Hopp til innhold
Audeze
Head-fi headset

Audeze LCD-1

4 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Få en ekte head-fi opplevelse med disse kompakte og prisgunstige Planar Magnetic hodetelefonene. Så bra kan faktisk musikken din låte.

Les mer:

Beskrivelse

Audeze LCD-1 – prisgunstige og komfortable, åpne Planar Magnetic head-fi hodetelefoner

 • Meget naturlig og musikalsk lydbilde
 • Høy bærekomfort og lav vekt
 • Sammenleggbart design, inkludert hardcase bæreveske
 • Enkle å drive, selv fra vanlige anlegg og telefoner
 • Åpen konstruksjon

LCD-1 er innstegsmodellen i den eksklusive rekken med Planar Magnetic hodetelefoner fra Audeze. Det er en åpen konstruksjon som gir deg en lang rekke med tekniske løsninger fra de tyngre toppmodellene, men i et langt mer brukervennlig format og til en veldig mye snillere pris.

Akkurat som de større modellene spiller LCD-1 med en naturlighet og musikalitet som byr på mange timers intensiv lytting. Lyden er helt uten de kunstige fargningene og imponator-effektene som kan gjøre noen alternativer mer imponerende ved første lytting. Men du vil oppdage at LCD-1 vinner med flere hestehoder ved nærmere bekjentskap, nettopp fordi alt smelter sammen i en harmonisk enhet. Ta deg derfor god tid når du skal prøvelytte disse.

LCD-1 er enkle å drive slik at du kan spille musikk i god kvalitet direkte fra hodetelefonutgangen på anlegget ditt, eller fra smarttelefonen eller datamaskinen. I sistnevnte tilfeller anbefaler vi dog kraftig å supplere med en av de ultrakompakte, mobile Dragonfly D/A-konverterne fra Audioquest. På den måten kan du få ekte audiofil lyd både utenfor husets fire vegger og hjemme.

Om du ønsker å vri hver eneste dråpe med kvalitet ut av dine LCD-1 slik at du kan nyte musikken din på beste vis, så bør du bruke en god separat hodetelefonforsterker. Slik at du kan høre hvorfor denne prisgusntisge Planar Magnetic hodetelefonen har vunnet mange musikkelskeres og head-fi entusiasters hjerter over hele verden.

Bygget for komfort og holdbarhet

Planar Magnetic driverne i LCD-1 er hele 90 mm i diameter, men på tross av dette er hodetelefonene fremdeles imponerende kompakte og elegante. Både øreputene og hodebøylen er polstret med ekte lammeskinn, og med den lave vekten på bare 250g, helt eksepsjonelt for en planar-konstruksjon, så kan du lytte i timevis uten ubehag.

Hodebøylen har en solid ryggrad i metall og som prikken over i-en er designet sammenleggbart slik at du kan pakke LCD-1 ned i den medfølgende, kompakte bærevesken og ta de med det overalt. En lekker detalj om du for eksempel arbeider med lyd profesjonelt eller simpelthen ønsker å nyte musikk i høy kvalitet fra laptopen, eller smarttelefonen, din når du er bortreist.

LCD-1 fås i sort finish. 

Åpen eller lukket – hva er riktig for deg?

Akkurat som mange andre head-fi hodetelefoner er LCD-1 en åpen konstruksjon. Mange entusiaster foretrekker dette prinsippet fordi man helt unngår refleksjoner fra et kammer som kan påvirke membranens bakside og skape forvrengning. Det er teoretisk optimalt, men betyr til gjengjeld også at lyden slippes nesten fritt igjennom i begge retninger. Du kan tydelig høre dine omgivelser og dine omgivelser kan lytte med til musikken hvis du spiller høyt.

På grunn av fri flyt av lyd ut av klokkene så er åpne hodetelefoner ikke særlig egnet til lytting i støyende omgivelser. Hvis du har bruk for din helt egne oase hvor du alltid kan nyte musikken helt uforstyrret, kan en lukket model være en bedre løsning.

