Hopp til innhold
10 998,-sett

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Her får du fyldig hi-fi-lyd uten å samtidig få et stort anlegg i stua. Bluetooth, inngang til platespiller og masse kraft.

Les mer:

Beskrivelse

Argon Audio FORTE A55 – elegante trådløse aktive gulvhøyttalere med Bluetooth, platespillerinngang, smart TV-lyd og seriøs hi-fi-teknologi

 • Overbevisende hi-fi-lyd med god og fyldig bass
 • Superenkel i både oppsett og daglig bruk (plug’n’play)
 • Elegant og robust, lakkert finish
 • Mange tilkoblingsmuligheter, inkludert platespiller og Bluetooth
 • Volum/demp kan styres fra TV-fjernkontroller fra Samsung og Sony

FORTE A55 er elegante og relativt kompakte, trådløse aktive gulvhøyttalere fra Argon Audio. Her får du en overraskende fyldig og realistisk hi-fi-lyd som kan hamle opp med tradisjonelle anlegg og høyttalere til en langt høyere pris.

FORTE A55 kan helt fint fylle en vanlig stue med lyd uten anstrengelser. Hvis du allikevel skulle ønske enda mer og bedre bass, så kan du alltid supplere i bassen med en separat subwoofer, som for eksempel Argon Audios egen kraftige BASS10 Mk2.

Når du samtidig får super brukervennlighet, høykvalitets Bluetooth og en rekke andre smarte muligheter (inkludert direkte tilkobling for platespiller), så har du en virkelig fin løsning som kan dekke de aller fleste musikalske behov. Hvis du er en av dem som heller vil fylle stua med god lyd enn med anlegg og kabler, så har du en uvanlig god løsning her. Også hvis du er av de kresne.

Avansert teknologi i stilrent design

De innebygde digitale forsterkerne leverer hele 4 x 80 watt, og de nyutviklede elementene er av en kvalitet som skjemmer bort ørene dine, både når det gjelder TV-lyd og musikk. Elementene er omgitt av en eksklusiv trimring i ekte aluminium, og den elegante og robuste mattlakkerte finishen bidrar til å understreke at dette er et ekte kvalitetsprodukt. Den inkluderte stoffronten er festet med magneter, slik at du slipper synet av stygge hull hvis du foretrekker å bruke høyttaleren uten front.

Har du en TV fra Samsung eller Sony, så kan du i de aller fleste tilfeller styre volumet på høyttaleren direkte fra TV-fjernkontrollen, og med automatisk av/på går alt sammen helt av seg selv. Du trenger ikke å tenke på annet enn å nyte den gode TV-lyden i hverdagen.

Argon Audio FORTE A55 fås i sort eller hvit, mattlakkert finish. Fjernkontroll og høyttalerkabel til innbyrdes sammenkobling medfølger.

FORTE A55 – gjennomtenkte og allsidige tilkoblinger

I tillegg til Bluetooth har FORTE A55 både analoge og digitale tilkoblinger, slik at du kan utnytte høyttalerne best mulig fra flere forskjellige lydkilder. Med hele to optiske innganger kan du for eksempel ha både TV-en og en musikkstreamer koblet til digitalt og fortsatt ha de analoge inngangene i bakhånd. Du kan til og med gjemme bort musikkstreameren hvis du vil det.

Noe helt uvanlig er at FORTE A55 også har en dedikert platespillerinngang (MM), slik at du koble til en vanlig platespiller direkte, uten å måtte kjøpe en separat RIAA-forsterker. Hvis du også har falt for de unike kvalitetene med vinyl, så har du en utrolig praktisk funksjon her. Enkelt og genialt!

Avansert innebygget forsterker med digital kontroll

De innebygde digitale forsterkerne i FORTE A55 er mer enn kraftige nok til å sikre en imponerende klar og dynamisk lyd, selv ved høyt volum. I denne konstruksjonen har hvert element sin egen dedikerte forsterker, så behovet for passive komponenter i signalveien er helt borte. Dermed er en av de tradisjonelle flaskehalsene for lydkvaliteten fjernet én gang for alle.

Forsterkermodulen som sitter i den ene høyttaleren rommer fire forsterkerkanaler på 80 watt hver, som fordeles elektronisk mellom de forskjellige elementene. Selv om det ikke direkte kan sammenlignes med 4 x 80 kontinuerlige watt fra en tradisjonell, tung high-end-forsterker, så vil du ikke være i tvil om at dette er watt av meget høy kvalitet som er bygget inn i FORTE A55.

Kombinasjonen av aktivt elektronisk delefilter og avansert digital signalbehandling (DSP) optimaliserer samtidig prestasjonene på en måte som ikke er mulig med vanlige passive høyttalere. Med den fullstendige kontrollen over både elementer og forsterkere kan det samlede systemet presses helt til grensen uten risiko for overbelastning. Dermed er det ikke nødvendig å bygge inn en ’buffer’ som ødelegger lyden (f.eks. et stivere kantoppheng) for å beskytte elementene.

Avanserte basselementer med to-lags membran

De avanserte basselementene i FORTE A55 er spesialutviklet av Argon Audio. Membranen er en sandwich-konstruksjon der baksiden er en vanlig kjegleformet membran i papp som suppleres av en pålimt konkav membran i vevet glassfiber. Den gode kontrollen over resonanser og forvrengning gjør det mulig å bruke et low-loss kantoppheng i gummi som sikrer en dynamisk og levende lyd, uansett om du spiller dundrende høy rockemusikk eller nyter stille jazz til et godt glass rødvin på tampen av kvelden.

Det avanserte magnetsystemet bidrar også til å holde membranen i et jerngrep, fra den krystallklare mellomtonen og helt ned til 36 Hz, noe som er imponerende dypt for en så kompakt gulvhøyttaler. Hvis du vil ha enda mer og bedre bass – for eksempel hvis du har en svært stor stue – så kan du enkelt koble til en aktiv subwoofer.

Elegant og audiofilt kabinett

Det stilrene kabinettet på FORTE A55 er ikke bare en firkantet trekasse. Utallige målinger og dataanalyser har blitt gjort for å optimalisere konstruksjonen. Alle avstivinger sitter nøyaktig rett sted, og den nyutviklede ’Argon Audio Resonance Control’, som er plassert mellom de to bass/mellomtone-elementene fjerner effektivt resonanser uten å ødelegge dynamikken, noe som ofte er et problem med tradisjonelt dempemateriale.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Overbevisende hi-fi-lydkvalitet
 • Fyldig bass og mye kraft til størrelsen
 • Superenkel i både oppsett og daglig bruk (plug’n’play)
 • Dedikert inngang til platespiller (innebygget RIAA-forsterker)
 • Trådløs musikkavspilling via Bluetooth (med aptX/AAC)
 • Volum kan styres med TV-fjernkontroller fra Samsung og Sony
 • Både digital og analog lyd inn (2 x optisk / RCA)
 • Subwoofer-tilkobling
 • Spiller HD-lyd opp til 24-bit/96kHz
 • Automatisk av/på på alle innganger* inkludert Bluetooth
 • Fjernkontroll medfølger
 • Elegant og robust, lakkert finish

Begrensninger

 • Ikke avspillingsmulighet via USB
 • Høyre og venstre høyttaler må sammenkobles med kabel (inkludert)
 • Ikke Bass Management for subwoofer

Reviews

Tilbehør til Argon Audio FORTE A55

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB)35-20.000 Hz
Forsterker80 watt
Tweeter Combined1x x 1" Soft dome
Størrelse på basselement5"
Woofer Amount2x
Høyttalere-typeAktive HiFi-høyttalere

Anbefalte produkter