HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

HiFi Scenen Talks – Jake Bugg

Den britiske singer-songwriteren Jake Bugg er bare i starten av tyveårene, men han har allerede gitt ut tre album, inkludert ’On My One’, som nettopp har kommet ut. Han har spilt på verdenskjente festivaler som Glastonbury Festival og arbeidet med ikoniske produsenter som Rick Rubin (Jay-Z, Adele, Johnny Cash og mange flere). Under arbeidet med sangerens andre album fikk den unge briten et godt råd av nettopp denne stjerneprodusenten. Et råd som har vært helt sentralt i arbeidet med det nye albumet:

”På det andre albumet mitt, da jeg arbeidet med Rick Rubin, var alle lydene han lagde veldig rene og enkle, helt ned til minste detalj. Han sa til meg at det er slik man oppnår det beste av det beste og den reneste lyden, så jeg fulgte rådet hans. Vi brukte ikke mange effekter og trykket bare ’record’. Jeg lekte bare med lyden helt til det hørtes riktig ut”, forteller Jake Bugg.

Selv om Bugg, som tidligere har hatt suksess med hits som ’What Doesn’t Kill You’, ’Lightning Bolt’ og ’Broken’, har holdt fast ved en enkel innspillingsstil på det nye albumet sitt, har skapelsesprosessen ikke vært så enkel. Flere ganger underveis har den unge briten følt seg motløs i arbeidet med albumet. Bugg startet alene i studioet og hadde mulighet til å leke og eksperimentere, men han jobbet også flere ganger sammen med en produsent ved sin side. Bugg kaller hele prosessen og tilblivelsen av albumet for en lærerik utfordring:

”Der var noen øyeblikk da jeg trodde at det ikke ville lykkes. Jeg arbeidet med produsenten Jacknife Lee på noen spor, og jeg hadde en sang som vi arbeidet med i lang tid. Han sa stadig vekk til meg at jeg måtte lage en nytt refreng til sangen. Det kan noen ganger være vanskelig å høre som låtskriver, men når alt kom til alt var det bra at han utfordret meg, og det fungerte. Det er jeg takknemlig for”, sier Bugg.

Vi møtte den talentfulle Jake Bugg i Oslo etter at den unge briten hadde fløyet inn fra Storbritannia for å fortelle om sitt tredje album ’On My One’. 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden