HiFi Klubben

Hopp til innhold
Tilbudstorget Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Sony KD-55A1 OLED-TV

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sony KD-55A1 OLED-TV

55” high-end 4K OLED-TV med helt enestående bildekvalitet og unikt design der hele skjermen fungerer som én stor høyttaler. En utrolig TV som vil gi deg filmopplevelser i særklasse – og en sniktitt inn i fremtidens muligheter!

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Sony KD-55A1 – 55” high-end 4K OLED-TV med unikt design, unik bildekvalitet og unikt, integrert høyttalersystem

 • Triluminos OLED-panel med 4K X1 Extreme bildebehandling
 • Integrert "Acoustic Surface" lydsystem
 • Unikt og eksklusivt design
 • 4K/UHD-oppløsning med HDR og X-Tended Dynamic Range PRO
 • USB-opptaksfunksjon med doble TV-tunere

KD-55A1 er en eksklusiv, high-end 4K OLED-TV med helt enestående bildekvalitet. Her har Sony tatt et bildepanel i toppklasse fra markedets ledende OLED-produsent LG og kombinert det med deres egen fantastiske 4K X1 Extreme bildeprosessor. Du får knivskarpe detaljer, briljante farger og kullsort sort. Bedre kan det nesten ikke gjøres med dagens teknologi.

Videre får du et helt unikt og super-eksklusivt design som får skjermen til å virke som om den nesten svever på TV-møbelet uten fot. Det helt nyutviklede "Acoustic Surface"-lydsystemet er montert i en slank bjelke på baksiden av skjermen og får ved hjelp av fire "aktuator"-elementer hele skjermen til å fungere som høyttaler – i stereo! De dypere frekvensene håndteres av en ekstra basshøyttaler som er innebygget i det integrerte stativet.

Det samlede resultatet er intet mindre enn spektakulært, og du har garantert aldri før sett eller hørt en TV som dette.

Eksklusiv og avansert bildebehandling
KD-55A1 støtter HDR-standarden som med ekte HDR-materiale kan få ut hele potensialet i digital bildeteknologi. Det spesielle med denne modellen er Sonys eksklusive Super Bit Mapping 4K HDR-teknologi som langt på vei kan gjenskape den glimrende dynamikken og kontrasten fra ekte HDR-materiale. Ikke helt det samme, men likevel et spektakulært løft i forhold til konkurrentene.

Den avanserte 4K X1 Extreme-prosessoren sørger for at også bildekilder med lavere oppløsning blir oppskalert og behandlet optimalt, slik at de fremstår best mulig på skjermen. Det er overraskende hvor mye ekstra kvalitet som kan bli vridd ut av for eksempel en vanlig Blu-ray- eller DVD-film på denne måten.

Android TV og Chromecast built-in gir deg en hel rekke nye og spennende Smart TV-funksjoner, og med doble TV-tunere og pause-/opptaksfunksjon via USB bestemmer du selv når du vil se favorittprogrammene dine.

OBS: Det spesielle, integrerte "Acoustic Surface" høyttalersystemet kan ta seg av vanlige, daglige formål som nyheter og lignende. Hi-Fi Klubben anbefaler dog kraftig å koble til en lydplanke, et sett aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg. Så lyden kan leve opp til den flotte bildekvaliteten, når du f.eks. ser på film.

Produktbeskrivelse

OLED – fremtidens TV?
OLED er en veldig spennende kandidat til fremtidens TV. I en OLED-skjerm er det ingen belysning bak panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV-ene. Med OLED er det selve de enkelte bildepunktene (pikslene) som sender ut lys, og dermed kan du i én og samme TV kombinere en rekke av fordelene fra LED og de nå utdødde plasma-TV-ene: supertynt design, lavt energiforbruk, perfekt sortnivå og ultrarask responstid.

