HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

HiFi Scenen Talks – Ane Brun

Vi traff musikeren for å høre hvordan hun har tatt i bruk nye instrumenter og lyd på sitt nye album.

Sangerinnen og låtskriveren fra Norge, har siden 2001 bodd i Stockholm der hun både har sitt eget studio, og driver plateselskapet Ballon Ranger Records som hun har gitt ut seks kritikerroste album gjennom.

Ane Bruns nye album 'When I'm Free' – det syvende i rekken – ble i hovedsak skrevet i studioet i Stockholm, der hun eksperimenterte med nye musikkteknikker og instrumenter for å skape låtene.

Dette albumet har vært en reise, ettersom vi har vært tvunget til å prøve mange ulike saker. Det her var for eksempel første gang jeg bruker bass i stort sett alle låtene.

"Vanligvis skriver jeg låtene på gitar og piano, men denne gangen har jeg forsøkt å skrive til beats og basslinjer – en mashup av trommer, synth og synthbass som jeg lagde på datamaskinen. Tidligere har jeg alltid kjent at bassen stjal basslinjene på gitaren min. Men da jeg skrev sangene uten gitar, virket det mer naturlig å lage en basslinje. Og det er akkurat basselementet som gjør at dette albumet høres veldig annerledes ut", forteller Ane.

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden