HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Hi-Fi Scenen talks Øya 2015: Jaga Jazzisit

Vi møtte Jaga Jazzist på Hi-Fi Scenen sessions på Øyafestivalen!

Foto: Anthony P. Huus

Det er mer enn 20 år siden Jaga Jazzists unike miks av jazz, electronika og rock for første gang møtte publikum. Siden har bandets lyd vokst sammen bandmedlemmenes forskjellige prosjekter og tidens musikalske inspirasjon – uten å være redde for å eksperimentere  med lyd, instrumenter og sjanger.

Når komponist, produsent og bandleder Lars Horntveth selv skal oppsummere lyden av Jaga Jazzists nye album ”Starfire”, så er det også spenningsfeltet mellom det akustiske og elektroniske i musikken:

Kombinasjonen av akustiske instrumenter som bass, klarinett, vibrafon og messingblås sammen med syntetiske, elektroniske lyder og en særdeles aktiv trommeslager er de definerende elementene i musikken.

På Hi-Fi Scenens session på Øyafestivalen spilte Jaga Jazzist en rekke av låtene fra deres nyeste album på et av verdens beste hi-fi anlegg fra Bowers & Wilkins, og fortalte i et intervju med Sondre Lerche om hvordan de har arbeidet med dere musikalske uttrykk – alt dette, forran et livepublikum.

Vi kommer til å spille musikk fra vår siste plate ”Starfire” som er Jaga Jazzist på høyeste energinivå- Vi kommer til å snakke om prosessen med å lage dette albummet og sammenligne det med tidligere album. Alt fra låtskriving til mix og mer tekniske ting rundt innspillingen.

Innspillingen av Jaga Jazzists første studioplate på fem år er blitt til på utradisjonelt vis. For i stedet for at alle de åtte medlemmene har spilt inn albummet sammen, har Lars Hornveth spilt inn låtene selv og etter hvert fått inn ett og ett bandmedlem til å bytte ut hans spor med deres eget personlige ”touch”.

Denne måten å jobbe på funket veldig bra, da det er lettere å komme med gode ideer når man slipper å rope i munnen på syv andre mennesker hele tiden.

Utover Hi-Fi Scenen sessions kunne Jaga Jazzist oppleves live på Øyafestivalen. De spilte også på Øyafestivalen da festivalen ble avholdt for første gang i 1999:

Vi gleder oss voldsomt til å spille på Øya. Vi har ikke spilt i Oslo siden desember og Øya er helt klart den festivalen vi liker best i Norge. Etter tre ukers turné i USA og Canada er vi nok ganske samspilt. Også har vi med oss et voldsomt lysshow som skal sette stemningen.

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden