HiFi Klubben

Hopp til innhold

DALI ZENSOR 7 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} DALI ZENSOR 7 Gulvstående høyttaler

ZENSOR 7 er ZENSOR-seriens største modell. Med sine to kraftige 7” bass/mellomtone-elementer kan denne store gulvhøyttaleren uten problemer fylle en hel stue med lyd, og du får samtidig en utførelse som er en ren fornøyelse å se på.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter DALI ZENSOR 7 – kraftig og velspillende hi-fi-gulvhøyttaler til budsjettpris

ZENSOR 7 er ZENSOR-seriens største modell. Denne store gulvhøyttaleren gir deg de samme kvalitetene som den mindre ZENSOR 5, bare i større format. Med sine to kraftige 7” bass/mellomtone-elementer kan ZENSOR 7 uten problemer fylle opp en stue med godlyd, slik at det rykker i rockefoten og lyttemusklene – og du har fortsatt nok igjen på budsjettet til å kjøpe en skikkelig forsterker.

Teknologien i de to nyutviklede 7” low-loss-elementene er arvet direkte fra DALIs high-end-serier, og derfor får du blant annet membraner med ekte trefiber og avansert ventilert magnetsystem. Ultra-lettvektsdiskanten sørger samtidig for massevis av luft og detaljer i lyden.

Den elegante aluminiumsfoten og flotte høyglansfronten får ZENSOR 7 til å passe harmonisk inn i et moderne boligmiljø. Alt i alt gjennomført kvalitet som setter nye standarder i budsjettklassen. Du skal lete hardt og lenge for å finne et bedre produkt til denne prisen!

Massevis av kombinasjonsmuligheter

ZENSOR 7 er en svært kraftig høyttaler som tar seg av både musikk og filmlyd i overbevisende hi-fi-kvalitet, selv uten hjelp fra en subwoofer. I et stereo-oppsett får du overbevisende lyd som dekker alle oktaver, slik at bass og stortrommer virkelig merkes når volumknappen blir dreid mot høyre.

I en stor hjemmekino vil ZENSOR 7 være et flott valg til frontkanalene. Her kan du kombinere med den kompakte ZENSOR 1 som side/bakkanaler – eller den gulvstående ZENSOR 5 hvis du virkelig vil ha trykk i lyden. Legg til en ZENSOR VOKAL som senterkanal og DALIs passende subwoofer SUB E-12F til den aller dypeste bassen. Da mangler du bare en god film for å være sikker på en uforglemmelig hjemmekino-opplevelse!

ZENSOR 7 får du i sort ask, lys valnøtt eller hvit utførelse. Sort frontstoff medfølger til alle versjoner. Hvit frontstoff kan kjøpes seperat  - hør med din nærmeste butikk.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Massevis av bass og dynamikk
 • Svært god lyd til prisen
 • Velbygget med flott utførelse
 • Flott lyd uansett hva du spiller
 • Fungerer bra også sammen med et anlegg i budsjettklassen

Begrensninger

 • Ikke spesielt kompakt
 • Noen dyrere alternativer har et mer nøytralt og/eller bedre oppløst lydbilde

Produktbeskrivelse

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flott design i budsjettklassen
Med ZENSOR-serien har danske DALI enda en gang overgått seg selv i kampen for å gi deg stor lyd til en liten penge. En stor del av teknologien er arvet direkte fra DALIs dyrere høyttalerserier. Det flotte designet med høyglanslakkert front og aluring rundt diskanten gir et den et moderne utseende, og vitner om ekte hi-fi helt ned i detaljene.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et overraskende høyt nivå hvis man tar prisen med i beregningen. Lydbildet er musikalsk, detaljert og sammenhengende, og all slags musikk og filmlyd formidles med klarhet og finesse. ZENSO-høyttalerne er heller ikke spesielt kritiske i forhold til det utstyret man kobler dem til, og vil ikke gi deg ubehagelige overraskelser selv om du parer dem med en forsterker som ikke akkurat er high-end. Men akkurat som andre kvalitetshøyttalere trives de best sammen med et godt anlegg.

