HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

'Mye elektronisk. Mye menneskelig'

Hi-Fi Scenen presenterer De Eneste Tos 'Dobbeltliv'

Fredag 14. november 2014 hadde De Eneste Tos lenge etterlengtede album «Dobbeltliv» premiere med en eksklusiv lytteopplevelse på et spesialbygget, mobilt lydanlegg, etterfulgt av en artist-talk.

«Hi-Fi Scenen er en god unnskyldning for å sitte ned og lytte til 39 minutter med sammenhengende musikk» - Simon Kvamm – De Eneste To
Foto: Steen Rasmussen Elsted

Hi-Fi Scenen inviterte denne kvelden De Eneste To og duoens fans til en enestående førpremiere og lyttesession på deres kommende utgivelse «Dobbeltliv».

Allerede før De Eneste To slapp «Dobbeltliv», kunne Hi-Fi Scenen avduke duoens nyeste kreasjon på klubben Double Rainbow bak Godsbanen i Aarhus.

Publikum ble omsluttet av De Eneste Tos originale lyd- og lyrikkunivers, og etter spillingen av «Dobbeltliv» på et spesialbygget superanlegg fortalte bandet og deres produsent, Tore Johansson, publikum om detaljer og arbeidsprosesser i forbindelse med duoens produksjon.

Carsten Holm fra P6Beat var vert og ledet publikum gjennom kvelden. Han sto for intervjuet av Simon Kvamm, Peter Sommer og Tore Johansson angående utgivelsen og arbeidet i studio.

Lydanlegg tilpasset De Eneste To

«Hi-Fi Scenen er en god unnskyldning for å sitte ned og lytte til 39 minutter med uavbrutt musikk. Det er ekstremt sjelden jeg får gjort det selv,» sa Simon Kvamm fra De Eneste To før arrangementet.

Foto: Steen Rasmussen Elsted

Hi-Fi Scenen hadde for anledningen designet og bygget et transportabelt lydanlegg som minnet om et boomblaster-system av et noe spesielt kaliber. Dette vil følge duoens konserter fremover, og det ble brukt sammenhengende denne kvelden da «Dobbeltliv» ble spilt for publikum.

«I samarbeid med De Eneste To har vi hentet inspirasjon fra de utallige mobile lydsystemene vi har sett rundt i gatene, og vi har skapt et spesialtilpasset anlegg fra bunnen av, fylt med kraft og dynamikk som passer nettopp deres lydsignatur,» sier Martin Kjær Skou, sponsorsjef, Hi-Fi Klubben.

Nærmere USA enn den tyske motorveien

Da Simon Kvamm og Peter Sommer i 2010 ga ut debutalbumet sitt som De Eneste To, la de fundamentet for en enestående musikalsk samhørighet som kom til uttrykk både musikalsk og lyrisk. Sammen viste de to musikerne en spesiell nærhet og felles forståelse som raskt sjarmerte hele Danmark.

Foto: Steen Rasmussen Elsted

Fire år senere er den felles musikalske visjonen deres om album nummer to realisert, og lyden har utviklet seg betydelig siden debuten.

«Måten det organiske og det elektroniske kombineres er spesielt for det siste albumet. Det er mye elektronikk, men også mye menneskelig bak elektronikken. Du kan nesten høre hvordan både mine og broren min Stefans hender river og sliter i spakene,» sier Simon Kvamm, og Peter Sommer følger opp: «Gitarene har fått en annen rolle med mer dybde og trykk i beaten. Man kan kanskje si at vi nå ser mer mot USA enn ned den tyske motorveien».

«Vi har utfordret og lekt mye med måten stemmene våre høres ut sammen, fordi de utfyller hverandre så tydelig. Peter med den dype – jeg med den lyse,» sier Simon Kvamm

«Dobbeltliv»  kom ut på Sony Music / Copehagen Records den 17. november 2014.

Om Hi-Fi Scenen

Hi-Fi Scenen er et musikkopplevelseskonsept utviklet i samarbeid mellom Hi-Fi Klubben og byrået VOLUME. I 2013 viste Trentemøller frem sitt album «Lost» for første gang for et publikum, i Koncerthuset i København. Efterklang presenterte albumet «Piramida» på et fullstappet arrangement i Vega, København. Senere fulgte en verdenspremiere for When Saints Go Machine og The Mountains. Den legendariske, svenske hiphop-gruppen Looptroop Rockers lot fansen være de første til å høre deres «Mitt hjärta är en bomb» på Hi-Fi Scenen under Öresundsfestivalen i Malmø, og Led Zeppelins remasterede album ble introdusert synkront med en lyttesession i de tre nordiske hovedsteder, Oslo, Stockholm og København, i mai 2014. Tina Dickow valgte i august 2014, sammen med Hi-Fi Scenen, å ha premiere på albumet «Whispers», og det de nye Röyksopp-albumet har blitt forhåndsspilt på et arrangement i Oslo.