Hopp til innhold

Bowers & Wilkins 686 S2 Kompakt høyttaler

{{product.ribbonText}}

686 S2 er en superkompakt kvalitetshøyttaler til seriøs musikk og filmlyd i mindre rom, evt. sammen med en kompakt subwoofer. Et knallbra alternativ for deg som foretrekker stor lyd fremfor store høyttalere. Sort eller hvit.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter B&W 686 S2 – superkompakt kvalitetshøyttaler med avansert teknikk og uttalige muligheter

 • Strålende lydkvalitet i mindre rom
 • Enkel å veggmontere med integrert veggfeste
 • Kan plasseres på stativ, hylle eller vegg
 • Ikke spesielt krevende for forsterkeren
 • Mange kombinasjonsmuligheter til både film og musikk

686 S2 er den minste høyttaleren i 600-serien, men den inneholder de samme avanserte løsningene, og den samme imponerende musikaliteten som sine større søsken. På tross av de beskjedne målene har 686 S2 overraskende fyldig lyd som kler alle typer musikk. Sammen med en god forsterker fra f.eks. NAD, Denon eller Cambridge får du et diskré anlegg som enkelt kan fylle en mindre stue med lyd av meget høy klasse.

686 S2 er lett å henge opp på veggen med det integrerte veggfestet, og den fungerer derfor også fint som side- eller bakhøyttaler i hjemmekinoen, f.eks. sammen med 683 S2 eller 684 S2 i frontkanalene, og en av B&Ws kompakte ASW-subwoofere til dypbassen. Så får du ekte Bowers & Wilkins-lydkvalitet i alle hjørner.

B&W 686 S2 fås i sort eller hvit utførelse.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Særdeles kompakt
 • Integrert veggfeste for enkel veggmontering
 • Fornemme allround-egenskaper til både musikk og film
 • Kan plasseres på stativ, hylle eller vegg
 • Ikke spesielt krevende for forsterkeren

Begrensninger

 • Naturlige begrensninger i den dypeste bassen
 • Ikke utførelse i ekte tre eller høyglanslakk
 • De viste stativene er ikke inkludert

Produktbeskrivelse

B&W’s nye 600-serie – fullblods hi-fi til en overkommelig pris

Den nye generasjonen av Bowers & Wilkins’ 600-serie er klar til å sette nye standarder i denne populære prisklassen. Designet er frisket opp, og samtlige elementer er markant oppgradert i forhold til de storselgende forgjengerne. Den nye 600-serien vil derfor gi deg like mye valuta for pengene i dag som den forrige generasjonen gjorde ved lanseringen.

600-serien omfatter gulvhøyttalere, kompakthøyttalere og senterhøyttalere i flere størrelser og utførelser, så du kan fritt kombinere deg frem til et komplett system som matcher dine behov. Uansett om du nyter musikalske detaljer foran stereoen eller om du får bakoversveis i hjemmekinoen vil 600-serien levere varene i god stil.

Elegant utseende med masse lekre detaljer

De nye kabinettene i 600-serien er slankere og mer elegante enn noensinne. Uansett om du foretrekker å bruke høyttalerne med eller uten frontdekselet vil de fremstå som et lekkert møbel, som faller naturlig og diskré inn i de fleste moderne boligmiljøer. Navneplaten rundt diskanten er i børstet alumiunium, og et diskré metallgitter beskytter membranen mot nyskjerrige fingre. Alle monteringsskruene på fronten er diskré dekket av matchende pyntekanter, så du får et særdeles enkelt og rent visuelt utrykk.

Nautilus – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins’ patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke – og i forskjellige utgaver – vært standard på nesten alle deres høyttalere. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på baksiden av elementet, og fungerer nærmest som en omvendt trompet, som effektivt kveler alle ulyder og kompresjonseffekter.

Aluminiumsmembranen er en helt ny sandwich-konstruksjon som ble introdusert først i B&Ws eksklusive PM1-monitor og som også brukes i den store gulvhøyttaleren CM10. På membranens bakside er det montert et ekstra lag, som dobler hovedmembranen, bare med senterhullet skåret ut. Dette bringer elementet nærmere "det perfekte", og er en stor del av forklaringen på den imponerende luftige og detaljerte gjengivelsen.