Fluxor og Fazor – patentert driver-teknologi i lydens tjeneste

LCD-1 er bestykket med det patenterte Audeze Fluxor magnetsystemet. I dette designet løper det magnetiske feltet diagonalt i den enkelte magneten i stedet for på langs som normalt. Ved å montere disse unike magneter parvis kan man konsentrere magnetfeltet inn mot membransiden hvor det skal virke. På den måten kan hele magnetsystemet gjøres mindre og lettere, men det kan beholde den samme styrken. Til stor fordel for både design og lydkvalitet. 

På LCD-1 er magnetsystemet dobbeltsidig slik at det virker på begge sider av membranen. Men det stopper ikke her; LCD-1 rommer nemlig også den patenterte Fazor teknologien som fjerner bølge-interferens i lyden som passerer igjennom magnetsystemet. Disse ”lyd-guidene” – som Audeze selv kaller dem – gjør systemet helt akustisk transparent og gir renere lyd, høyere oppløsning og bedre stereobilde.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kjent verden over for deres Planar Magnetic hodetelefoner som er et veldig spennende alternativ til dynamiske konstruksjoner, slik som du ser fra de fleste andre produsenter. I en Planar Magnetic driver er det tradisjonelle systemet med membran og svingspole erstattet av en utrolig tynn folie hvor musikksignalet løper igjennom en påført metalleder som dekker hele arealet.

Membranen er omgitt av et meget kraftig magnetsystem av samme størrelse på begge sider i de største og mest eksklusive modellene. Når det elektriske signal løper over membranen vil magnetsystemet få folien til at bevege sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den fjærlette membranen reagerer ekstremt hurtig, noe som gir en suveren transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig gir det store membranareal en dyp og uanstrengt bassgjengivelse, og man unngår oppbrytnings- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Mange fordeler og enkle å drive

På bunnlinjen har en Planar Magnetic konstruksjon flere fordeler som direkte kommer deg til gode. Den høye effektiviteten og den flate impedanskurven gjør hodetelefonene lettere å drive for forsterkeren, og det gir deg mange flere valgmuligheter enn med enkelte alternativer.

På minussiden krever den store membranen og magnetsystemet sin plass, og Audeze bruker alltid solide og resonansdempende materialer overalt. Det betyr at deres hodetelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modellene på markedet, men det glemmer du raskt når musikken spiller.

Et par med Audeze hodetelefoner spiller forbløffende godt på en alminnelig, høykvalitets forsterkerutgang, men de fortjener virkelig en skikkelig hodetelefonforsterker for å yte deres beste. Men så vil du til gjengjeld raskt oppdage hvorfor de har vunnet hjertene hos tusenvis av head-fi entusiaster over hele kloden. 

Uansett sjanger og volum er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic hodetelefoner alltid imponerende hurtige og presise, med massevis av detaljer samt en dyp og kontrollert bassgjengivelse. Noen mener at denne lydkarakteren ligger tettere på vår måte å oppleve lyd på i den virkelige verden, men det er et av spørsmålene entusiastene sikkert aldri blir enige om.

En ting er dog sikkert: Planar Magnetic er et fullgodt alternativ til andre high-end hodetelefoner og du skylder deg selv å oppleve de om du så bare er det minste interesserte i head-fi.

En opplevelse for livet

Et sett hodetelefoner som LCD-1 er en investering for livet. Du vil aldri oppleve at de kommer til kort i noen som helst sammenheng og du kan fint regne med at de vil bli ved din side selv om du skifter ut resten av anlegget. Det eksklusive og tidløse designet er også basert på optimalt materialvalg og lydkvalitet fremfor tilfeldige trender. Det gir en ekstra garanti for at du aldri kommer til at angre på investeringen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Veldig naturlig og musikalsk lydbilde
 • Høy komfort og lav vekt
 • Sammenleggbart design
 • Enkle å drive, også fra vanlige anlegg og smarttelefoner
 • Håndlagd på Audezes egen fabrikk i USA
 • Hardcase bæreveske medfølger
 • Åpen konstruksjon med Fluxor/Fazor magnetsystem

Begrensninger

 • Meget begrenset lydisolering med tanke på omgivelsene
 • Bør ha en separat hodetelefonforsterker for å yte optimalt

Tilbehør til Audeze LCD-1

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde10-50000 Hz
Følsomhet99 dB
Akustisk konstruksjonÅpen
Impedans passiv16 ohm
BluetoothNei
Drivertype/-størrelse90 mm - Planar magnetic driver

Anbefalte produkter