HiFi Klubben

Hopp til innhold

Verdens første 4K Ultra HD Blu-ray-spiller

Samsung UBD-K8500 er verdens første 4K Ultra HD Blu-ray-spiller som vil få ut hele potensialet i UHD-TV-en din.

Samsung UBD-K8500 er verdens første Ultra HD Blu-ray-spiller, og den vil gi deg bildeopplevelser som setter en helt ny standard for hvor bra ting kan gjøres i hjemmekinoen. Hvis du har investert i en UHD/4K-TV, kan du få ut hele potensialet i TV-en her, enten du spiller Ultra HD Blu-ray eller streamer ultrahøyoppløst innhold fra en 4K-streamingtjeneste som f.eks. Netflix.

Du kan spille av 3D Blu-ray, og den innebygde 4K-scaleren sørger for å oppskalere videokilder med lavere oppløsning til 4K, slik at du alltid får mest mulig ut av UHD-TV-en.

Ved hjelp av den innebygde trådløse nettverksfunksjonen (Wi-Fi) kan du også spille av musikk, bilder, videoklipp og HD-filmer fra datamaskinen eller nettverksharddisken, og selvfølgelig med full fjernstyring. Tilsvarende kan du også spille av de samme mediene fra en vanlig USB-pinne/-harddisk. Du får kort sagt alle tenkelige muligheter til å få en flott opplevelse på UHD TV-en din – jo større, jo bedre!

 

FAQ

 1. Hva er det som er så bra med Ultra HD Blu-ray?
  Ultra HD Blu-ray gir mulighet for høyere oppløsning, bedre fargegjengivelse, høyere oppdateringsfrekvens og økt kontrastnivå. 

  Det økte kontrastnivået er takket være en teknologi som kalles High Dynamic Range (HDR), og det er spesielt HDR som gjør at Ultra HD Blu-ray leverer et langt flottere bilde enn det vi er vant til. Kort fortalt får HDR bildet til å se mer levende og virkelig ut enn noensinne – og forskjellen må oppleves.
 2. Kan jeg se UHD Blu-ray på den gamle TV-en min?
  Du kan koble Samsung UBD-K8500 til en hvilken som helst TV med HDMI-inngang.

  For å se materiale i 4K-oppløsning må du ha en 4K-TV, og HDMI 2.0-inngangen på TV-en må støtte HDCP 2.2. For å få fullt utbytte av UHD Blu-ray-formatet, må TV-en støtte HDR.
 3. Hvilke filmer kan jeg se?
  I tillegg til UHD Blu-ray kan Samsung UBD-K8500 selvfølgelig spille av alle de gamle DVD- og Blu-ray-filmene dine.* Det blir fortløpende lansert filmer på UHD Blu-ray, og du kan se en oversikt over alle utgivelser på Blu-ray-hjemmesiden.

  *Samsung UBD-K8500 spiller sone 2 DVD og sone b Blu-ray. De nye UHD Blu-ray-platene er sonefrie, så du kan fint spille av amerikanske utgivelser på Samsung UBD-K8500.
 4. Kan Samsung UBD-K8500 kobles til hjemmekinoreceiveren min?Samsung UBD-K8500 har en ekstra HDMI-utgang, så hvis HDMI-porten på hjemmekinoreceiveren din ikke støtter HDCP 2.2, kan du bruke den "ekstra" HDMI-utgangen til å overføre HD-lyden til receiveren. Den andre bruker du til å koble spilleren til TV-en.
 5. Er det 3D på de nye UHD Blu-ray-filmene?
  Nei, det nye formatet støtter ikke 3D. I stedet fokuseres det på bildeforbedringer gjennom høyere oppløsning og oppdateringsfrekvens og bedre farger og kontraster.
 6. Hva er de nerdete spesifikasjonene på UHD Blu-ray?
  3820x2160 pixler
  Støtter HDR, HDR10 og Dolby Vision
  Opptil 60 bilder per sekund
  HEVC videokoding
  10-bit fargedybde
  Støtter "wide color gamut" (Rec.2020)
  4:2:0 color subsampling
  Opptil 100GB data ved 128 Mbit/s
  Dolby Atmos og DTS:X-støtte

 

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her