Hopp til innhold

HIFI SCENEN TALKS
JACK GARRATT

Vi har møtt den fremadstormende britiske singer-songwriteren Jack Garratt i Oslo til en prat om lyd og debutalbumet ’Phase’.

Allerede før Jack Garratt har utgitt debutalbumet ’Phase’, har han mottatt den britiske kritikerprisen BRITS Critics’ Choice Award 2016 samt BBC Sound of 2016-prisen, som peker på den unge briten som en av de artistene som forventes å få sitt store gjennombrudd i 2016. Jack Garratt har markert seg med de tre EP’ene ’Remnix’, ’Remnants’ og ’Synesthesiac’, hvor han først som singer-songwriter og siden også som produsent har gjort seg bemerket som et stort fremadstormende talent på den internasjonale musikkscenen.

Jeg forsøker ikke å fremmedgjøre publikumet mitt med musikk som er merkelig, men jeg prøver å fylle den med morsom informasjon. Jeg prøver å fylle musikken med mange forskjellige ting fordi jeg selv liker å høre musikk som fyller meg med mange forskjellige slags følelser. Musikk som kan endre seg fra det ene øyeblikket til det neste, og du vet aldri hva som kommer til å skje. Av en eller annen grunn er det den slags kaos som gjør at jeg slapper av.

Jack Garratt har gjort inntrykk med fine låter som ’Breathe Life’, ’Worry’ og ’Weathered’, som alle er dyptfølte og ærlige ballader med elektroniske undertoner, og det var blant annet opplevelsen av å lytte til sin egen musikk via et par høyttalere av høy kvalitet som fikk Garratt til å gå skrittet videre med sin egen lydproduksjon:

Vi fikk et par fantastiske høyttalere sendt over til oss, og jeg husker at jeg forelsket meg helt i dem. Jeg kan huske at jeg spilte musikken min på dem og tenkte ”Gud! Er det sånn musikken min høres ut? Jeg er nødt til å mikse låtene mine bedre!” De høyttalerne avslørte så mye.

Vi møtte den sprudlende Jack Garratt på kontoret til plateselskapet hans i Oslo, hvor den unge singer-songwriteren var fløyet inn fra Storbritannia for å fortelle om det lengeventede debutalbumet ’Phase’, hvordan han irriterte familien sin som barn og hvilken musikk han selv hører på.