Hopp til innhold

HIFI SCENEN TALKS
TITIYO

Titiyo er en av Sveriges mest kritikerroste popstjerner. Siden debuten i 1989 har hun markert seg med store, internasjonale hitsingler som ’Come Along’ og ’Longing For Lullabies’ sammen med Kleerup. Men på det nye albumet sitt ’13 Gården’ har hun skiftet ut de engelske tekstene med morsmålet svensk for å kunne skrive flere personlige tekster om sitt eget liv – fra de tidlige tenårene til det livet hun lever i Stockholm i dag.

Albumet griper inn i Titiyos personlige liv på en annen måte enn hennes tidligere utgivelser. Blant annet tar det utgangspunkt i hvordan hun kom ut av en periode, hvor hun følte at hun hadde gått litt i stå musikalsk sett - midt i forventningspresset i kjølvannet av den massive suksessen med ’Come Along’ i 2000. 

Jeg var dritsur. Bare i utrolig dårlig humør – og det hadde jeg vært i en stund. Så jeg gikk inn i en musikkbutikk og sa: Jeg vil ha det dårligste, billigste og verst lydende keyboardet dere har! Bare for at jeg ikke ville være redd for å sette meg ned og spille noe alene.

På albumet har Titiyo jobbet sammen med en annen av Sveriges store popstjerner og sangskrivere, Jonathan Johansson, som også skriver og synger på svensk. I tillegg  har produsent Dante Kinnunen og David Lindvall, samt en rekke andre musikalske samarbeidspartnere vært innom det lille studioet i Stockholm og vært med til å forme albumet.

Størstedelen av albumet har blitt til i øyeblikket. Det er en del av låtene som bare har kommet til oss ut av det blå. Flere av låtene har oppstått her i studioet, hvor alle har kommet med idéene deres, og vi har fått prøvd dem ut.