Hopp til innhold
Audeze
Head-fi headset

Audeze MM-100

5 690,-stk
Forventet på lager mandag 22. juli 2024
Få en ekte head-fi-opplevelse med disse kompakte og prisgunstige åpne Planar Magnetic-hodetelefonene. Så bra kan faktisk musikken din låte.

Les mer:

Beskrivelse

Audeze MM-100 – prisgunstige og avanserte åpne Planar Magnetic head-fi-hodetelefoner

 • Meget naturlig og musikalsk lydbilde
 • Høy bærekomfort og lav vekt
 • Dreibare ørekopper for enkel transport
 • Enkle å drive, selv fra vanlige anlegg og telefoner
 • Åpen konstruksjon

MM-100 er innstegsmodellen i den eksklusive rekken med Planar Magnetic hodetelefoner fra Audeze. Det er en åpen konstruksjon som gir deg en lang rekke med tekniske løsninger fra de tyngre toppmodellene, men til en veldig mye snillere pris. Her kan mer gjennomsnittlige entusiaster også bli med på moroa.

Akkurat som de større modellene spiller MM-100 med en naturlighet og musikalitet som byr på mange timers intensiv lytting. Lyden er helt uten de kunstige fargningene og imponator-effektene som kan gjøre noen alternativer mer imponerende ved første lytting. Men du vil oppdage at MM-100 vinner med flere hestehoder ved nærmere bekjentskap, nettopp fordi alt smelter sammen i en harmonisk enhet. Ta deg derfor god tid når du skal prøvelytte disse.

MM-100 er enkle å drive slik at du kan spille musikk i god kvalitet direkte fra hodetelefonutgangen på anlegget ditt, eller fra smarttelefonen eller datamaskinen. I sistnevnte tilfeller anbefaler vi imidlertid sterkt å supplere med en av de ultrakompakte, mobile Dragonfly D/A-konverterne fra Audioquest. Da kan du nemlig spille av musikken din digitalt via USB-kontakten og få ekte audiofil lyd både ute og hjemme.

Om du ønsker å vri hver eneste dråpe med kvalitet ut av dine MM-100 slik at du kan nyte musikken din på beste vis, så bør du bruke en god separat hodetelefonforsterker. Slik at du kan høre hvorfor Audeze har vunnet mange musikkelskeres og head-fi-entusiasters hjerter over hele verden.

Bygget for komfort og holdbarhet

Planar Magnetic driverne i MM-100 er hele 90 mm i diameter, noe som setter sitt preg på vekten, men på tross av dette er hodetelefonene fremdeles imponerende komfortable å ha på hodet. Øreputene er laget med en slags gel, lik at de former seg behagelig rundt ørene dine, og du kan justere båndet på hodebøylen og få en helt optimal passform. Dermed kan du lytte i timevis uten ubehag.

Chassiset på MM-100 er solid laget i stål og magnesium, og som prikken over i-en kan du dreie ørekoppene og pakke ned MM-100 i den medfølgende bærevesken og ta dem med deg hvor som helst. En nyttig detalj om du for eksempel arbeider med lyd profesjonelt eller bare ønsker å nyte musikk i høy kvalitet fra laptopen, eller smarttelefonen når du er bortreist. Du kan også bestemme selv om kabelen skal kobles til høyre eller venstre ørekopp, noe som av og til kan ha stor betydning for komforten.

MM-100 fås i sort finish.

Åpen eller lukket – hva er riktig for deg?

Akkurat som mange andre head-fi-hodetelefoner er MM-100 en åpen konstruksjon. Mange entusiaster foretrekker dette prinsippet fordi man helt unngår refleksjoner fra et kammer som kan påvirke membranens bakside og skape forvrengning. Det er teoretisk optimalt, men betyr til gjengjeld også at lyden slippes nesten fritt igjennom i begge retninger. Du kan tydelig høre dine omgivelser og dine omgivelser kan lytte med til musikken hvis du spiller høyt.

På grunn av fri flyt av lyd ut av klokkene så er åpne hodetelefoner ikke særlig egnet til lytting i støyende omgivelser. Hvis du har bruk for din helt egne oase hvor du alltid kan nyte musikken helt uforstyrret, kan en lukket modell være en bedre løsning.

