Hopp til innhold
Bluesound
Musikkstreamer

Bluesound NODE X (N131)

7 698,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Eksklusiv 10-årsjubileumsversjon av Bluesound NODE. Du får bl.a. ekstra god lyd, flott sølvfinish og en praktisk IR-fjernkontroll med på kjøpet.

Les mer:

Beskrivelse

Bluesound NODE X – kompakt og genial trådløs, multiroms musikkstreamer i eksklusiv jubileumsutgave

 • Eksklusiv jubileumsutgave av musikkstreameren Bluesound NODE
 • High-end D/A-konverter og audiofil THX AAA hodetelefonforsterker
 • TV-lyd kan styres fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din gjennom HDMI/eARC
 • Full trådløs integrasjon med hele Bluesound-systemet, inkludert NAD-forsterkere/receivere og trådløse høyttalersystemer fra DALI med BluOS
 • Bluesound IR-fjernkontroll medfølger

NODE X er en eksklusiv 10-årsjubileumsversjon av Bluesound-systemets trådløse NODE musikkstreamer. Her får du alt som har gjort NODE til en hit blant seriøse streaming-entusiaster over hele kloden, pluss et par ekstra audiofile godsaker på toppen av alt, spesielt for head-fi-entusiaster.

D/A-konverteren i NODE X er oppgradert til en bedre type, og den innebygde hodetelefonforsterkeren med THX AAA-teknologi er på et helt nytt nivå som kan yte ekte head-fi-hodetelefoner full rettferdighet. Den spesielle sølvfinishen på jubileumsversjonen gir en eksklusiv touch, og som prikken over i-en får du den praktiske fjernkontrollen RC-1 IR med på kjøpet.

Med NODE X har Bluesound satt en ny standard for kompakte musikkstreamere, og det er med stor stolthet at de lanserer den som en markering av 10-årsjubileumet deres. NODE X vil kun være tilgjengelig i en begrenset periode, så du kan ikke vente for lenge hvis du vil sikre deg et eksemplar av denne kommende klassikeren.

All verdens trådløse musikk rett under fingertuppene

Bluesound-appen gir deg totalt overblikk over all musikken din med albumcovere og alle funksjoner på telefonen eller nettbrettet. Du kan streame uendelige mengder med musikk fra TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon og andre musikktjenester, og du kan spille av all verdens lydformater – inkludert 24-bit – i uovertruffen kvalitet. Integrert nettradio får du naturligvis også, og med den smarte toveis Bluetooth-funksjonen kan du spille musikk på trådløse hodetelefoner.

Superenkel TV-lyd i toppkvalitet

NODE X har HDMI-tilkobling med Audio Return Channel (eARC) og HDMI-CEC. Det betyr at TV-en din og anlegget ditt kan kommunisere med hverandre via HDMI, slik at volum m.m. kan styres fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. Bare koble til TV-en med en HDMI-kabel én gang for alle, så har du TV-lyd i toppkvalitet på anlegget!

NODE X slår seg automatisk av og på sammen med TV-en din eller andre apparater koblet på andre innganger, inkludert Bluetooth og optisk.

Kan kombineres på utallige måter – med multirom

NODE X er primært laget for bruk sammen med et eksisterende anlegg eller en effektforsterker, men du kan også koble til et par gode aktive høyttalere for å få et selvstendig og kompakt anlegg. Hvis – eller rettere sagt når – du får lyst, så kan du lynraskt bygge ut systemet ditt med andre Bluesound multiromskomponenter, slik at du kan nyte musikken i flere rom, både individuelt og samtidig.

Noe som er helt uvanlig for en trådløs musikkstreamer er at du kan du sette NODE X i dyp standby (0,5 watt) ved å trykke på touch-panelet på toppen i ca. 10 sekunder. Dette kan være nyttig hvis du f.eks. ikke skal spille musikk i rommet på en stund. Du vekker den igjen med et kort trykk på samme panelet, og så kan du glede deg over all strømmen du har spart i mellomtiden.

Bluesound NODE X (N131) fås i sølv finish. IR-fjernkontroll følger med.

Audiofile godsaker – også til hodetelefoner

Standardversjonen av NODE er allerede kjent og høyt elsket for sin høye lydkvalitet, men når du som her får en integrert ekte high-end D/A-konverter fra ESS, tar du musikklyttingen videre til neste nivå. Er du en av de mange som har falt for head-fi, så vil du også nyte den kraftig oppgraderte hodetelefonforsterkeren som bygger på den audiofile AAA-teknologien fra THX.

Bluesound har utviklet sin egen THX AAA-modul, som er spesialdesignet til bruk i NODE X. Den tekniske løsningen er basert på THX Frontier THXAAA-78 forsterkertrinn, og den endelige modulen er selvfølgelig godkjent av THX. For å understreke de audiofile ambisjonene har NODE X fått en fullstørrelses 6,3 mm jack-utgang på fronten, som passer de fleste rendyrkede head-fi-hodetelefoner uten at du trenger adapter. Som i standardversjonen får du også toveis Bluetooth, slik at du enkelt kan nyte musikken din på trådløse hodetelefoner.

Den raffinerte integrerte hodetelefonforsterkeren gjør NODE X til et svært spennende alternativ til en separat hodetelefonforsterker. Med NODE X på skrivebordet – eller ved siden av lenestolen – er døren åpen til hele det herlige Bluesound-universet og uendelige mengder av trådløs streamingmusikk i toppkvalitet.

Har du platespilleren din koblet til systemet, kan du også sitte ved skrivebordet og nyte vinylsamlingen din på hodetelefonene. Noe som ellers kan være litt av en utfordring med vanlige hodetelefonforsterkere. NODE X gir deg kort sagt lydkvalitet, brukervennlighet og muligheter som er helt i særklasse!

Bluesound – multirom med ekstra kvalitet til minste detalj

Bluesound er utviklet av den legendariske hi-fi-produsenten NAD som i mer enn fire tiår har levert overlegne hi-fi-produkter til entusiaster over hele verden. Her får du alt det beste fra det trådløse musikkuniverset uten at du trenger å gå på kompromiss med lydkvaliteten, droppe det nåværende anlegget ditt eller forstyrre musikkopplevelsen din med en PC.

Bluesound kan tilby en overlegen lydløsning til alle rom, både når det gjelder fleksibilitet, brukervennlighet og kompromissløs hi-fi. Tilkoblinger og funksjonalitet er gjennomtenkt i en grad du ikke finner i noe annet system, og du kan fritt kombinere deg frem til et komplett, trådløst musikksystem som matcher nøyaktig ditt behov. De viktigste Bluesound-komponentene er:

NODE X: Trådløs musikkstreamer til å koble på et eksisterende anlegg.

POWERNODE X: Trådløst musikkanlegg med innebygget 2 x 80 watts stereoforsterker som kan drive et par virkelig gode hi-fi-høyttalere. HDMI-CEC gjør det til en lek å få TV-lyd i toppkvalitet. Mulighet for trådløs subwoofer og trådløse bakhøyttalere til surround.

VAULT: Trådløs musikkstreamer med innebygget CD-ripper og harddisk for musikklagring.

PULSE: Trådløse høyttalere i forskjellige størrelser med høykvalitets innebygget forsterker.

SOUNDBAR: Avansert TV-lydplanke med Dolby Atmos, mulighet for trådløse bakhøyttalere til surround samt trådløs subwoofer.

Bluesound kan også integreres med en rekke stereoforsterkere og hjemmekinoreceivere fra NAD med de geniale MDC-innbyggingsmodulene. Dermed kan du for eksempel velge en audiofil NAD-løsning som hovedanlegg i stua og samtidig nyte de mange fleksible Bluesound-mulighetene i alle andre rom. Noe helt unikt er at du til og med kan integrere Bluesound i kompromissløse high-end-anlegg med NADs eksklusive Masters-serie.

En annen unik løsning er at du kan få en Bluesound-modul til de mange audiofile, trådløse høyttalersystemene fra DALI. Med denne kombinasjonen får du både trådløs styring, et uendelig musikkutvalg fra nettet og den høye lydkvaliteten fra det tradisjonelle stereoanlegget – uten et stort anlegg og skjemmende høyttalerkabler.

AirPlay 2 – streaming og multirom for Apple-fans

AirPlay 2 er en Apple-teknologi som bruker iPhone/iPad til å gi deg avansert multiromsfunksjonalitet med alle trådløse AirPlay 2-høyttalere. AirPlay 2 er en del av Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt alle apper som kan spille lyd – inkludert YouTube og Netflix – kan streame den direkte til høyttalere og anlegg med AirPlay 2. Med andre ord kan du bruke iOS til å kombinere Bluesound-systemet ditt med AirPlay 2-høyttalere og -anlegg fra andre produsenter, og dette gir deg langt mer fleksible muligheter når du setter sammen multiromssystemet ditt.

Toveis Bluetooth – lettvint og smart til trådløse hodetelefoner

Skal det være superenkelt, så har du alltid Bluetooth i bakhånd. Dette kan være praktisk hvis for eksempel en venn skal spille noe fra sin smarttelefon. Med Bluetooth kan du også spille lyd fra YouTube, Netflix og utallige andre apper hvis du ikke har en iPhone til AirPlay 2. Bluetooth-funksjonen støtter aptX HD-formatet, som kan overføre 24-bit lyd og gi god lydkvalitet fra en matchende avspiller.

Som en virkelig smart detalj har de nyeste generasjonene av Bluesound-produkter (bortsett fra FLEX) også fått toveis Bluetooth, slik at du kan spille Bluesound-musikken din trådløst på et par Bluetooth-hodetelefoner. Dette skåner batteriet på smarttelefonen din, musikken blir ikke avbrutt av telefonanrop, og du får optimal Bluetooth-lydkvalitet. Det blir nesten ikke friere, og med de mange gode trådløse hodetelefonene som finnes på markedet i dag er dette virkelig noe som er verdt å ta med seg.

Nyt all verdens musikk – også i 24-bit HD-kvalitet

Bluesound støtter en lang rekke populære musikktjenester på nettet (TIDAL, Spotify Connect, Qobuz, Deezer, Napster m.fl.). Dermed kan du få direkte tilgang til mange millioner musikkspor, og hvis du for eksempel velger TIDAL eller Qobuz i HiFi-versjonen, så kan du streame i full CD-kvalitet eller enda høyere. Mange titler på TIDAL HiFi og Qobuz er nemlig tilgjengelige i 24-bit HD-kvalitet. Spotify Connect er genialt for deg som trives best med Spotify-appen. Her kan du nemlig styre musikken fra den samme Spotify-appen du kjenner fra før.*

Det samme gjelder høyoppløste musikkfiler helt opp til 24-bit/192kHz, som kan lastes ned fra nettet, f.eks. fra amerikanske HDtracks. Etter nedlastingen kan du spille av ekte HD-musikk på Bluesound, enten fra PC/Mac eller rett fra en USB-pinne eller -harddisk. Da kan du se frem til en virkelig stor opplevelse, ikke minst med musikk du trodde du kjente fra før.**

Bluesound-appen – trådløs multiromsstyring i hele hjemmet

Bluesound er laget for trådløs app-styring fra smarttelefonen med en gratis Bluesound-app (Apple iOS/Android). Du kan også få fullt overblikk fra en PC/Mac med den tilsvarende Bluesound Desktop Controller. Uansett om du spiller fra en musikktjeneste på nettet eller fra din egen samling, så har du alt lett tilgjengelig, og med albumcovere og tydelig informasjon om spor, album og artister er det en ren fornøyelse å gå på oppdagelsesferd i mulighetene.

Bluesound kan sende trådløs musikk ut i ethvert hjørne av hjemmet ditt. Du velger bare en passende Bluesound-høyttaler eller musikkstreamer, så har du kvalitetsunderholdning i stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad eller hva det måtte være. Fra appen styrer du musikkvalg og volum individuelt for hvert rom, men du kan også velge å spille den samme musikken i hele huset. Eller du kan slå sammen flere rom i grupper, f.eks. i en voksen- og barneavdeling.

Raskt og enkelt oppsett – også til installasjonsløsninger

Bluesound er enkelt å sette opp, også for deg som ikke er spesielt interessert i PC-er og nettverk. Du trenger bare å ha passordet til det trådløse nettverket ditt tilgjengelig, så er oppsettet i de aller fleste tilfeller raskt og smertefritt overstått. Hvis du allikevel skulle trenge hjelp, så er vi i HiFi Klubben naturligvis klare til å bistå.

Bluesound krever heller ikke innbygging eller kabeltrekk fra rom til rom, så du kan raskt utvide systemet til flere rom, og hvis du skal flytte en dag, så kan du pakke ned alt sammen i en fei og ta det med deg. Er du i ferd med å bygge nytt eller pusse opp, så kan du eventuelt velge å trekke høyttaler- og nettverkskabler i veggene og plassere alle nødvendige spillere og forsterkere sentralt i et teknisk rom. Bluesound og NAD tilbyr selvfølgelig også løsninger spesielt designet til installasjon.

* Flere streamingtjenester vil bli lagt til senere.

** Musikk fra et USB-lagermedium må spilles av gjennom den Bluesound-komponenten det er fysisk koblet til. Musikken kan imidlertid sendes videre til flere rom ved hjelp av gruppering.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Eksklusiv jubileumsversjon av Bluesound NODE i unik sølvfinish
 • Audiofil hi-fi musikkstreaming til alle anlegg og aktive høyttalere
 • Dedikert integrert high-end hodetelefonforsterker med THX AAA-teknologi
 • High-end ESS 9028Q2M D/A-konverter
 • Bluesound IR-fjernkontroll medfølger
 • Enkelt oppsett og brukervennlig app-styring fra smarttelefon/nettbrett eller PC/Mac
 • Touch-panel i glass på topplaten for grunnleggende betjening (play/pause/volum m.m.)
 • TV-lyd kan styres fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din ved hjelp av HDMI/eARC
 • Klar til stemmestyring gjennom separat smarthøyttaler eller smarttelefon (Google Assistant/Amazon Alexa)
 • Bluetooth med aptX HD og toveisfunksjon til trådløse hodetelefoner
 • Apple AirPlay 2
 • Støtter MQA og HD-lyd opp til 24-bit/192kHz (inkl. MQA)
 • Både digitale og analoge lydinnganger og -utganger
 • Full trådløs integrasjon med hele Bluesound-systemet, inkludert NAD-forsterkere/receivere og trådløse høyttalersystemer fra DALI med BluOS
 • Mange streamingtjenester (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, nettradio m.fl.)
 • Tilkobling for subwoofer (både trådløst og med kabel)
 • Kan settes i strømsparende offline standby (0,5 watt)

Begrensninger

 • Ikke like mange tilkoblingsmuligheter som noen fullstørrelses alternativer
 • Noen alternativer støtter enda flere streamingtjenester
 • Det finnes enda mer kompakte alternativer
 • Ikke frontdisplay

Videoer om Bluesound NODE X (N131)

Tilbehør til Bluesound NODE X (N131)

Tekniske spesifikasjoner

FjernkontrollJa
StemmestyringVia ekstern smarthøyttaler

Anmeldelser


4.8
8 anmeldelser
5
6
4
2
3
1
2
0
1
0

Anbefalte produkter