Hopp til innhold

ESPEN HILTON
TESTER ØRETELEFONER

I dag finnes det et utall forskjellige hodetelefoner på markedet, og du kan fort bli fristet til å bare rive den første og beste modellen ned fra hylla i varehuset. Men hvordan vet du at det er den rette hodetelefonen for deg? Hvordan ser du gjennom den flotte innpakningen og den lokkende, lave prisen?

Vi i Hi-Fi Klubben mener at du selvfølgelig skal få lov til å prøve hodetelefonen din før du kjøper den. For å vise deg hvor mye du faktisk kan få ut av en slik test har vi spurt Espen Hilton fra Oslo om han ville prøve fire forskjellige hodetelefoner med hver sine helt egne kvaliteter.

Under kan du lese litt mer om Espen og hva han syntes om de forskjellige hodetelefonene.

Kan vi bli litt mer kjent med deg? Hvor gammel er du, og hvor i landet kommer du fra?

Klart det, jeg er som en åpen bok så kjør spørsmål. Jeg er 35 år og kommer fra sørlandspærla Vennesla

Hvilke interesser har du, og hvordan kommer de til uttrykk i livet ditt?

Det er veldig mye faktisk, men om jeg må velge tre favoritt interesser må det være mennesker, kultur og musikk. Det man kan lære av hverandres innen forskellige kulturer er noe av det viktigste og fineste som finnes, og plasserer du musikk inn her får du noe alle mennesker i verden liker. Har dere noen gang møtt noen mennesker som ikke liker musikk? Man kan si hva man vil men musikk får oss mennesker nærmere hverandre uansett hvor eller hva man gjør i verden. Musikk er ALT! PUNKTUM! Jeg hører ofte på tekstene først innen musikk, så kokmmer rytmen så blir det liv i følelsene mine.

Hvor lenge har du hatt en blogg, og hvorfor startet du den?

Neste år er jeg 10 års jubelant på bloggmarkedet- Jeg var nok kanskje en av de, eller kanskje den første gutten i Norge som kastet meg på denne trenden og grunnen var å presse meg selv ut i det som virket skummelt. Andre menneskers meninger om hva og hvordan jeg levde livet mitt. Uten bloggen og det å tørre å presse mine egne grenser hadde jeg ikke fått opplevde og lært så mye om meg selv. Så neste år skal bloggen min feires med et stort smell.

Er du ellers aktiv på sosiale medier

Jeg er alt for aktiv, så aktiv at jeg har mange ganger fått ekstremt mye kjeft av vennene mine fordi " venner" på sosiale medier er alltid med på turer, fester, reiser og dates, ha ha. Mye mulig de datene jeg har gått på har vært dårlige da.

Hvilken rolle spiller musikk i livet ditt?

For meg har musikk vært nøkkelen til frihetsfølelsen, musikken gir meg power til å gi det eksyra gjernet på trening, musikk gir meg selvtillitt, musikk gir meg insperasjon til å skrive. Et liv uten musikk er ikke et liv.

Et liv uten musikk er ikke et liv.

Hvordan bruker du musikk til hverdag og fest?

I det jeg går ut døren er musikken på ørene, hver fredag står jeg opp klokken 07:00, sjekker ut hva som er kommet ut av ny musikk på spotify, legger de over i musikk news min og deler dette med følgerne mine.

Hva var helhetsopplevelsen av de fire hodetelefonene?

Alle fire fire god lyd i ørene og de passer alle sammen til ulike behov.

Du fikk fire forskjellige hodetelefoner. Kan du beskrive dem hver for seg, med fordeler og ulemper, og hvordan du testet dem?

Bowers & Wilkins:
Denne testet jeg på trening, og det er kanskje noe av det mest behagelige jeg har opplevd. Man slipper å få inn støy fra folk rundt seg, noen ganger var det så stille at jeg følte folk kanskje hørte min musikk, men når man tar disse av seg så stopper musikk automatisk så det fikk jeg ikke testet. Designet på disse er en opplevelse i seg selv, helt fantastiske.
Disse er mine favióritter med tanke på lydtette.

B&O:
Veldig godt lyd, gikk med de frem og tilbake til trening, ikke helt lydtette og jeg tror folk hørte at det var Britney Spears 1999 jeg hørte på, ha ha. Ikke så nøye, snagen er veldig fin det. Desinget på disse er sexye. Batteriet varer lenge, yay!

Denon:
Personlig så liker jeg trådløse nå etter jeg har fått testet dette, men både lyd og design her er hellmax. Prisen er også fin med tanke på kvaliteten.

Jabra:
Perfekte til en god løpetur, sitter som et skudd på ørene, god lyd og jeg testet disse opp 18 etasje i trappene hjemme. God pris.

Er det noe du savner med de forskjellige hodetelefonene?

Litt lengre levetid på batteriet på Bowers & Wilkon, men ellers så er jeg super happy.

Hvilke av de fire hodetelefonene du har testet ville du foretrukket hvis du skulle handle en akkurat nå?

Bowers & Wilkins.

Espen Hilton fant én hodetelefon som han foretrakk. Det er ikke sikkert du ville kommet frem til samme resultat. Men du kan til gjengjeld være helt trygg på at Hi-Fi Klubben har en hodetelefon som passer til nettopp deg og dine behov.

Vi sees på Hi-Fi Klubben for en hodetelefontest.