Fluxor og Fazor – patentert driverteknologi i lydens tjeneste

MM-100 er utstyrt med det patenterte Audeze Fluxor magnetsystemet. I dette designet løper det magnetiske feltet diagonalt i den enkelte magneten i stedet for på langs som normalt. Ved å montere disse unike magneter parvis kan man konsentrere magnetfeltet inn mot membransiden hvor det skal virke. På den måten kan hele magnetsystemet gjøres mindre og lettere, men det kan beholde den samme styrken. Til stor fordel for både design og lydkvalitet. 

På MM-100 er magnetsystemet dobbeltsidig slik at det virker på begge sider av membranen. Men det stopper ikke her; MM-100 rommer nemlig også den patenterte Fazor teknologien som fjerner bølge-interferens i lyden som passerer igjennom magnetsystemet. Disse ”lyd-guidene” – som Audeze selv kaller dem – gjør systemet helt akustisk transparent og gir renere lyd, høyere oppløsning og bedre stereobilde.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kjent verden over for deres Planar Magnetic hodetelefoner som er et veldig spennende alternativ til dynamiske konstruksjoner, slik som du ser fra de fleste andre produsenter. I en Planar Magnetic driver er det tradisjonelle systemet med membran og svingspole erstattet av en utrolig tynn folie hvor musikksignalet løper igjennom en påført metalleder som dekker hele arealet.

Membranen er omgitt av et meget kraftig magnetsystem av samme størrelse på begge sider i de største og mest eksklusive modellene. Når det elektriske signal løper over membranen vil magnetsystemet få folien til at bevege sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den fjærlette membranen reagerer ekstremt hurtig, noe som gir en suveren transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig gir det store membranareal en dyp og uanstrengt bassgjengivelse, og man unngår oppbrytnings- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Massevis av fordeler og lette å drive

På bunnlinjen har en Planar Magnetic-konstruksjon flere fordeler som direkte kommer deg til gode. Den høye effektiviteten og den flate impedanskurven gjør hodetelefonene lettere å drive for forsterkeren, og det gir deg mange flere valgmuligheter enn med enkelte alternativer.

På minussiden krever den store membranen og magnetsystemet sin plass, og Audeze bruker alltid solide og resonansdempende materialer overalt. Det betyr at deres hodetelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modellene på markedet, men det glemmer du raskt når musikken spiller.

Et par med Audeze hodetelefoner spiller forbløffende godt på en alminnelig, høykvalitets forsterkerutgang, men de fortjener virkelig en skikkelig hodetelefonforsterker for å yte deres beste. Men så vil du til gjengjeld raskt oppdage hvorfor de har vunnet hjertene hos tusenvis av head-fi entusiaster over hele kloden.

Uansett sjanger og volum er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic-hodetelefoner alltid imponerende hurtige og presise, med massevis av detaljer samt en dyp og kontrollert bassgjengivelse. Noen mener at denne lydkarakteren ligger tettere på vår måte å oppleve lyd på i den virkelige verden, men det er ett av spørsmålene entusiastene sikkert aldri blir enige om.

En ting er imidlertid sikkert: Planar Magnetic er et fullgodt alternativ til andre high-end-hodetelefoner og du skylder deg selv å oppleve dem, om du så bare er det minste interesserte i head-fi.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Veldig naturlig og musikalsk lydbilde
 • Åpen konstruksjon med Fluxor/Fazor magnetsystem
 • Solid chassis i stål og magnesium
 • Høy bærekomfort
 • Dreibare ørekopper for enkel transport
 • Lette å drive, også med vanlige anlegg og smarttelefoner
 • Håndlaget på Audezes egen fabrikk i USA

Begrensninger

 • Meget begrenset lydisolering mot omgivelsene
 • Ikke fullstendig sammenleggbare
 • Det finnes alternativer med lavere vekt

Tekniske spesifikasjoner

HodetelefontypeOver-ear
Frekvensområde20-25.000 Hz
Følsomhet98 dB
MikrofonNei
Akustisk konstruksjonÅpen
Impedans passiv18 ohm
Drivertype/-størrelse90 mm - Planar magnetic driver