I motsetning til LED/QLED-TV kan OLED gjengi rent sort. Her trenger TV-en nemlig bare å slå av de aktuelle pikslene for å få kullsort. Innsynsvinklen er også svært vid, slik at alle i stua kan få et flott bilde å se på, selv om de ikke sitter vinkelrett på skjermen.

OLED har ikke like høy lysstyrke som de beste LED/QLED-skjermene, og de trives derfor best i rom der det er nogenlunde kontroll på bakgrunnsbelysningen. Dette bør du ta med i vurderingen hvis du har en svært lys stue. Du er alltid velkommen til å spørre Hi-Fi Klubben om råd hvis du er i tvil om den ene eller andre typen TV er best til dine behov.

HDR – tettere på virkeligheten enn noensinne
HDR – High Dynamic Range – er bildestandarden som får ut hele potensialet i UHD-TV-en din. Ekte HDR-materiale – dvs. HDR hele veien fra originalopptak til gjengivelse på TV-en din – gir deg et langt mer virkelighetstro bilde som kan gjengi scener med kraftige høylys og mørke skygger samtidig, vel å merke med full detaljrikdom, brillians og kontrast i hele bildet.

Gled deg til å se for eksempel en nattscene fra storbyen eller en solnedgang gjengitt i HDR – dette er den digitale teknologiens endelige knockout til den tradisjonelle filmrullen!

HDR gir deg ikke høyere oppløsning (flere piksler) sammenlignet med UHD/4K, men det løfter opplevelsen din og TV-en opp på et helt nytt nivå. UHD Blu-ray-filmer med HDR er for lengst på markedet, og streamingtjenester som f.eks. Netflix tilbyr også UHD-titler med HDR. Gled deg til å oppleve hvor bra UHD-TV-en din egentlig er!

Android TV med Chromecast built-in – et uendelig streamingunivers
Chromecast er en genial funksjon som kommer med Android Smart TV-plattformen. Med Chromecast innebygget i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen, mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Det som er spesielt praktisk er at appen ikke engang trenger å være integrert i TV-en. Så lenge Chromecast støttes i den mobile enheten din, kan du bruke funksjonen. Det gir vesentlig flere muligheter enn på andre Smart TV-plattformer. Du kan også speile Google Chrome-vinduer trådløst fra Mac/PC på TV-en.

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

For å bruke denne TV-en må du godta Googles vilkår for bruk ogpersonvernregler. Gå til:

https://www.google.com/intl/no/policies/terms/

https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

Game Mode – gaming på storskjerm
Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, så kan du optimalisere spillopplevelsen din ytterligere ved å velge Game Mode i menyen. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen. Denne innstillingen kan du aktivere én gang for alle på den aktuelle inngangen.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming
På samme måte som Spotify og TIDAL har revolusjonert musikklyttingen, kan du som eier av KD-55A1 glede deg over å få tilgang til videostreaming-tjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder film og TV-serier over nett, og både lyd og bilde er i toppkvalitet. En god Internett-forbindelse gir deg allerede nå mulighet til å streame et raskt voksende utvalg av filmer og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Photo Share – del bilder med familie og venner på en helt ny måte
Med Sonys smarte Photo Share-app blir det enklere og morsommere enn noensinne å nyte de bildene som du selv og familien har liggende på deres smarttelefoner eller nettbrett. Bare gå inn på appen på TVen og klikk deg inn på TVens eget nettverk, deretter kan dere sende deres utvalgte bilder opp på skjermen – og laste ned hverandres mesterverk i full oppløsning!

Photo Share er en helt ny måte å dele bilder på, og du vil nyte å sitte sammen med de andre og dele deres opplevelser. Dette virker med nesten alle smarttelefoner/nettbrett, og du slipper å trøble med å logge inn på et wi-fi-nettverk med passord. En flott funksjon, som er med på å skille Sony fra konkurrentene.

Opptaksfunksjon via USB – se på TV når det passer deg
Med KD-55A1 kan du ta opp TV-sendinger hvis du ønsker å se de på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en USB-harddisk, som i dag fås i fornuftige størrelser for et par hundrelapper. Når den først er koblet til og formatert, kan du i praksis glemme den helt.

Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen din, fordi du ikke lenger er slave av å sitte pal i sofaen når sendingen starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).

Vær oppmerksom på at noen TV-distributører bruker krypteringsteknologi som kan forhindre USB-opptak fra krypterte kanaler. Husk også at du bare kan ta opp fra de innebygde, digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke ta opp fra videostreamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Som en eksklusiv detalj er KD-55A1 utstyrt med doble TV-tunere, så du kan ta opp én sending samtidig som du ser en annen. Vær likevel oppmerksom på at TV-en bare har én CI-slot til kortleser, så minst den ene sendingen må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid ta opp en kryptert TV-sending og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI.

Knivskarp digital bildekvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt
KD-55A1 har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2-tunere for knivskarpt og støyfritt TV-bilde (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat dekoder med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : 4K/OLED-TV med HDR
 • Kompositt : 1
 • S-Video : Nei
 • Komponent : Nei
 • HDMI : 4, v.2.0 (med Audio Return Channel)
 • Veggfeste : VESA 400x200 (ekstrautstyr)
 • Skjermstørrelse : 55
 • Oppløsning : 3840 x 2160 (4K, 16:9 widescreen)
 • DVB-T : Ja (MPEG-2/MPEG-4/DVB-T2) (x2)
 • DVB-C : Ja (MPEG-2/MPEG-4) (x2)
 • DVB-S : Ja, DVB-S/S2(Canal Digital) (x2)
 • Energiforbruk standby : 0,5 watt
 • Scart/RGB : Nei
 • VGA : PC-inn kun via HDMI
 • Farge : Sort (metall)
 • Størrelse : 122,8 x 71,1 x 8,6 (0,8) cm (ekskl. bordstativ) (BxHxD)
 • Vekt : 25,0 kg (ekskl. bordstativ)
 • Triluminos 4K OLED-panel
 • Integrert "Acoustic Surface"-høyttalersystem (4 x aktuator, 1 x subwoofer)
 • 4K HDR Processor X1 Extreme
 • Super Bit Mapping 4K HDR
 • Plug-and-play
 • Norske menyer
 • Android TV med Chromecast built-in
 • Screen Mirroring (Miracast)
 • Doble innebygde TV-tunere (DVB-T2/C/S2)
 • Common Interface (CI+ slot, 1.3)*
 • RiksTv-godkjent
 • Opptaksfunksjon via USB
 • Innebygget trådløs nettverksfunksjon (wi-fi, 2,5/5GHz, a/b/g/n/ac)
 • Ethernet-tilkobling
 • EPG (elektronisk programguide, 8 dager)
 • HDMI-CEC
 • X1-prosessor
 • 4K X-Reality PRO bildebehandling
 • 24p True Cinema
 • Optisk digital audio-ut
 • Tilkobling for hodetelefon/subwoofer (på siden)
 • 3 x USB 2.0-tilkobling
 • Analog audio-inn
 • Av/på timer
 • Fjernkontroll med Voice Control medfølger (RMF-TX201E)
 • Integrert bordstativ
 • Energiforbruk (typisk): 135 watt
 • Mål (inkl. bordstativ): 122,8 x 71,0 x 33,9 cm (BxHxD)
 • Vekt (inkl. bordstativ): 28,8 kg
 • Mål, eske: 136,4 x 87,2 x 19,6 cm
 • * KD-55A1 har kun én CI-slot til kortleser, så du har ikke mulighet til å se to krypterte sendinger på én gang.

For å bruke denne TV-en må du godta Googles vilkår for bruk og personvernregler. Gå til https://www.google.com/intl/no/policies/terms/, https://www.google.com/intl/no/policies/privacy/

 

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her