HiFi Klubben

Hopp til innhold
Outlet Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Hi-Fi Scenen talks – Fink

På Where The Wild Things Are snakket vi med FINK om musikken hans, klangen i innspillingene hans og hva som inspirerer ham. I tillegg hørte vi på et par låter sammen med ham og noen utvalgte fans.

FINK, også kjent som Fin Greenall, er en britisk musiker, sanger, låtskriver, gitarist, produsent og dj. Karrieren hans startet i 1997, og siden har han utviklet seg innenfor mange ulike områder. Han har samarbeidet med en rekke kjente artister, blant andre John Legend, Banks og Amy Winehouse, men også med Amsterdams Koninklijk Concertgebouw Orkest. I 2014 kom det siste albumet hans, Hard Believer, ut i Europa.

For min del begynte det med techno. Alt handlet om revolusjonær lyd den gangen. Vi brukte en Atari 520 til den første plata. Ingen trengte plateselskap lenger, du gjorde alt bare selv. Du fikk presset albumet og solgte det til butikkene.

FINK snakket om sitt første lydminne, og om sin ‘Bluespot machine’, som han fikk av bestemoren. Han hørte på forskjellige musikkarter, spesielt dance, techno og drum 'n bass. Etter en del turnéer innenfor dance-sjangeren bestemte han seg for å endre livsstil. Han meldte overgang til singer-songwriter-sjangeren og laget fra da av en helt annen type musikk.

Vi spilte inn det siste albumet på to uker. The Beatles’ Rubber Soul ble spilt inn på én helg, så alt er mulig.

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden