HiFi Klubben

Hopp til innhold
Outlet Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Hazardous i Hi-Fi Klubben

Vi syntes det hadde vært morsomt om noen testet hjemmekinoen vår på en ny måte. Derfor inviterte vi en ekte spillentusiast til en av butikkene våre, slik at han kunne oppleve hvor mye bedre spillopplevelsen blir med stor lyd. Vi inviterte Hazardous som er 20 år og kommer fra Örebro i Sverige.

Hva pleier du vanligvis å spille på (PC, konsoll)? Har du alltid spilt på denne plattformen?

I dag pleier jeg vanligvis å spille mest på PC. Det fungerer bra for meg som driver mye med gameplay i GTA!

Når det slippes eksklusive titler til PS4 går jeg over dit for å få en maksimal spillopplevelse, større bilde og bedre lyd. Jeg liker også kontrollen og at man enkelt kan utfordre venner.

Da jeg var yngre og begynte å lage YouTube-videoer hadde jeg mindre budsjett, og da gikk jeg for Xbox 360.

Synes det fungerte bra også!

 

Hvordan begynte interessen for gaming?

Interessen for gaming begynte i tidlig alder. Gameboy med Pokémon var det som gjaldt på skolen. Jeg spilte med vennene mine i pausene og vi konkurrerte mot hverandre. Jeg sparte opp penger til en XBOX og kjøpte nye spilltitler innimellom da de ble sluppet. Foreldrene mine har alltid vært interessert i teknologi. Vi fikk tidlig et surroundsystem til TV-en, noe som gjorde spillopplevelsen der til noe helt spesielt. Så sånn var det...

 

Hva heter YouTube-kanalen din og hvorfor startet du den?

I dag driver jeg en YouTube-kanal under navnet Hazardous!

Jeg har snart én million følgere og 150 millioner visninger, og det er utrolig gøy.

Jeg spiller hovedsakelig spill på kanalen, PC og PS4 med fokus på GTA 5. Jeg lar også følgerne mine få et innblikk i livet mitt og hverdagen min ved å lage vlogs og eventyrlystne filmer i en positiv ånd. Jeg setter stor pris på følgerne og vil alltid by mye på meg selv og gi tilbake til dem. Det er også viktig for meg å være et godt forbilde og formidle gaming på en positiv måte. Det er kult å følge utviklingen og hvordan e-sport vokser i takt med teknologien. Det er kult at Hi-Fi Klubben hekter seg på nå og fokuserer mer på gaming.

Jeg har alltid hatt en interesse for å lage filmer og bestemte meg tidlig for å prøve å kombinere spill og film da jeg forsto at det begynte å bli en greie på YouTube. Det var morsomt, og jeg fikk positiv respons og nye venner.

I dag gjør jeg også dette fordi jeg synes det er gøy, og det er en stor bonus at jeg nå har et eget management med Kim Knutshed og Obeya PR som jobber med å utvikle Hazardous-merkevaren.

Vi har store planer, og det er kult at dette er heltidsjobben min.

Hvilket spill spiller du mest nå, og hvorfor?

Jeg spiller for det meste Grand Theft Auto 5, og slik har det vært de siste fire årene siden spillet ble utgitt.

Det er et åpent, verdensbasert spill med uendelige muligheter. Jeg fant min greie ganske raskt etter første gang jeg prøvde det, som er at jeg gjør stunts med forskjellige typer motorsykler og biler. Det fanget interessen til mange og jeg synes fortsatt det er veldig gøy! Det slippes hele tiden nye typer kjøretøy og oppdateringer som gir liv i både spillet og i min kanal.

I takt med at det slippes mange nye, kule spill har jeg blitt sugen på å utvide innholdet i kanalen litt mer. Jeg skal prøve nye konsepter som jeg synes er spennende og se hvordan det blir mottatt!

 

Er det en scene som skiller seg ut spesielt i et spill?

Jeg tenker med en gang på lydsporet i kombinasjon med loading-skjermen i GTA: San Andreas. Nostalgi.

Det var spillet jeg spilte mest under oppveksten min. Jeg hadde alle juksekodene skrevet ned i en notatblokk.

Jeg har sikkert rundet spillet mer enn 10 ganger. Den følelsen da jeg startet spillet glemmer jeg aldri!

Hvordan opplevde du å spille i en hjemmekino?

Å spille i Hi-Fi Klubben sin hjemmekino jeg kan bare beskrive med ordene "next level".

Det var en maksimal spillopplevelse som overgikk alt jeg har testet tidligere.

Da jeg skrudde opp volumet mens jeg sloss i Battlefield 1 med surroundsystemet følte jeg virkelig vibrasjonene og lyden i hele kroppen hver gang jeg skjøt. I rommet var det også Atmos-høyttalere i taket som ga en heftig følelse da jeg var midt i striden og jeg kunne høre alt rundt med og skudd som fløy forbi, eksplosjoner over meg, osv.

Det gjorde også skikkelig inntrykk å spille nye Gran Turismo: Sport på et 124-tommers lerret.

Det føltes som om jeg var på en virkelig bane og konkurrerte på ordentlig.

 

Hva var det mest spennende eller mest overraskende med lyddemonstrasjonen?

Det som overrasket meg mye var da jeg spilte Battlefield og skuddene man skjøt fikk stolen til å riste. Selv om utstyret var relativt "lite" i størrelse var lyden brutalt bra.

Jeg regnet med lyd av høy kvalitet, men dette gikk over alle forventninger.

 

Har du tidligere tenkt på hvor stor betydning lyden har for spillopplevelsen?

Ja, det vil jeg si. Jeg har alltid vært interessert i lyd. Jeg pusler til og med litt med musikk under navnet HAZRD.

Jeg fikk en solid gjenomgang av Oskar Edberg på Hi-Fi Klubben i Sickla nå, og det var nyttig. Det var bra å få teste forskjellige typer surroundsystemer. Det var først da jeg forsto forskjellene på detaljnivå.

Jeg kan anbefale å besøke ham for en gjennomgang i butikken! Det var ganske stor forskjell mellom ulike systemer.

Jeg fikk gode råd og ser frem til å maksimere min egen spillopplevelse fremover. Etter denne opplevelsen bestemte jeg meg for å kjøpe mitt eget surroundsystem til den nye leiligheten min!

Hva ville du tatt med deg hjem hvis du kunne velge fritt fra hyllene på Hi-Fi Klubben?

Da må jeg si surroundlydsystemet som jeg faktisk kjøpte med meg.

Men jeg ville gjerne også hatt med meg projektoren som jeg spilte på! Sylskarp opplevelse.

 

Kunne du tenkt deg å ta med noen venner til Hi-Fi Klubben hvis vi arrangerte en gamingkveld i hjemmekinorommet?

Hvis jeg kunne, ville jeg invitert alle følgerne mine for en heftig spillkveld hos dere!

 

Hvilke fem spill ville du likt å spille i en hjemmekino?

Godt spørsmål. Akkurat nå ville det nok vært Star Wars Battlefront 2, Uncharted, Assassin’s Creed Origins, Battlefield og selvfølgelig Grand Theft Auto 5!