Hvis du vil ha en høyttaler som både er flott å se på, velspillende og rimelig, finner du ikke en bedre løsning enn ZENSOR. Bare sjekk ut konkurrentene – og oppdag at ZENSOR er nummer en i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinettene er solid bygget opp av skikkelige MDF-plater med tverrgående stag for optimal stivhet og demping av resonnanser. Frontplatene er elegant høyglanslakkerte, slik at det også er kjempeflott å bruke høyttalerne uten stoffrontene. En helt ny detalj er at gulvmodellene er utstyrt med en diskret aluminiumsfot, noe som bare understreker det slanke og moderne designuttrykket.

Gummiføtter er inkludert på alle modellene, og gulvutgavene leveres også med solide spikes, slik at de kan plasseres stabilt på underlaget du setter dem på.

Ultralett ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome som inneholder masse spennende nytenking. Den ultralette membranen veier bare halvparten av hva de fleste andre alternativene på markedet gjør, og dette er en del av hemmligheten bak den detaljerte lyden. Under membranen har DALI i tillegg plassert et spesielt filtmateriale som effektivt reduserer lydrefleksjoner fra polstykket.

Den omhyggelig beregnede kanten rundt lettvektsmembranen gir deg en svært god spredning av lyden. Det betyr blant annet at du ikke trenger å sitte rett foran høyttalerne for å få et overbevisende stereoperspektiv. Utskjæringen i frontplaten gjør det mulig å montere diskanten ekstra nær de andre elementene, noe som er en stor fordel for sammenhengen i lydbildet.

Som på de dyrere seriene til DALI er magnetsystemet utsyrt med magnetisk olje i svingspolegapet. Denne svært spesielle og kostbare oljen – ”ferrofluid” – gir en drastisk forbedring av stabilitet og kjøling ved høye belastninger, og er en av grunnene til at selv de mindre ZENSOR-høyttalerne kan spille overraskende høyt uten forvrengning.

Dynamikk og detaljer ved alle lydnivåer
De rødbrune bass/mellomtone-elementene med ekte trefibre i membranene har med tiden blitt et av DALIs varemerker, og de brukes selv i de aller mest eksklusive seriene. En trefiber-membran er svært sterk og stiv, og den er samtidig rundt 30% lettere enn de vanligste alternativene.

I ZENSOR-serien har DALI nok en gang startet på nytt når de utviklet elementene, slik at de skulle få høyest mulig lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for å kompensere for den økte vekten er tråden laget av kobberbelagt aluminium. Sammen med det kraftige dobbelte magnetsystemet og det svært fleksible ”low-loss” kantopphenget gir det en ”motor” som reagerer ekstremt raskt og presist på selv de minste signalene.

”Low-loss”-prinsippet gir deg både mange detaljer og en rask og presis bass, men det får også lyden til å høres bra ut når du spiller lavt, siden membranen ikke trenger å ”skyves i gang” før den spiller. Derfor kan du glede deg til at rolig bakgrunnsmusikk plutselig også låter superbra – helt uten bruk av tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske nødløsninger.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 1” softdome
 • Basselement : 2 x 7” bass/mellomtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 40-26.500 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 90 dB
 • Bi-wire : -
 • Spikes inkludert : Ja, samt gummiføtter
 • Farge : Sort ask, lys valnøtt, hvit
 • Størrelse : 97,8 x 20,5 x 31,2 cm (HxBxD)
 • Vekt : 14,9 kg
 • 2-veis bassrefleks-konstruksjon
 • Delefrekvens: 2.400 Hz

DALI

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – ble grunnlagt i 1983 av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grunnlegger. I dag er DALI en global eksportsuksess, som begeistrer musikkelskere og anmeldere i mer enn 70 land.

 • Kvalitetshøyttalere i alle prisklasser
 • Fås både i tradisjonelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Utviklet og designet i Danmark

Les mer om DALI

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her