Hopp til innhold

DALI ZENSOR 5 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}}

ZENSOR 5 er en slank, kompakt og økonomisk gulvhøyttaler som gir deg flott og dynamisk lyd i ekte hi-fi-kvalitet. Med elegant aluminiumsfot og flott høyglansfront glir den uten problemer inn i et moderne boligmiljø.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter DALI ZENSOR 5 – kompakt og elegant hi-fi-gulvhøyttaler til budsjettpris

ZENSOR 5 er en slank, kompakt og økonomisk gulvhøyttaler som gir deg flott og dynamisk lyd i ekte hi-fi-kvalitet. Med sin elegante aluminiumsfot og flotte høyglansfront glir den også naturlig inn som et harmonisk element i et moderne boligmiljø. Her får du gjennomført kvalitet som setter nye standarder i budsjettklassen.

Teknologien i de to nytviklede 5,25” low-loss-elementene er arvet direkte fra DALIs high-end-serier, og derfor får du blant annet membraner med ekte trefibre og avansert ventilert magnetsystem. Ultra-lettvektsdiskanten sørger samtidig for massevis av luft og detaljer i lyden. Du skal lete hardt og lenge før du finner et bedre alternativ til denne prisen!

Massevis av kombinasjonsmuligheter

ZENSOR 5 er en svært allsidig høyttaler til både musikk og hjemmekino. I et stereosystem kan den fint fylle en vanlig stue med lyd alene. Hvis du til og med supplerer med en subwoofer – f.eks. DALIs passende SUB E-12F – får du all bunn og kraft du kan ønske deg, uansett om det er film eller musikk som står på menyen.

I hjemmekinoen vil ZENSOR 5 være et flott alternativ til frontkanalene hvis du ønsker deg en seriøs løsning uten alt for store høyttalere. Da vil det være et opplagt valg å kombinere med den kompakte ZENSOR 1 i side/bakkanaler, ZENSOR VOKAL i senterkanalen og SUB E-12F til bassen.

ZENSOR 5 får du i sort ask, lys valnøtt eller hvit utførelse. Sort frontstoff medfølger til alle versjoner. Hvit frontstoff kan kjøpes seperat  - hør med din nærmeste butikk.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Svært god lyd til prisen
 • Utrolig kompakt til å være en gulvhøyttaler
 • Velbygget med flott utførelse
 • Spiller bra uavhengig av type musikk
 • Fungerer flott også sammen med anlegg i budsjettklassen

Begrensninger

 • Dypbassen er ikke på høyde med en del større alternativer
 • Krever en del effekt for å spille skikkelig høyt
 • Noen dyrere alternativer har mer dynamikk og/eller et lydbilde med høyere oppløsning

Produktbeskrivelse

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flott design i budsjettklassen
Med ZENSOR-serien har danske DALI enda en gang overgått seg selv i kampen for å gi deg stor lyd til en liten penge. En stor del av teknologien er arvet direkte fra DALIs dyrere høyttalerserier. Det flotte designet med høyglanslakkert front og aluring rundt diskanten gir et den et moderne utseende, og vitner om ekte hi-fi helt ned i detaljene.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et overraskende høyt nivå hvis man tar prisen med i beregningen. Lydbildet er musikalsk, detaljert og sammenhengende, og all slags musikk og filmlyd formidles med klarhet og finesse. ZENSO-høyttalerne er heller ikke spesielt kritiske i forhold til det utstyret man kobler dem til, og vil ikke gi deg ubehagelige overraskelser selv om du parer dem med en forsterker som ikke akkurat er high-end. Men akkurat som andre kvalitetshøyttalere trives de best sammen med et godt anlegg.

Hvis du vil ha en høyttaler som både er flott å se på, velspillende og rimelig, finner du ikke en bedre løsning enn ZENSOR. Bare sjekk ut konkurrentene – og oppdag at ZENSOR er nummer en i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinettene er solid bygget opp av skikkelige MDF-plater med tverrgående stag for optimal stivhet og demping av resonnanser. Frontplatene er elegant høyglanslakkerte, slik at det også er kjempeflott å bruke høyttalerne uten stoffrontene. En helt ny detalj er at gulvmodellene er utstyrt med en diskret aluminiumsfot, noe som bare understreker det slanke og moderne designuttrykket.

