Hopp til innhold
Bluesound
Musikkstreamer

Bluesound VAULT 2i

15 498,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Stream alt fra Bluetooth til TV-lyd og høyoppløst 24-bit musikk i beste mulige kvalitet – og ripp CD-samlingen til det innebygde HDD-musikklageret!

Les mer:

Beskrivelse

Bluesound VAULT 2i – audiofil, multiroms musikkstreamer med innebygget CD-ripper og 2TB HDD-musikklager

 • Innebygget CD-ripper og 2 TB innebygget HDD-musikklager
 • Audiofil lydkvalitet med HD-lyd opp til 24-bit/192kHz
 • Bluetooth med aptX HD og toveisfunksjon til trådløse hodetelefoner samt Apple AirPlay 2 (med gratis software-oppdatering)
 • Volum kan styres fra TV-fjernkontroll (IR-lærefunksjon)
 • Full integrasjon med øvrige Bluesound multiromskomponenter samt MDC-modul-utbygde NAD-forsterkere/receivere og DALI CALLISTO
VAULT 2i er Bluesound-systemets fullt utbygde musikkstreamer. Her får du innebygget CD-ripper og 2TB HDD-musikklager, slik at du kan overføre, lagre og spille av hele musikksamlingen din helt uten bruk av PC. Bortsett fra de ekstra funksjonene er VAULT 2i bygget opp likt som den mer kompakte musikkstreameren NODE 2i. VAULT 2i må imidlertid kobles til nettverket med kabel for å sikre et stabilt musikksignal fra harddisken og videre ut i systemet.

Med sin audiofile oppbygning kan VAULT 2i matche selv de beste anlegg, og den støtter høyoppløst stereolyd helt opp til 24-bit/192kHz. Her trenger du altså ikke å gå på kompromiss med lydkvaliteten for å nyte musikken din når du streamer. Den innebygde harddisken er av en ekstremt støysvak type som aldri vil forstyrre musikkopplevelsene dine. Du kan også glemme alt om virus og andre PC-problemer – VAULT 2i handler om musikk og ikke noe annet!

Brukervennlig og fleksibel
VAULT 2i er kompakt designet, og den flotte sorte eller hvite finishen gir en elegant, eksklusiv og seriøs look. Du styrer alt sammen med smarttelefonen/nettbrettet, og hvis du ønsker det kan du fint plassere VAULT 2i helt ute av syne, f.eks. i et hi-fi-møbel fra unnu eller clic. Den innebygde 12V trigger-utgangen er en praktisk detalj som gjør det mulig å slå forsterkeren eller receiveren din automatisk av eller på sammen med VAULT 2i (hvis forsterkeren har trigger inn).

Noe som er helt uvanlig for en nettverksspiller er at du kan du sette VAULT 2i i dyp standby (0,5 watt) ved å trykke på touch-panelet på toppen i ca. 10 sekunder. Dette kan være nyttig hvis du f.eks. ikke skal spille musikk i rommet på en stund. Du vekker den igjen med et kort trykk på samme panelet, og så kan du glede deg over all strømmen du har spart i mellomtiden.

VAULT 2i fås i sort eller hvit finish.

OBS: VAULT 2i må kobles til nettverket med kabel (Ethernet) for å sikre et stabilt musikksignal fra harddisken og videre ut i systemet. Du får imidlertid fremdeles full trådløs multiromsstyring fra smarttelefonen/nettbrettet som med de øvrige Bluesound-komponentene.

Bluesound VAULT 2i – ripp CD-samlingen din enkelt og kompromissløst

Med VAULT 2i kan du rippe hele CD-samlingen din helt uten bruk av PC. Du trenger bare å sette inn CD-en, så sørger VAULT 2i for å lagre all musikken på den innebygde 2TB harddisken. Når det er gjort er den tilgjengelig gjennom Bluesound-appen, med coverbilder og ID-tags som automatisk hentes fra nettet samtidig med rippingen. 


I motsetning til når CD-ene rippes til en vanlig PC- eller nettverksharddisk (NAS) gjennom PC-en får du med VAULT 2i alltid en helt perfekt ripping. VAULT 2i bruker en versjon av det Linux-baserte CDParanoia-programmet, som alltid vil gi deg en 100% nøyaktig kopi av originaldisken. VAULT 2i tilbyr deg ikke 24x speed eller andre verdensrekorder i hastighet. Målet er å rippe i helt perfekt kvalitet, og det tar uunngåelig litt lenger tid enn en ukritisk PC-løsning.


Du kan velge å rippe i det tapsfrie FLAC-formatet, MP3 eller helt ukomprimert WAV. Hvis du vil ha kompakte utgaver av musikken din – for eksempel til overføring til smarttelefonen eller nettbrettet – så kan du til og med rippe til FLAC og MP3 samtidig.


Kan kombineres på utallige måter med multirom – også til TV-bruk

VAULT 2i er primært laget for bruk sammen med et eksisterende anlegg eller en effektforsterker, men du kan også koble til et par gode aktive høyttalere for å få et selvstendig og kompakt anlegg. Hvis – eller rettere sagt når – du får lyst, så kan du lynraskt bygge ut systemet med andre Bluesound multiromskomponenter, slik at du kan nyte musikken i flere rom, både individuelt og samtidig.


Du kan koble til TV-en og få optimal digital kvalitet, og takket være den innebygde lærefunksjonen kan du styre volum fra den eksisterende TV-fjernkontrollen din. Da er du klar for TV-lyd i den eksklusive klassen. Du får også en høykvalitets tilkobling for hodetelefoner, og hvis du har en trådløs variant, så kan du få glede av den nye toveis Bluetooth-funksjonen. VAULT 2i har også subwoofer-tilkobling med elektronisk delefilter, slik at du kan få ekte fullfrekvent lyd uten store høyttalere.


Bluesound – multirom med ekstra kvalitet til minste detalj

Bluesound  er utviklet av den legendariske hi-fi-produsenten NAD som i mer enn fire tiår har levert overlegne hi-fi-produkter til entusiaster over hele verden. Her får du alt det beste fra det trådløse musikkuniverset uten at du trenger å gå på kompromiss med lydkvaliteten, droppe det nåværende anlegget ditt eller forstyrre musikkopplevelsen din med en PC.


Bluesound kan tilby en overlegen lydløsning til alle rom, både når det gjelder fleksibilitet, brukervennlighet og kompromissløs hi-fi. Tilkoblinger og funksjonalitet er gjennomtenkt i en grad du ikke finner i noe annet system, og du kan fritt kombinere deg frem til et komplett, trådløst musikksystem som matcher nøyaktig ditt behov. De viktigste Bluesound-komponentene er:


NODE 2i: Trådløs musikkstreamer til å koble på et eksisterende anlegg.


POWERNODE 2i: Trådløst musikkanlegg med innebygget 2 x 60 watts stereoforsterker som kan drive et par virkelig gode hi-fi-høyttalere.


VAULT 2i: Trådløs musikkstreamer med innebygget CD-ripper og 2TB HDD-musikklager.


PULSE 2i  / PULSE MINI 2i / PULSE FLEX 2i: Trådløse høyttalere med høykvalitets innebygget forsterker.


PULSE SOUNDBAR 2i:  Avansert TV-lydplanke med mulighet for trådløs subwoofer.


Bluesound kan også integreres med en rekke stereoforsterkere og hjemmekinoreceivere fra NAD med de geniale MDC-innbyggingsmodulene. Dermed kan du for eksempel velge en audiofil NAD-løsning som hovedanlegg i stua og samtidig nyte de mange fleksible Bluesound-mulighetene i alle andre rom. Noe helt unikt er at du til og med kan integrere Bluesound i kompromissløse high-end-anlegg med NADs eksklusive Masters-serie.


En annen unik løsning er at du kan få en Bluesound-modul til det audiofile, trådløse CALLISTO-høyttalersystemet fra DALI. Med denne kombinasjonen får du både trådløs styring, et uendelig musikkutvalg fra nettet og den høye lydkvaliteten fra det tradisjonelle stereoanlegget – uten et stort anlegg og skjemmende høyttalerkabler.


AirPlay 2 – streaming og multirom for Apple-fans

AirPlay 2 er en Apple-teknologi som bruker iPhone/iPad til å gi deg avansert multiromsfunksjonalitet med alle trådløse AirPlay 2-høyttalere. AirPlay 2 er en del av Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt alle apper som kan spille lyd – inkludert YouTube og Netflix – kan streame den direkte til høyttalere og anlegg med AirPlay 2. Med andre ord kan du bruke iOS til å kombinere Bluesound-systemet ditt med AirPlay 2-høyttalere og -anlegg fra andre produsenter, og dette gir deg langt mer fleksible muligheter når du setter sammen multiromssystemet ditt.


Toveis Bluetooth – lettvint og smart til trådløse hodetelefoner

Skal det være superenkelt, så har du alltid Bluetooth i bakhånd. Dette kan være praktisk hvis for eksempel en venn skal spille noe fra sin smarttelefon. Med Bluetooth kan du også spille lyd fra YouTube, Netflix og utallige andre apper hvis du ikke har en iPhone til AirPlay 2. Bluetooth-funksjonen støtter aptX HD-formatet, som kan overføre 24-bit lyd og gi god lydkvalitet fra en matchende avspiller.


Som en virkelig smart detalj har 2i-generasjonen (bortsett fra FLEX) også fått toveis Bluetooth, slik at du kan spille Bluesound-musikken din trådløst på et par Bluetooth-hodetelefoner. Dette skåner batteriet på smarttelefonen din, musikken blir ikke avbrutt av telefonanrop, og du får optimal Bluetooth-lydkvalitet. Det blir nesten ikke friere, og med de mange gode trådløse hodetelefonene som finnes på markedet i dag er dette virkelig noe som er verdt å ta med seg.