Elementet er også mekanisk frakoblet fra kabinettet, så eventuelle vibrasjoner ikke påvirker lyden. Et prinsipp hentet fra den legendariske 800-serien, bare i en ny og mer økonomisk utgave, som ikke krever bruk at et separat diskanthus på toppen av kabinettet.

Kevlar og aluminium for kraft og presisjon

En rekke av bass-/mellomtoneelementene i den nye 600-serien er utført i flettet Kevlar – et lett og sterkt materiale som bl.a. brukes i skuddsikre vester og Formel 1-biler. Dette gir en uhyre presis og samtidig naturlig gjengivelse av den kritiske mellomtonene, såvel som i de dypere frekvensene. Bowers & Wilkins var pionerene innenfor bruken av Kevlar i høyttalersammenheng, og selv om mange andre produsenter har gått samme vei, har ingen ennå klart å oppnå samme resultat.

De spesielle støvkappene med antiresonansplugger er også nedarvet fra PM1. Pluggen demper svingspolens tendens til å miste sin runde form når den påvirkes av membranens bevegelser. Det geniale med denne løsningen er at prosessen virker begge veier. Når svingspolen blir stiv og stabil, reduserer den også uønskede oppbrudd i membranen. Gevinsten er bedre respons i den høyere delen av elementets arbeidsområde, og dermed også en mer presis gjengivelse.

En annen nyhet i den nye 600-serien er basselementene med aluminiumsmembran som du finner i gulvmodellen 683 S2, samt i senterhøyttaleren HTM61 S2. I tillegg til å se fantastisk bra ut, er disse membranene også særdeles stive og sterke. Ikke minst fordi de, på samme måte som diskantmembranene, drar fordel av B&Ws raffinerte sandwich-konstruksjon.

FST – den kantløse mellomtonen

Den mest spektakulære bruken av Kevlar i 600-serien er B&Ws unike kantløse FST-mellomtone, som brukes i 683 S2 og HTM61 S2. FST-elementet mangler det konvensjonelle kantopphenget som man finner i vanlige elementer, og dette gir en ekstremt veloppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter. FST-elementet ble opprinnelig utviklet til den kostbare 800-serien, og det er litt av et lydmirakel at du nå kan få en stor del av den samme opplevelsen fra en økonomisk overkommelig høyttalerserie.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres mer kostbare serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt, at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld av utsøkt kvalitet og plukket ut gjennom en lang rekke krevende lyttetester. Færre komponenter gir en mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd.

De kraftige, forgylte skruterminalene på baksiden sikrer problemfri funksjon i hele levetiden til høyttaleren, og du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan vri alle ressurser ut av systemet.

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball, og reduserer luftmotstanden så luften lett kan passere. Dette gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Kompakthøyttalere
 • Diskant : 1” Nautilus-ladet aluminium-dome med sandwich-membran
 • Bass/mellomtone : 5” Kevlar bass/mellomtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 62-22.000 Hz
 • Frekvensområde (-6dB) : 54-50.000 Hz
 • Impedanse : 8 ohm (minimum 5,2 ohm)
 • Følsomhet : 85 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Veggfeste inkludert : Intergrert veggbeslag
 • Farge : Sort (Black Ash), matt hvit
 • Størrelse : 16,0 x 31,5 x 22,9 cm ekskl. veggbeslag (BxHxD)
 • 2-veis bassreflekskonstruksjon
 • Flowport-refleksport (front)
 • Delefrekvenser: 4.000 Hz

BOWERS & WILKINS - OVERLEGEN TEKNIKK

Høyttalerne fra engelske Bowers & Wilkins er det foretrukne verktøy i en lang rekke av verdens profesjonelle lydstudioer. Erfaringene herfra er med på å løfte kvaliteten i alle B&W-produkter opp til toppklassen uansett pris. Dette gjelder også iPod- og streaminghøyttalere.

 • Avansert teknologi
 • Raffinert design
 • Fra kompaktklassen til ekstrem high-end
 • Mange løsninger til iPod, trådløs streaming m.m.
 • Suverent utvalg av innbyggingshøyttalere

Les mer om Bowers & Wilkins

Mer lesning

Book en demo

I Hi-Fi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her