Gummiføtter er inkludert på alle modellene, og gulvutgavene leveres også med solide spikes, slik at de kan plasseres stabilt på underlaget du setter dem på.

Ultralett ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome som inneholder masse spennende nytenking. Den ultralette membranen veier bare halvparten av hva de fleste andre alternativene på markedet gjør, og dette er en del av hemmligheten bak den detaljerte lyden. Under membranen har DALI i tillegg plassert et spesielt filtmateriale som effektivt reduserer lydrefleksjoner fra polstykket.

Den omhyggelig beregnede kanten rundt lettvektsmembranen gir deg en svært god spredning av lyden. Det betyr blant annet at du ikke trenger å sitte rett foran høyttalerne for å få et overbevisende stereoperspektiv. Utskjæringen i frontplaten gjør det mulig å montere diskanten ekstra nær de andre elementene, noe som er en stor fordel for sammenhengen i lydbildet.

Som på de dyrere seriene til DALI er magnetsystemet utsyrt med magnetisk olje i svingspolegapet. Denne svært spesielle og kostbare oljen – ”ferrofluid” – gir en drastisk forbedring av stabilitet og kjøling ved høye belastninger, og er en av grunnene til at selv de mindre ZENSOR-høyttalerne kan spille overraskende høyt uten forvrengning.

Dynamikk og detaljer ved alle lydnivåer
De rødbrune bass/mellomtone-elementene med ekte trefibre i membranene har med tiden blitt et av DALIs varemerker, og de brukes selv i de aller mest eksklusive seriene. En trefiber-membran er svært sterk og stiv, og den er samtidig rundt 30% lettere enn de vanligste alternativene.

I ZENSOR-serien har DALI nok en gang startet på nytt når de utviklet elementene, slik at de skulle få høyest mulig lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for å kompensere for den økte vekten er tråden laget av kobberbelagt aluminium. Sammen med det kraftige dobbelte magnetsystemet og det svært fleksible ”low-loss” kantopphenget gir det en ”motor” som reagerer ekstremt raskt og presist på selv de minste signalene.

”Low-loss”-prinsippet gir deg både mange detaljer og en rask og presis bass, men det får også lyden til å høres bra ut når du spiller lavt, siden membranen ikke trenger å ”skyves i gang” før den spiller. Derfor kan du glede deg til at rolig bakgrunnsmusikk plutselig også låter superbra – helt uten bruk av tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske nødløsninger.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 1” softdome
 • Basselement : 2 x 5,25” bass/mellomtone
 • Frekvensrespons (-3dB) : 43-26.500 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 88 dB
 • Bi-wire : -
 • Spikes inkludert : Ja, samt gummiføtter
 • Farge : Sort ask, lys valnøtt, hvit
 • Størrelse : 82,5 x 16,2 x 26,7 cm (HxBxD)
 • Vekt : 10,5 kg
 • 2-veis bassrefleks-konstruksjon
 • Delefrekvens: 2.400 Hz

ZENSOR 5 i test

Anmeldelser

4,9

Basert på 13 anmeldelser fra kresne medlemmer

Jesco Nagel

Meget bra lyd i forhold til pris, med fin bygge kvalitet. Bruke disse ilag med en Electrocompaniet ECI-3 som er er bra macht til høyttalerne. Høyttalerne imponere også sammenlignet med en del dyrere alternativer, men kreve nok litt krefter for optimal lydopplevelse. Kan lett anbefales for alle som ønske stor lyd men ikke ønske og bruke for masse penger eller ikke ha plass til store høyttaler.

