Hopp til innhold

Cerwin-Vega XLS-12 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}}

"XLS-12 er en perfekt høyttaler for deg som vil ha massiv lyd og massevis av bass i et litt mindre rom. Det råsterke 12""-elementet håndterer massive mengder effekt, og du kan også få flotte resultater med en vanlig hi-fi-forsterker."

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Cerwin-Vega XLS-12 – en råsterk og kompakt gulvhøyttaler

XLS-12 er i bunn og grunn en forminsket utgave av den store 15"-modellen XLS-15. Diskanten og mellomtonen er helt identiske, men ellers er resten en størrelse mindre. Høyttalerens dybde er kun 33 cm og bredden er moderate 35 cm, så dette er en perfekt høyttaler for deg som vil ha massiv lyd og massevis av bass i et litt mindre rom.

XLS-12 kan spille øredøvende høyt selv med en vanlig hi-fi-forsterker, og den går nesten like dypt i bassen som den store modellen. Hvis du gir den en ordentlig potent forsterker – for eksempel fra NAD – er det best å feste sikkerhetsbeltet. Da får du nemlig et vanvittig lydtrykk, og bassen blir tyngre og raskere enn du noensinne ville drømt om fra en høyttaler på denne størrelsen.

Både for musikk og hjemmekino

XLS-12 fungerer like godt til hjemmekino som til musikk. Hvis du ikke allerede har opplevd en komplett hjemmekinoløsning med Cerwin-Vegas større modeller – evt. sammen med en matchende Cerwin-Vega-subwoofer – har du virkelig en opplevelse til gode. Dynamikk og volum er nesten grenseløst, og et stort Cerwin-Vega-system gir begrepet "realistisk hjemmekino" helt ny mening. Og spiller du pop, rock eller techno på disse monsterne begynner buksebena å blafre, og du får den helt riktige livefølelsen hjemme i din egen stue.

XLS-12 fordøyer alle watt du gir den – den spiller bare bedre og bedre og høyere og høyere jo mer du gir den. I motsetning til mange rene "power-høyttalere" får du samtidig fine musikalske kvaliteter, så både ører og mellomgulv kan nyte begivenhetene fullt ut. Hvis du skulle finne på å overdrive, så er høyttaleren utstyrt med et innebygd sikringskretsløp som beskytter mot overbelastning. Men mest sannsynlig har ørene dine tatt kvelden lenge før den tid.

Cerwin-Vega XLS-12 fås i sort finish.

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Massiv bass og meget høyt lydtrykk ift. størrelsen
 • Relativt kompakt
 • Enkel å drive med en vanlig forsterker
 • Mulighet for bi-wiring/bi-amping
 • Sikringskretsløp
 • Støpt aluminiumschassi på basselementet

Begrensninger

 • Krever en del effekt for å yte maksimalt
 • Kan ikke håndtere så store rom som toppmodellene
 • Andre alternativer har finere detaljering i lyden

Produktbeskrivelse

Generelt om Cerwin-Vega XLS-serien
Initialene XLS i denne høyttalerserien fra Cerwin-Vega står for eXtremely Large Sound, og det er akkurat det det dreier seg om. I likhet med forgjengerne i CLS-serien er XLS-serien spekket med de kvalitetene som har gjort den legendariske amerikanske høyttalerprodusenten verdensberømt. De spiller vanvittig høyt og leverer en steinhard og massiv bass.

De oppgraderte elementene og de nye mellomtone- og diskanthornene trekker favorittbandene dine helt frem til scenekanten, og med ekstra avstivede kabinetter (i XLS-215) og nydesignede bassporter spiller de nå renere og mer veloppløst enn noensinne, selv ved lave volum (hvis det mot formodning skulle bli aktuelt). Dermed har du alle muligheter til å gjøre musikklytting til en fest, uansett om du vil ha alt for deg selv, eller dele sjenerøst med naboene.

