HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

HiFi Scenen Talks – José González

Da José González ble oppdaget i 2001, var han en 23 år gammel student som leste biomedisin i Gøteborg og likte å spille gitar på fritiden. I dag har han solgt mer enn en million album, turnert verden over (solo og med bandet Junip), og han er en av Sveriges største musikalske eksportvarer. I 2007 ble soloalbumet "In Our Nature" gitt ut, og helt siden da har han sanket sammen nye låtideer og riff.

Syv og et halvt år senere er arbeidet fullført. Allerede i fjor høst fikk vi en tidlig smakebit i form av singelen "Every Age", en eksistensiell meditasjonshymne som reflekterer over humanismen og samfunnet. På hans nye album "Vestiges & Claws" har José González jobbet med større lydbilde og orkestrering enn den nøytrale akustiske gitaren vi er vant med.

Jeg prøvde lenge å spille platen med bare gitar, men noen av sangene låt ikke bra nok. Så jeg la til flere instrumenter og aksepterte det faktum at jeg ikke ville være i stand til å gjøre dette på egenhånd. Jeg ble rett og slett nødt til å invitere flere venner på scenen når jeg skulle spille live.

Hi-fi scenen møtte José González en kald vinterdag i Stockholm for å snakke om platen, hans favorittsound og hvordan han jobber for å unngå perfeksjonisme i produksjonene sine.

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her