4 måneder siden

Kenneth Hellum Hallgrimsen

Har hatt disse i snart 3 år nå og er ikke i tvil lenger. De er perfekte! Jeg har hatt mye dyrere høytalere i hus til testing fordi jeg har tenkt på å oppgradere. Blant annet Dali rubicon 2. Hver gang jeg bytter tilbake til zensor 5 skjønner jeg ikke hva jeg har tenkt på i det hele tatt. De låter kanonbra til denne prisen! Lydbildet er stort. Hele registeret fra dypeste bassen til høyeste diskant er smeltet meget bra isammen. Stereobildet er ikke noe annet enn fantastisk. Er mixen bra nok får du nesten en surround følelse frdi det skjer så mye bak deg og:) Bassen er stram og dyp. Noen mener den er for lett, men jeg får ikke dette til å stemme. Da må forsterkeren deres være for slapp rett og slett. Mellomtona får frem stemmer og annet akkurat der det skal være. Diskanten er i en klasse for seg selv, lett og luftig og sprer seg i hele rommet. Vil beskrive disse som ganske varme i lyden. Ihvertfall med min Harman kardon hk980 forsterker. Perfekt kombinasjon! Så er de i tillegg små, fine, sexy, konevennlige og tar akkurat passe plass på hver sin side av tveen!

18 måneder siden

Truls Storsletten Hørta

Fantastisk vellspillende høytaler til en fantastisk pris. Anbefales

22 måneder siden

Joakim Christensen

Well worth the money

23 måneder siden

Jonas Ingebretsen

Utrolige gode høyttalere! Utrolig behagelig lyd og god dynamikk. Virker dog litt tungdreven, og med mat bare fra recivern ble jeg ikke helt fornøyd. Putta på Nad 275 og den får virkelig frem det dem har å gi.

25 måneder siden

Rune Strøm Johansen

Veldig fornøyd med disse, passer bra sammen med Denon ceol piccolo. Spiller bra med alle typer musikk. Er plasseringsvenlige og stilige i hvitt

35 måneder siden

Dennis Bjune

Disse høyttalerne er veldig små, men spille utrolig bra til prisen! NAD D3020 kjører dem veldig bra, og høyttalerne får ytterveggene til huset til å vibrere! Stemmer kommer veldig godt fram og DALI Zensor passer til de fleste musikksjangere.

35 måneder siden

espen johansen

Plasseringsvennlig,pen og super lyd

48 måneder siden

Ole Christian Hove

Har drevet disse med en H/K AVR265 og en Onkyo TX-NR717B, og er veldig imponert. Det skal sies at jeg har kjørt de i stereo sammen med Zensor 1 og Vokal, slik at jeg har fått 5 diskanter, men det er en nydelig klar lyd i diskanten på denne serien. Min første reaksjon var at de var små i størrelse, da jeg ikke sjekket målene, men når jeg koblet dem opp fikk jeg en overraskelse, de leverte. Anbefales på det sterkeste, har ikke noe å trekke når det er snakk om denne prisen. Full pott.

54 måneder siden

Patrick

Veldig flott lyd for pengene, med en fantastisk diskant. Driver dem med en NAD C372 på 2x150 watt. Stram og slagkraftig bass for størrelsen. Anbefales!

60 måneder siden

Ruffe

Igjen imponerer Zensor serien. Denne utgaven er vannvittig liten og snerten, som spiller relativt stort.Ikke på noe måter nært Z7, men en vannvittig stue/konevennlig innpakka gromming . Virker dog noget tungdreven. NAD C326 er helt Ok på dem :.

65 måneder siden

Anfinn Berland

Utrolig stor og deilig lyd i en så liten og rimelig pakke:

67 måneder siden

Morten Hegglund

Etter 48 timer med innspilling var det klart for å skuv opp litt på volume knappen :<br><br>Og jeg ble rett å slett imponert!<br>Ren klar lyd, kjører dem sammen med en sub, fantastisk lyd av det hele.

69 måneder siden

DALI - IN ADMIRATION OF MUSIC

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – ble grunnlagt i 1983 av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grunnlegger. I dag er DALI en global eksportsuksess, som begeistrer musikkelskere og anmeldere i mer enn 70 land.

 • Kvalitetshøyttalere i alle prisklasser
 • Fås både i tradisjonelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Utviklet og designet i Danmark

Les mer om DALI

Mer lesning

Book en demo

I Hi-Fi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her