HiFi Klubben

Hopp til innhold

DALI ZENSOR 5 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} DALI ZENSOR 5 Gulvstående høyttaler

ZENSOR 5 er en slank, kompakt og økonomisk gulvhøyttaler som gir deg flott og dynamisk lyd i ekte hi-fi-kvalitet. Med elegant aluminiumsfot og flott høyglansfront glir den uten problemer inn i et moderne boligmiljø.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter DALI ZENSOR 5 – kompakt og elegant hi-fi-gulvhøyttaler til budsjettpris

ZENSOR 5 er en slank, kompakt og økonomisk gulvhøyttaler som gir deg flott og dynamisk lyd i ekte hi-fi-kvalitet. Med sin elegante aluminiumsfot og flotte høyglansfront glir den også naturlig inn som et harmonisk element i et moderne boligmiljø. Her får du gjennomført kvalitet som setter nye standarder i budsjettklassen.

Teknologien i de to nytviklede 5,25” low-loss-elementene er arvet direkte fra DALIs high-end-serier, og derfor får du blant annet membraner med ekte trefibre og avansert ventilert magnetsystem. Ultra-lettvektsdiskanten sørger samtidig for massevis av luft og detaljer i lyden. Du skal lete hardt og lenge før du finner et bedre alternativ til denne prisen!

Massevis av kombinasjonsmuligheter
ZENSOR 5 er en svært allsidig høyttaler til både musikk og hjemmekino. I et stereosystem kan den fint fylle en vanlig stue med lyd alene. Hvis du til og med supplerer med en subwoofer – f.eks. DALIs passende SUB E-12F – får du all bunn og kraft du kan ønske deg, uansett om det er film eller musikk som står på menyen.

I hjemmekinoen vil ZENSOR 5 være et flott alternativ til frontkanalene hvis du ønsker deg en seriøs løsning uten alt for store høyttalere. Da vil det være et opplagt valg å kombinere med den kompakte ZENSOR 1 i side/bakkanaler, ZENSOR VOKAL i senterkanalen og SUB E-12F til bassen.

ZENSOR 5 får du i sort ask, lys valnøtt eller hvit utførelse. Sort frontstoff medfølger til alle versjoner. Hvit frontstoff kan kjøpes seperat  - hør med din nærmeste butikk.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Svært god lyd til prisen
 • Utrolig kompakt til å være en gulvhøyttaler
 • Velbygget med flott utførelse
 • Spiller bra uavhengig av type musikk
 • Fungerer flott også sammen med anlegg i budsjettklassen

Begrensninger

 • Dypbassen er ikke på høyde med en del større alternativer
 • Krever en del effekt for å spille skikkelig høyt
 • Noen dyrere alternativer har mer dynamikk og/eller et lydbilde med høyere oppløsning

Produktbeskrivelse

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flott design i budsjettklassen
Med ZENSOR-serien har danske DALI enda en gang overgått seg selv i kampen for å gi deg stor lyd til en liten penge. En stor del av teknologien er arvet direkte fra DALIs dyrere høyttalerserier. Det flotte designet med høyglanslakkert front og aluring rundt diskanten gir et den et moderne utseende, og vitner om ekte hi-fi helt ned i detaljene.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et overraskende høyt nivå hvis man tar prisen med i beregningen. Lydbildet er musikalsk, detaljert og sammenhengende, og all slags musikk og filmlyd formidles med klarhet og finesse. ZENSO-høyttalerne er heller ikke spesielt kritiske i forhold til det utstyret man kobler dem til, og vil ikke gi deg ubehagelige overraskelser selv om du parer dem med en forsterker som ikke akkurat er high-end. Men akkurat som andre kvalitetshøyttalere trives de best sammen med et godt anlegg.

Hvis du vil ha en høyttaler som både er flott å se på, velspillende og rimelig, finner du ikke en bedre løsning enn ZENSOR. Bare sjekk ut konkurrentene – og oppdag at ZENSOR er nummer en i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinettene er solid bygget opp av skikkelige MDF-plater med tverrgående stag for optimal stivhet og demping av resonnanser. Frontplatene er elegant høyglanslakkerte, slik at det også er kjempeflott å bruke høyttalerne uten stoffrontene. En helt ny detalj er at gulvmodellene er utstyrt med en diskret aluminiumsfot, noe som bare understreker det slanke og moderne designuttrykket.

Gummiføtter er inkludert på alle modellene, og gulvutgavene leveres også med solide spikes, slik at de kan plasseres stabilt på underlaget du setter dem på.

Ultralett ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome som inneholder masse spennende nytenking. Den ultralette membranen veier bare halvparten av hva de fleste andre alternativene på markedet gjør, og dette er en del av hemmligheten bak den detaljerte lyden. Under membranen har DALI i tillegg plassert et spesielt filtmateriale som effektivt reduserer lydrefleksjoner fra polstykket.

Den omhyggelig beregnede kanten rundt lettvektsmembranen gir deg en svært god spredning av lyden. Det betyr blant annet at du ikke trenger å sitte rett foran høyttalerne for å få et overbevisende stereoperspektiv. Utskjæringen i frontplaten gjør det mulig å montere diskanten ekstra nær de andre elementene, noe som er en stor fordel for sammenhengen i lydbildet.

Som på de dyrere seriene til DALI er magnetsystemet utsyrt med magnetisk olje i svingspolegapet. Denne svært spesielle og kostbare oljen – ”ferrofluid” – gir en drastisk forbedring av stabilitet og kjøling ved høye belastninger, og er en av grunnene til at selv de mindre ZENSOR-høyttalerne kan spille overraskende høyt uten forvrengning.

Dynamikk og detaljer ved alle lydnivåer
De rødbrune bass/mellomtone-elementene med ekte trefibre i membranene har med tiden blitt et av DALIs varemerker, og de brukes selv i de aller mest eksklusive seriene. En trefiber-membran er svært sterk og stiv, og den er samtidig rundt 30% lettere enn de vanligste alternativene.

I ZENSOR-serien har DALI nok en gang startet på nytt når de utviklet elementene, slik at de skulle få høyest mulig lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for å kompensere for den økte vekten er tråden laget av kobberbelagt aluminium. Sammen med det kraftige dobbelte magnetsystemet og det svært fleksible ”low-loss” kantopphenget gir det en ”motor” som reagerer ekstremt raskt og presist på selv de minste signalene.

”Low-loss”-prinsippet gir deg både mange detaljer og en rask og presis bass, men det får også lyden til å høres bra ut når du spiller lavt, siden membranen ikke trenger å ”skyves i gang” før den spiller. Derfor kan du glede deg til at rolig bakgrunnsmusikk plutselig også låter superbra – helt uten bruk av tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske nødløsninger.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 1” softdome
 • Basselement : 2 x 5,25” bass/mellomtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 43-26.500 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 88 dB
 • Bi-wire : -
 • Spikes inkludert : Ja, samt gummiføtter
 • Farge : Sort ask, lys valnøtt, hvit
 • Størrelse : 82,5 x 16,2 x 26,7 cm (HxBxD)
 • Vekt : 10,5 kg
 • 2-veis bassrefleks-konstruksjon
 • Delefrekvens: 2.400 Hz

DALI

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – ble grunnlagt i 1983 av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grunnlegger. I dag er DALI en global eksportsuksess, som begeistrer musikkelskere og anmeldere i mer enn 70 land.

 • Kvalitetshøyttalere i alle prisklasser
 • Fås både i tradisjonelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Utviklet og designet i Danmark

Les mer om DALI

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her