HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Seigmen på Hi-Fi Scenen

I forbindelse med Seigmen sitt femte studioalbum, inviterte vi de til en lytteevent på Hi-Fi Scenen

Mandag 13. april 2015 slapp Seigmen sitt femte studioalbum ”Enola”, og i den forbindelse inviterte Seigmen til lytteevent på Hi-Fi Scenen, der albumet ble spilt i sin helhet på et Steinway Lyngdorf anlegg, et av verdens beste hi-fi-anlegg. Gjestene på Hi-Fi Scenen fikk oppleve alle detaljer i Seigmens lydunivers på den nye platen. Det ble med andre ord en musikkopplevelse i verdensklasse og deltakerne fikk muligheten til å oppleve Seigmen på veldig nært hold.

Om Hi-Fi Scenen

Hi-Fi Scenen er et musikkopplevelseskonsept utviklet av Hi-Fi Klubben, hvor albumaktuelle musikere inviteres til å spille sine nye plater under optimale lydforhold, samt fortelle om deres arbeider med lyd. Sist gang Hi-Fi Scenen ble avviklet i Norge var i februar 2015. Da ble Bergenspublikummet de første til å høre Enslaveds nye album In Times. Før det fikk Oslopublikummet oppleve premieren på Röyksopps The Inevitable End i november 2014.

Seigmen var for mange selve lyden av 90-tallet, og dette albumet har vært svært etterlengtet. Det var derfor en ære for Hi-Fi Scenen å invitere til denne eksklusive lyttesession, hvor Seigmen for første gang spilte sitt nye album offentlig. Det ble en opplevelse utenom det vanlige. 
Martin Kjær Skou, Sponsorsjef i Hi-Fi Klubben og hjernen bak musikkopplevelseskonseptet Hi-Fi Scenen.

Musikken må høres ekte ut

Foto: Bjørn Opsahl

Det er 18 år siden Seigmen gav ut sitt forrige studioalbum. 13. april slapp de sitt lenge etterlengtede album Enola.

Vi er kjempefornøyde med dette albumet, som har blitt akkurat den plata vi ønsket å slippe, sier Seigmens vokalist Alex Møklebust.

Foruten Møklebust består Seigmen av Sverre Økshoff (gitar), Alex Møklebust (vokal), Kim Ljung (bass), Noralf Ronthi (trommer) og Marius Roth (gitar). Bandet herjet hitlistene på 90-tallet, gav ut fire album, sikret seg Spellemannpris i 1995 og en stor fanskare – før de i 1999 forsvant nesten like brått som de hadde kommet.

- Da vi la opp i 1999 trodde vi aldri at vi skulle spille sammen igjen. Det var kanskje det dummeste vi har sagt, og nå har vi lært at vi aldri skal si sånt igjen, sier Møklebust med et smil.

Tre låter på rappen

Til tross for spredt konsertvirksomhet fra 2005 og fremover, var det først i 2012 at nye låter begynte å ta form i Seigmens øvingslokale.

Da vi øvde til Slottsfjell sitt 10-årsjubileum i 2010, fant Kim frem et gammelt riff som Sverre hadde skrevet. Vi begynte å spille rundt dette og plutselig løsnet det. Vi skrev tre låter på rappen, forteller Møklebust.

Denne opplevelsen førte til at bandet etter hvert ville skrive mer, og til slutt hadde de nok til et helt album. Da Enola skulle spilles inn, vendte Seigmen tilbake til røttene i Athletic Sound Studio i Halden.

- Når vi skulle «gjenforenes» på plate ville vi tilbake til start, mimre om det som var og kjenne at vi fremdeles er Seigmen. Derfor bestemte vi oss for å spille inn i Athletic Sound Studio, hvor vi også gjorde vårt første album, forklarer Møklebust.

Må lyde ekte

På albumet har Seigmen gått for å spille analogt med mest mulig live i studio.

- Vi ville ikke tenke så mye, men la musikken være ekte fremfor overprodusert. Det viktigste for oss er den følelsen publikum får når de hører musikken vår, ikke at den skal være helt teknisk perfekt, sier Møklebust.

Det er han som har mixet plata og vært tekniker, mens hele bandet har produsert. Nå er han spent på tilbakemeldingene til fansen.

-Men jeg tror ikke publikum blir skuffet. Vi er fremdeles Seigmen. Vi drar i samme retning og høres ikke ut som noen andre enn oss selv. Det er en deilig følelse. Musikken vår er som den alltid har vært, bare i en mer moderne innpakning, avslutter vokalisten.

Skrevet av Sigrun Agøy Engum.
Foto: Bjørn Opsahl