HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Trentemøller avslørte nytt album på millionanlegg

Den danske produsentens album "Lost" fikk den 28. august 2013 verdenspremiere på Hi-Fi Scenen, der vi hyller musikerne og produsentenes harde og flittige arbeid i studio ved å spille av musikken på noe av det ypperste innen lydanlegg.

Trentemøller - Lost
Lytt på WiMP / Spotify

Arrangementet foregikk i Koncerthusets Studio 3 og det var høyt under taket denne dagen da vi spilte Trentemøllers "Lost" for de 100 inviterte på et Steinway Lyngdorf LS 2.2-anlegg med utsalgspris på ikke mindre enn 1.000.000 kroner! Det var altså snakk om en lytteopplevelse helt utenom det vanlige.

- Det virker noen ganger litt absurd at du tilbringer måneder, kanskje år, for å lage en plate på skikkelig godt lydutstyr som er nøye utvalgt for å gi nøyaktig den lyden du vil ha, og deretter ender musikken i 80 prosent av tilfellene med å bli komprimert til dårlig mp3, eller musikken spilles på en bærbar PC eller de spinkle høyttalerne i en telefon. Så et godt anlegg som får frem detaljer og ikke minst dynamisk er viktig for at musikken skal kunne nytes slik den var tiltenkt, sier Trentemøller (sitat fra pressemelding).

Og disse tankene harmonerer naturligvis med formålet vårt med å lage Hi-Fi scenen.

Martin Skou, Hi-Fi Klubben

- De færreste har råd til å ha et anlegg til en million, men alle kan få god lyd hvis de prioriterer det. Det ønsker vi i Hi-Fi Klubben å fokusere på - spesielt i en tid hvor lydkvaliteten angripes fra flere sider. Med Hi-Fi Scenen har vi funnet et format der vi retter et velfortjent fokus på musikerne og produsentene som gjør en omfattende jobb for å dyrke frem den beste lyden i musikken, sier Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager, Hi-Fi Klubben.

Derfor er skildringen av arbeidet på albumet også en sentral del av Hi-Fi Scenen. Trentemøller var selv til stede for å fortelle om prosessen hans når han lager musikk. Vert og intervjuer var som i tidligere arrangementer radioverten Carsten Holm.

Trentemøllers "Lost" kom ut den 23. september på A:larm Music.