Seriøse og stabile elementer
Elementene i XLS-serien er konstruert med kraftige magneter og helstøpte aluminiumschassiser. Et stabilt chassis er svært viktig, da hele elementet blir utsatt for ekstreme krefter ved høye lydtrykk. Hvis ikke chassiset er stivt nok kan lyden forvrenges , og bassgjengivelsen blir upresis. Men det er det ingen risiko for når det er Cerwin-Vega som står bak konstruksjonen. Hvis det er noen som kan dette med bass, så er det disse halvgale amerikanerne!

Mellomregisteret gjengis av et høyeffektivt og kraftig 6,5-tommers element. For at det skal holde følge med de enorme basselementene ved høye lydstyrker, er det montert i en hornkonstruksjon. Dette øker elementets følsomhet, og dermed spiller det høyere med samme mengde energi. Også diskanten er montert i et horn, og effekten er den samme her som i mellomtonen – høyere følsomhet, og dessuten bedre spredning av lyden. Cerwin-Vega kaller hornkonstruksjonen for Optimized Waveguide, og den gjør at lydbølgene fra diskant- og mellomregisteret integreres optimalt, hvilket igjen gir en perfekt sammenheng i de høye frekvensene.

XLS-gulvhøyttalerne har mulighet for bi-wiring og bi-amping. Bi-amping kan være en svært god ide hvis du ønsker en helt ren mellomtone/diskantgjengivelse, da den ekstra forsterkeren slipper å slite med de effektglade basselementene.

XLS eller VE?
Hi-Fi Klubben har to komplette høyttalerserier fra Cerwin-Vega i sortimenten: XLS- og VE-serien. XLS-høyttalerne har en noe mer balansert frekvensgang, og har ikke så mye fokus på bass og diskant. De kan spille minst like høyt som sine søsken i VE-serien, men med en mer lineær frekvensrespons, så diskanten ikke risikerer å bli for skarp – heller ikke ved øredøvende nivåer. Også bassregisteret nyter godt av den jevnere gjengivelsen, da det blir mer utstrakt i dybden.

Det er likevel ingen som vil gå så langt som å påstå at XLS-serien er "high-end"-høyttalere – til dét er de simpelthen altfor morsomme. Men de har musikalske kvaliteter som også passer til annet enn steinhard rock og techno. Og hva evnen til å sluke effekt og lage lyd av den angår, så tilhører de definitivt "High-klassen"!

Massiv underholdning for hele nabolaget
Cerwin-Vega dreier seg om fest og underholdning på høyeste nivå. Sammen med en kompetent forsterker får du et anlegg som gjør at du kan se frem til mange års massive opplevelser, for ikke å snakke om de lystne blikkene fra misunnelige venner. Men de kolossale kreftene bør nytes med en viss mengde forsiktighet – pass på ørene! Høyttalernes ekstreme egenskaper i kombinasjon med altfor livlige fester og filmkvelder kan gi varige høreskader og bringe deg på kollisjonskurs med barn, voksne og dyr i hele nabolaget!

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 1” hornladet softdome
 • Mellomtone : 6,5” hornladet
 • Basselement : 12”
 • Frekvensrespons (-3dB) : 43-20.000 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 90,8 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Farge : Svart
 • Størrelse : 35,6 x 83,8 x 37,6 cm (BxHxD)
 • Vekt : 25,4 kg

Anmeldelser

4,8

Basert på 12 anmeldelser fra kresne medlemmer

Jostein Knutsen Breiland

Gøy gøy gøy! Gamle favoritter som AC/DC og Metallica har plutselig tatt over spillelista igjen :) ...men de er tørste, så husk godt med effekt. Tydelig forbedring når jeg gikk fra 150 til 300watt, særlig på basstung musikk. Kan låte litt tamt i toppen på lavt volum, da de ikke har den luften øverst i diskantområdet som vanlige hifi-høyttalere, og mellomtonen ikke er veldig åpen. De er allikevel bedre balansert enn de fleste andre modeller fra Cerwin jeg har hørt, og på høyt lydnivå blir "feilene" om til fordeler. Trykker godt i bassen gjør de også! Frontdeksler er knotete å få av/på, om det skulle være av betydning.

8 måneder siden

Mathias Ekseth Bye

Kjøpte disse for litt over 2 uker siden, og må si jeg er overasket hvor klart de spiller, og bass det er det ingen mangel på. Kjøpte disse som en pakke sammen med en NAD C 356BEE 2x80w145 dynamisk og den leverer massevis av trøkk. Planlegger å kjøpe en Cerwin Vega CXA-8 å bruke den til å drive basselementene.<br><br>Anbefales på det sterkeste!

33 måneder siden

jan roger sylow

angrer ikke kjøp av dette.. utrolig fin lyd og det sparker fra når man vil det selv.

40 måneder siden

Sebastian R Keiserdalen

Disse høytallerne er perfekte hvis du har rå til en bra forsterker!<br>Som jeg selv anbefaler har jeg en NAD C356BEE.<br>Grunnen til at jeg kjøpte C356BEE var fordi jeg gjerne ville streame musikk fra Apple Tven min.<br>Men, hvis man skal ha XLS-12 i et rom med skråtak, anbefaler jeg å finne det perfekte sted til de sånn at de for plantet seg mest mulig, prøv deg fram til du finner det perfekte sted.<br>Høytallerne tar lite plass med et sinnsykt <!--hifi--><br> - - - - Hei, Jeg vil bare informere om at C356BEE HAR utgang for subwoofer. Den heter PRE-OUT. Det er tilkoblingen man bruker for å koble til en subwoofer. Så det er ikke noe problem å koble det til :)

46 måneder siden

Petter Sandvik

Anbefales på det sterkeste!!<br>helt drøy bass, og knallhard diskant!<br>jeg bruker forsterker Cerwin Vega CXA-8. og denne kjører de perfekt!

47 måneder siden

Tomas Sviland

Små høyttalere som kan spille på extreme nivåer, jeg mener de er gode til alslags bruk!

49 måneder siden

Ruben Andersen

Veldig bra!!!

51 måneder siden

Morten Haagensen

Har hatt disse i snart 1 år og er superfornøyd.<br>Helt syk bass fra bare en 12", og lyden er klokkeklar uten noen ulyder.<br>Jeg har en effektforsterker fra American Audio som gir dem ca. 2x600w og da sliter man ikke med å få innvoldene til å hoppe for å si det slik.<br>Men har du plass og pengene så ville jeg gått for XLS 15 eller 215, da de takler å spille enda høyere uten at sikringen i de går eller at elementet når maks flex.

53 måneder siden

Marcus L

dette er nå tredje dagen med disse, og det er så vanvittig bra og er verdt hver eneste krone! fyfader for en høyttaler! 5 av 5 lett

62 måneder siden

Erik Raaen

Hatt disse i 6 mnd. Du skal lete lenge etter bedre lydtrykk til prisen! Velspillende, mengder av krefter.. slår skikkelig i mellomgulvet: Bare pass på å gi dem rikelig med effekt.. gjerne mer enn de 300 watt de er oppgitt til..XLS 12 trives med mye effekt

65 måneder siden

Jacob Pedersen

Det spiller helt sykt til og bare være en 12 Her får du mye lydtrykk for pengene

71 måneder siden

Håkon Imsland

Dette er en sinnsykt bra høytaler!<br>hatt den i 1 år og null problem. <br>de spiller enomt høyt og veldig klart.<br>veldig grom bass til å bare være 12".<br>diskanten er fin som bare det ikke noe ulyder her:<br>Masse lyd for en liten penge!

71 måneder siden

CERWIN-VEGA - PLAY IT LOUD!

Si navnet Cerwin-Vega, og straks starter den indre filmen å flimre med bilder av store høyttalere, massive basselementer med knallrøde kantoppheng, fete fester – og naboer med ørepropper.

 • Massiv bass 
 • Tåler hard belastning
 • Opplev rock, techno m.m. ved realistiske lydtrykk

Les mer om Cerwin-Vega

Mer lesning

Book en demo

I Hi-Fi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her