HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

HiFi Klubben holder lyttesession med Efterklang

På den første HiFi Scenen-eventen var det Efterklangs album "Piramida" som var i sentrum.

Hi-Fi Scenen er en serie eventer skapt for å hylle albumet og et fristed der publikum vil få muligheten til å finlytte på utvalgte album under unike lydforhold.

Efterklang - Piramida
Lytt på WiMP / Spotify

Lydopplevelsen blir knyttet til historiene bak de forskjellige albumene, fortalt av skaperne selv. Den første eventen med Efterklangs "Piramida" fant sted den 13. november på Ideal Bar i København.

Albumet er musikerens ferdige verk, og det er en ære for oss å kunne presentere Hi-Fi Scenen
Martin Kjær Skou fra Hi-Fi Klubben

"Det er helt naturlig for oss å fokusere på lydkvalitet. Og med denne konstellasjonen rettes fokus fullt fortjent mot musikerne og produsentene som gjør en god jobb med å dyrke frem nettopp lyden i musikken – Albumet er musikernes ferdige verk, og det er en ære for oss å kunne presentere Hi-Fi Scenen," sier Martin Kjær Skou fra Hi-Fi Klubben.

Efterklangs bassist Rasmus Stolberg og lydtekniker og mikser på "Piramida", Francesco Donadello - også kjent for samarbeid med Modeselektor og Thom Yorke - vil snakke om alt fra lydekspedisjonen i den norske spøkelsesbyen Piramida til den ni måneder lange bearbeidingen av materialet i Berlin .


Foto: Malte Ludwigs

Dokumentarfilmen The Ghost of Piramida

The Ghost of Piramida er en annen del av Efterklangs arbeid med albumet Piramida. Filmen er regissert av Andreas Koefoed og forteller historien om Efterklangs besøk til den forlatte russiske gruvebyen der lyduniverset til Piramida ble etablert og tatt opp.

Ekstremt god lydkvalitet

Radiovært Carsten Holm
Radiovært Carsten Holm

Radiovert på P6 Beat Carsten Holm er vert for arrangementet og uttaler "Lyden på danske album har nådd en ekstremt høy kvalitet, og det er verdt å dvele ved i en tid når mye musikk spilles av i forbifarten i komprimert kvalitet på dårlige høyttalere. Dimensjonene vokser, og du opplever en helt annen sanselighet når du får tiden og rommet til å høre og bearbeide dybden i gjennomarbeidede verk, "sier Carsten Holm.

 

 

Lyden av danske album har nådd svært høy kvalitet, og det er verdt å dvele ved i en tid når mye musikk lyttes til i en fei i komprimert kvalitet på dårlige høyttalere. Dimensjonene vokser og du opplever en helt annen sanselighet når du får tid og rom til å høre og bearbeide dybden i gjennomarbeidede verk.
Johannes Dybkjær Andersson, Kreativ Direktør, Volume om Hi-Fi Scenen