Hopp til innhold

Argon
Audio

Behind the scenes

I et teknologispekket kjellerrom i Holstebro i Danmark sitter Michael og tester på harde livet. Michael er ingeniør, og når Henrik – direktør og designer – vil prøve ut en idé til et nytt produkt, så er det kort vei fra idé til handling: 3D-printeren blir slått på, og målemikrofonen satt på stativ. Vi har fått lov til å komme helt inn i maskinrommet på Argon Audios utviklingskontor. Her er det ingen tvil om at det er ekte entusiaster som holder til.

Pris, brukervennlighet
og design
i skjønn harmoni

Danske Argon Audio er kjent for å lage seriøs hi-fi der pris, brukervennlighet og design er i harmoni. Oppdraget deres er å levere produkter av høy kvalitet til en god pris, og det er de godt i gang med.

Den aktive høyttalerserien FORTE og den superkompakte forsterkeren SA1 får ros i pressen, og de er blant produktene som selger mest i HiFi Klubben. Dette er det en enkel forklaring på: De låter nemlig mye mer enn de koster!

Populære produkter
Argon Audio

True Factory Direct – en egen oppskrift

”Vi i Argon Audio kan gå fra idé til ferdig konsept på én og samme dag”

Argon Audio startet for over 20 år siden som et ”paraplymerke” i HiFi Klubben. Den gangen outsourcet de alt til Asia for å holde prisene nede. I dag er Argon Audio et selvstendig selskap som gjør all design- og produktutvikling i Danmark. Henrik er direktør, men samtidig designer. Når han får en idé, så er det ingeniøren Michael som gjør idéen til virkelighet. De to karene har føttene solid plantet i den jyllandske jorden, eller med andre ord: De skjønner seg på å drive et selskap på en fornuftig måte.

I mange større selskaper må man gjennom en lang kjede med ledd før en idé blir til et ferdig produkt. Først får utviklerne en idé som skal ”selges” til ledelsen. Så må man finne et tegnefirma som skisserer en prototype. Deretter må man skaffe en ekstern leverandør som kan lage prøver på et kabinett. Til slutt må produktet testes og ferdigstilles. Ofte må det gjøres justeringer, og så starter prosessen forfra, noe som ofte er dyrt og enormt tidkrevende.

I Argon Audio benytter man seg av en ”True Factory Direct”-utviklingsstrategi, der formålet er å hoppe over så mange eksterne ledd som overhodet mulig. Det handler i veldig stor grad om å lytte til hva kundene etterspør, før teamet gjør alt sammen klart til produksjon. Helt fra design og 3D-printing av prototyper til kompromissløs lydtesting av det ferdige produktet.

Selve produksjonen foregår på fabrikker i Kina, Taiwan og Vietnam, som man har hatt langt samarbeid med for å sikre kvalitet og bærekraftig produksjon – og en konkurransedyktig pris.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til ferdig produkt.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til ferdig produkt.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til ferdig produkt.

Hardtslående nyheter på vei

Argon Audio er godt i gang med å utvikle en god, passiv stereohøyttaler til innendørsbruk. Det er snakk om en monitor som kan få stortromma fra en livekonsert til å føles som om du er der. Du kan bruke den i et festlokale. Du kan bruke den i stua. Du kan til og med bruke den på gutterommet, der den vil levere enda mer bass.

Ny og banebrytende diskant på vei

Bowers & Wilkins er kjent for diamant-diskanten deres, og DALI er kjent for sin hybrid-bånd/dome-diskant. Men hva er Argon Audios signatur-diskant? Michael og Henrik ser litt nervøst på hverandre når de får dette spørsmålet. Det er tydelig at de ikke vil si for mye, men litt kan de likevel avsløre. De har bestemt seg for å utvikle en high-end-diskant der de tenker fullstendig nytt. I den ultimate formen kommer den til å bestå av hele tre domer laget i et spesielt materiale og med en særegen geometri som blant annet vil resultere i at membranen bryter opp langt senere enn i tradisjonelle diskant-domer. Ut over å forbedre lydkvaliteten, vil designet også ta for seg en spesiell problemstilling:

”Vi imøtekommer de som er opptatt av innredning. Med den nye diskantteknologien trenger man nemlig ikke å plassere høyttaleren nøyaktig etter hi-fi-messige oppskrifter for å oppnå perfekt lyd.”

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Prisgusntig high-end-høyttaler på trappene

Den nye diskanten fra Argon Audio får sin debut i en helt ny high-end-høyttaler. Høyttaleren blir aktiv og kommer til å levere et lydbilde med overlegen presisjon og oppløsning. Vanligvis er high-end-høyttalere og ”value-for-money” motsetninger som utelukker hverandre, men dette vil Argon Audio forandre på én gang for alle. High-end-høyttaleren deres skal nemlig koste en brøkdel av hva andre høyttalere med lignende ytelse koster på markedet.

Det er ikke akkurat en enkel oppgave de to danskene har kastet seg ut i, og derfor sitter Michael og Henrik i et adskilt utviklingsrom og tester på harde livet. Målemikrofoner skifter plassering, høyttalere bytter plass, og lydbølger blir nøye analysert på diverse skjermer, helt til øret til slutt får æren av å avgjøre om det er ”bra nok”.

De to danskene må sies å ha mange jern i ilden, og hvis alt går etter planen, kan du oppleve nye og spennende produkter fra Argon Audio innen utgangen av 2021.

Hold øye med innboksen din – vi sender ut et nyhetsbrev når Argon Audio lanserer de nye produktene deres!*

*Hvis du er medlem av HiFi Klubbens kundeklubb, vil du få informasjon om det når produktene lanseres. Er du ikke medlem ennå, kan du melde deg inn her.