Nyt all verdens musikk – også i 24-bit HD-kvalitet

Bluesound støtter en lang rekke populære musikktjenester på nettet (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Napster m.fl.). Dermed kan du få direkte tilgang til mange millioner musikkspor, og hvis du for eksempel velger TIDAL i HiFi-versjonen, så kan du streame i full CD-kvalitet. Spotify Connect er genialt for deg som trives best med Spotify-appen. Her kan du nemlig styre musikken fra nettopp den samme Spotify-appen du kjenner fra før.*


Et raskt voksende antall titler på TIDAL HiFi er tilgjengelige i 24-bit-kvalitet i MQA-format (Master Quality Audio). Bluesound er verdens første fullt utbygde multiromssystem som støtter MQA.


Det samme gjelder høyoppløste musikkfiler helt opp til 24-bit/192kHz, som kan lastes ned fra nettet, f.eks. fra amerikanske HDtracks. Etter nedlastingen kan du spille av ekte HD-musikk på Bluesound, enten fra PC/Mac eller rett fra en USB-pinne eller -harddisk. Da kan du se frem til en virkelig stor opplevelse, ikke minst med musikk du trodde du kjente fra før.**


Bluesound-appen – trådløs multiromsstyring i hele hjemmet

Bluesound er laget for trådløs app-styring fra smarttelefonen med en gratis Bluesound-app (Apple iOS/Android). Du kan også få fullt overblikk fra en PC/Mac med den tilsvarende Bluesound Desktop Controller. Uansett om du spiller fra en musikktjeneste på nettet eller fra din egen samling, så har du alt lett tilgjengelig, og med albumcovere og tydelig informasjon om spor, album og artister er det en ren fornøyelse å gå på oppdagelsesferd i mulighetene.


Bluesound kan sende trådløs musikk ut i ethvert hjørne av hjemmet ditt. Du velger bare en passende Bluesound-høyttaler eller musikkstreamer, så har du kvalitetsunderholdning i stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad eller hva det måtte være. Fra appen styrer du musikkvalg og volum individuelt for hvert rom, men du kan også velge å spille den samme musikken i hele huset. Eller du kan slå sammen flere rom i grupper, f.eks. i en voksen- og barneavdeling.


Raskt og enkelt oppsett – også til installasjonsløsninger

Bluesound er enkelt å sette opp, også for deg som ikke er spesielt interessert i PC-er og nettverk. Du trenger bare å ha passordet til det trådløse nettverket ditt tilgjengelig, så er oppsettet i de aller fleste tilfeller raskt og smertefritt overstått. Hvis du allikevel skulle trenge hjelp, så er vi i HiFi Klubben naturligvis klare til å bistå.


Bluesound krever heller ikke innbygging eller kabeltrekk fra rom til rom, så du kan raskt utvide systemet til flere rom, og hvis du skal flytte en dag, så kan du pakke ned alt sammen i en fei og ta det med deg. Er du i ferd med å bygge nytt eller pusse opp, så kan du eventuelt velge å trekke høyttaler- og nettverkskabler i veggene og plassere alle nødvendige spillere og forsterkere sentralt i et teknisk rom. Bluesound og NAD tilbyr selvfølgelig også løsninger spesielt designet til installasjon.


* Forutsetter betalingsabonnement. Flere streamingtjenester vil bli lagt til senere.


** Musikk fra et USB-lagermedium må spilles av gjennom den Bluesound-komponenten det er fysisk koblet til. Musikken kan imidlertid sendes videre til flere rom ved hjelp av gruppering.


Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Innebygget CD-ripper og 2 TB innebygget HDD-musikklager
 • Audiofil lydkvalitet og HD-lyd opp til 24-bit/192kHz
 • Bluetooth med aptX HD og toveisfunksjon til trådløse hodetelefoner samt Apple AirPlay 2 (med gratis software-oppdatering)
 • Både digitale og analoge lydinnganger og -utganger
 • Volum kan styres fra TV-fjernkontroll (IR-lærefunksjon)
 • Full integrasjon med øvrige Bluesound multiromskomponenter, MDC modul-utbygde NAD-forsterkere/receivere og DALI CALLISTO
 • Streaming av din egen musikksamling på PC/Mac, samt nettradio og streamingtjenester på nettet (TIDAL, Spotify Connect, Deezer m.fl.)
 • Touch-panel på toppen for grunnleggende styring (play/pause/volum m.m.)
 • Høykvalitets hodetelefontilkobling
 • Trådløs styring fra både smarttelefon, nettbrett og PC/Mac
 • Kompakte mål, flott finish og enkelt oppsett
 • Kan spille musikk direkte fra USB-lagermedier
 • Kan plasseres ute av syne, f.eks. i et hi-fi-møbel
 • Tilkobling for subwoofer (innebygget 80Hz delefilter)
 • Kan settes i offline standby når du ikke bruker den (0,4 watt)

Begrensninger

 • Ikke like mange tilkoblingsmuligheter som noen fullstørrelses alternativer
 • Ikke frontdisplay
 • Krever kabelforbindelse til hjemmenettverket ditt

Tilbehør til Bluesound VAULT 2i

Tekniske spesifikasjoner

FjernkontrollNei
TimerNei
D/A-konvertering lyd32-bit/192kHz - 4-bit/192kHz