørs bruk er bygget for å motstå vær og vind, slik at du også kan få kvalitetslyd på terrassen, i garasjen, på båten og andre steder der klimaet er usunt for vanlige høyttalere.

Du lurer kanskje på hvorfor du ikke bare kan bruke en trådløs Bluetooth-høyttaler i stedet? Det er ingenting i veien for det – det låter bare ikke på langt nær like bra. Skikkelige høyttalere gir deg fullt lydbilde og ordentlig stereo, og den opplevelsen er bare noe helt annet.

Om du allikevel ønsker en høyttaler på farten er Bluetooth høyttalere helt supert til bruken. Se vårt utvalg her. 

Med utendørshøyttalere slipper du også å måtte blåse musikken fra stua ut gjennom terrassedøra. Du får mye bedre lyd når du gjør det ordentlig, og du trenger ikke å spille høyt for å høre musikken. Da har også naboen din mulighet til å nyte fuglesangen hvis han foretrekker det fremfor musikken din.

Hvor skal høyttalerne brukes – og hvor kresen er du?

Det er opp til deg hvor mye du vil ofre på utstyret. Selv en prisgunstig modell – for eksempel OUT5 eller OUT6 fra Argon – vil gi deg masse god utendørslyd som langt overgår en batteridrevet Bluetooth-høyttaler. Hvis du er mer kresen, så kan B&W tilby AM1-høyttalerne, som er er såpass flotte i både design og lydkvalitet at de også vil være en god løsning mange steder innendørs.

Utendørshøyttalere leveres med fester, slik at du kan montere dem permanent, for eksempel under et takutstikk. Argon-modellene har store håndskruer i begge ender, mens AM-1 briljerer med ettpunktsfeste der ledningene er integrert. Da kan du montere og demontere høyttalerne på et øyeblikk når du vil ha høyttalerne i ly innendørs for vinteren.

 

Styr lyden fra smarttelefonen med multirom

Hvis du har utendørshøyttalerne koblet til et vanlig anlegg i stua, så må du opp av stolen for å skifte musikken eller justere volumet. Men du kan også kombinere utendørshøyttalerne med et multiromssystem, som for eksempel Sonos, HEOS by Denon eller Bluesound.

Disse har trådløs styring via wi-fi-nettverket ditt, slik at du også kan få geniale muligheter utendørs. Du trenger bare å trekke kabler fra høyttalerne til forsterkeren inne i huset, så kan du fritt – og trådløst – justere volum og velge mellom all verdens musikk fra smarttelefonen!

En slik løsning gir deg en samlet opplevelse på et helt annet nivå. Musikken på terrassen spiller perfekt synkront med musikken i stua, på kjøkkenet og i andre rom, og med appen kan du lynraskt finjustere volumet overalt der du spiller musikk, uten å måtte forlate grillen.

Et eksempel på en virkelig elegant stasjonær løsning er anlegget HEOS Amp fra Denon i kombinasjon med høyttalerne B&W AM-1. Da kan du nyte musikken din i ordentlig hi-fi-kvalitet.

En annen løsning til utendørs lyd kunne vært en av de superfleksible, trådløse multiromshøyttalerne med mulighet for batteridrift, som gjør at du kan ta dem med hvor som helst i en fei. Dette kan være for eksempel PULSE FLEX 2i fra Bluesound eller HEOS 1

fra Denon. Lyden kan ikke helt måle seg med den stasjonære løsningen, men du kan til gjengjeld bruke høyttaleren trådløst hvor som helst i hjemmet ditt når du går inn igjen. Superfleksibelt!

Nyt formiddagssola til de nyeste radiohitene, spill stillferdig bakgrunnsmusikk til kveldsmaten, og spill opp til dans på terrassen når vennene er på besøk lørdag kveld – det er bare fantasien som setter grensene med et multiromssystem!

terrasse-lyd_1800x700.jpg

Verdt å vite om utendørshøyttalere

  • Sjekk om det er enkelt å montere høyttaleren på veggfestet. Selv om høyttalerne er konstruert for å henge ute, så vil de leve betydelig lenger hvis du pakker dem ned på et tørt sted sammen med hagemøblene om høsten.
  • Utendørshøyttalere brukes sjelden til kritisk lytting, så her kan det fungere fint med en høy plassering, for eksempel under takutstikket. Dette gir en god fordeling av lyden og beskytter samtidig høyttaleren mest mulig mot vær og vind.
  • En trådløs multiromshøyttaler med batteri er en utrolig fleksibel løsning som du kan bruke i utallige sammenhenger både ute og inne.
  • Når høyttalerne sitter akkurat der du vil lytte, så trenger du ikke å spille så høyt. Det vil sikkert naboen din bli glad for.

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden