HiFi Klubben

Hopp til innhold
Tilbudstorget Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

AudioQuest Niagara 1000 Strømfilter

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} AudioQuest Niagara 1000 Strømfilter

Niagara 1000 er et avansert og kompakt, high-end strømfilter som er laget for å gi alle apparatene i anlegget ditt en fullstendig ren forsyningsstrøm. Her kan du hente de siste kvalitetsdråpene ut av anlegget ditt. Tilkobling for 6 apparater.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter AudioQuest Niagara 1000 – avansert strømfilter til ambisiøse anlegg

 • Tilkobling for opptil 6 apparater (1 x forsterker / 5 x kildekomponenter)
 • 18-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for inn- og utstrålet RF og brumming
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag
 • Forbedrer også ytelsen på AV-utstyr (TV, projektor, Blu-ray, Apple TV m.m.)

Niagara 1000 er et avansert og kompakt strømfilter som er laget for å gi alle apparatene i anlegget ditt en fullstendig stabil og støyfri forsyningsstrøm. Med ren strøm vil hele systemet ditt yte sitt maksimale, og du oppnår en perfekt "sort" bakgrunn der ingen detaljer i lyden vil gå tapt på grunn av innstrålet støy.

Niagara 1000 er en svært spennende løsning for kresne musikk- og hjemmekinoentusiaster. Og sett i lys av hvor mye som ofte blir ofret på å perfeksjonere de aller fineste detaljene i high-end-systemer er dette kanskje en av de mest givende investeringene du kan gjøre. Med Niagara 1000 optimaliserer du nemlig hele anlegget ditt på én gang, og du kan gjøre det til en pris som er overkommelig for også vanlige entusiaster.

Ren strøm = ren nytelse
Niagara 1000 inneholder en rekke ulike tekniske løsninger som sammen renser forsyningsstrømmen din for både høyfrekvent (RF) og lavfrekvent støy (brumming og andre forstyrrelser på strømnettet). Ved å kombinere løsningene – og hjulpet av utallige lyttetester opp mot de ledende konkurrentene – har AudioQuest oppnådd en jevn og effektiv rensning over svimlende 21 oktaver uten å samtidig hindre den frie strømflyten til de dyrt innkjøpte lyd- og videokomponentene dine.

Til forskjell fra toppmodellene Niagara 5000 og Niagara 7000 har AudioQuest blant annet utelatt det enorme innebygde strømreservoaret som er forutsetningen for å kunne filtrere strømtunge komponenter uten å begrense strømmen samtidig. Du får derfor kun den avanserte støyfiltreringen på kildekomponentene dine, men du kan til gjengjeld glede deg over at forsterkeren din fritt kan trekke all strømmen den trenger. Og den får også glede av den innebygde filtreringen mot støy på jordplan.

Niagara 1000 fås i sort finish. Strømkabel (standard 10A) kjøpes separat.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Tilkobling for opptil 6 apparater (1 x forsterker / 5 x kildekomponenter)
 • Begrenser ikke strømtrekket til forsterkeren din (”high-current”-utgang)
 • Relativt kompakte mål
 • 18-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for RF, brumming og annen støy
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag
 • Forbedrer også ytelsen på AV-utstyr
 • Kan brukes med standard 10A strømkabel (kjøpes separat) 

Begrensninger

 • Ikke innebygget strømreservoar
 • Kun én ”high-current”-utgang
 • Kun bredspektret støyfiltrering på ”low-current”-utganger
 • Må kobles til jord for å yte optimalt 

Produktbeskrivelse

Den lange veien til fullstendig ren strøm – uten ulemper i kjølvannet
Strømfiltre har i flere tiår vært fast inventar i profesjonelle lydstudioer og lignende miljøer der mange komponenter skal fungere optimalt sammen. Her er det rett og slett ikke mulig å få brumming og annen elektrisk støy ned på et akseptabelt nivå med mindre man bruker strømfiltre.

Støyen kommer både utenfra, i form av stadig fler forstyrrelser på strømnettet (industri, husholdningsapparater, digital støy etc.), men den kommer også i form av den støyen som de tilkoblede apparatene utstråler innbyrdes samt innstrålet, høyfrekvent radiostøy (f.eks. fra mobiltelefoner, wi-fi, babyalarmer og Bluetooth).

Firmaet Furman er en av verdens ledende produsenter av profesjonelle strømfiltre, og det var herfra AudioQuest hentet sjefingeniør Garth Powell i 2012 for å utvikle de ultimate strømfiltrene til hi-fi-bruk. Garth kom med 20 års erfaring på området, og han fikk helt frie tøyler til prosjektet. Etter tre års intenst arbeid kunne resultatet – Niagara 7000 – presenteres. De mindre modellene Niagara 5000 og 1000 kom til et år senere.

Niagara-filtrene er testet av verdens mest kresne hi-fi-anmeldere, og de har blitt rost og anerkjent for deres unike evne til å fjerne all elektrisk støy uten å tilføre begrensninger eller skjevheter i den andre enden. En oppgave som er langt mer komplisert enn den umiddelbart høres ut som.

De fineste detaljene på en bakgrunn av total stillhet
I hi-fi-sammenheng er strømfilterets primære oppgave å sikre "den sorte bakgrunnen", som er forutsetningen for at de aller fineste detaljene i musikksignalet kan utfolde seg. Undersøkelser har vist at elektrisk støy kan overdøve opptil en tredel av disse mikrodetaljene, og det er typisk her du opplever den største forskjellen på et ordinært og et sublimt lydsystem.

Det er også her du høster gevinsten med å gå fra vanlig oppløsning til High-Res lyd. Og det er her all verdens hi-fi-entusiaster og musikkelskere betaler svimlende summer for å oppnå perfeksjon. Det er altså all mulig grunn til å beskytte mikrodetaljene.

Det er mange strømfiltre på markedet i mange forskjellige prisklasser, men for mange av dem er tilfellet at de tilfører nye problemer samtidig som de filtrerer bort støyen. Dette vil du ikke oppleve med Niagara, siden de virker over et bredspektret område uten å gi lokal ubalanse på strøm, spenning eller impedans. Dette bidrar til å gjøre disse eksklusive filtrene til noe helt unikt.

Unike løsninger i perfekt samspill
Niagara-filtrene rommer så mange avanserte tekniske løsninger at det vil bli for mye å beskrive alle sammen. Men det overordnede målet er å oppnå en så bred og effektiv filtrering som mulig, samtidig som man sikrer ubegrenset og lynrask strømavlevering når det behov for det.

De store modellene Niagara 7000 og 5000 er utstyrt med et strømreservoar som kan avlevere opptil 90A i kortvarige transienter. Da er effekten til forsterker og andre strømtunge komponenter i hus. Niagara-filtrene bortfiltrerer effektivt all støy over hele 21 oktaver, fra brumming til radiofrekvenser (RF), inkludert støy på jordplan og de har balansert teknologi til filtrering av differensialstøy. Toppmodellen Niagara 7000 rommer ytterligere to 10-kilos Dielectric-Biased transformatorer til å fjerne de siste restene av RF-støy fra utgangene til kildekomponenter.

Som en siste, men absolutt ikke uvesentlig bonus, isolerer og beskytter Niagara-filtrene også alt det tilkoblede utstyret mot spenningsvariasjoner og overspenning på strømnettet, inkludert lynnedslag.

Jordforbindelse – en vei til mindre støy
Hvis du leser diskusjoner om strømfiltre, så vil du fort støte på entusiaster som anbefaler deg å koble utstyret dit til jord. Og har du mulighet for det, så kan det absolutt anbefales. En korrekt jordforbindelse kan eliminere støysløyfer som gir brumming og i tillegg gi en generell reduksjon av annen elektrisk støy. Også hvis du kanskje må bruke adaptere eller lignende ekstra komponenter i strømveien.

Hvis du går denne veien bør du koble alle komponentene i anlegget ditt til jord. Hvordan du gjør det best avhenger av hvor du bor og hvordan de elektriske installasjonene dine er gjort. Noen ganger er det bare et spørsmål om å bruke rette strømkontakter, men det kan også kreve litt mer professjonell know-how og eventuelle ekstra installasjoner. Under alle omstendigheter anbefaler vi å spørre en fagmann om råd hvis du er det minste i tvil. Så er du sikker på at alt blir gjort riktig.

Kontakt butikken din for ytterligere informasjon
Hvis du er interessert i seriøs strømfiltrering, så anbefaler vi deg å kontakte din lokale Hi-Fi Klubben-butikk. Da har du muligheten til å høre mer, og du kan få en demonstrasjon av et Niagara-filter. Du kan eventuelt gjøre en avtale om å prøve filteret hjemme på ditt eget anlegg uten å forplikte deg til kjøp. Da kan du høre forbedringen før du bestemmer deg for å investere.

Tekniske spesifikasjoner

 • 220V AC strømfilter
 • Uttak til i alt 6 apparater (Schuko-kontakter)
 • 1 x ”High Current”-utgang (max 10A)
 • 5 x Ultra-Linear Noise-Dissipation System utganger (max 3A)
 • Tapsfri elektronisk sikring mot overbelastning og overspenning, inkludert lynnedslag (max 6000V/3000A)
 • Hanging-Silver kontaktflater på alle tilkoblinger for optimal bortleding av RF-støy
 • Standby-forbruk: <0,5 watt
 • Mål: 12,1 x 10,2 x 50,8 cm (BxHxD)
 • Vekt: 2,5 kg
 • Farge: Sort
 • OBS: Strømkabel (standard 10A) kjøpes separat.

AudioQuest

AudioQuest er verdens ledende leverandør av høykvalitetskabler til hi-fi og hjemmekino. Det finnes en god AudioQuest-løsning til nesten ethvert formål, uansett om ambisjonenene dine sier budsjettklasse eller ekstrem high-end!

 • Kabelteknologi i verdensklasse til hi-fi og hjemmekino
 • Enormt utvalg
 • Elegant og solid design
 • Både kabler og hi-fi-tilbehør (inkl. DAC-er og hodetelefoner)
 • Løsninger til både budsjettklasse og ekstrem high-end

Les mer om AudioQuest

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her