Hopp til innhold
Cerwin-Vega XLS-215 Gulvstående høyttaler

Cerwin-VegaXLS-215Gulvstående høyttaler (par)

Enorm gulvmodell til deg som ikke kan få det høyt nok. Denne høyttaleren spiller som en mindre musikkfestival i stua di.

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Les mer:

Beskrivelse

Cerwin-Vega XLS-215 – en brutal og skremmende rockehøyttaler

Dette produktet er for tungt for oppkravforsendelse. Legg inn bestilling med Visa/MasterCard, avbetaling eller kontakt oss for å få tilsendt faktura (må forhåndsbetales).

XLS-215 er toppmodellen i XLS-serien fra Cerwin-Vega. Dette er en fullstendig hensynsløs høyttaler, laget for sinnsyke volum og brutal, avgrunnsdyp bass. XLS-215 er ikke høyttaleren for deg som vil ha "korrekt" eller superdetaljert lyd. Den er konstruert for å spille høyt – ekstremt høyt. Hvis du spiller pop, rock eller techno på disse monsterne blafrer buksebena og trykket i brystet kan sammenlignes med det du får på livekonserter. Og det gjelder også i store rom, hvis du har nok watt å leke med.

XLS-215 er kraftig oppgradert sammenlignet med forgjengeren CLS-215. Grunnoppskriften er fortsatt to 15"-basselementer i et enormt, nesten 130 cm høyt kabinett, men på innsiden har det virkelig skjedd saker og ting. Kabinettet er ekstra avstivet i basseksjonen, og delefilteret er helt nytt, så XLS-215 både spiller bedre og belaster forsterkeren mindre. Spenn sikkerhetsbeltet og gjør mellomgulvet klart til å bli truffet av lyden fra totalt fire 15-tommers basser – samtidig!

Jo mer watt jo bedre!

Til tross for den enorme størrelsen og de store basselementene er XLS-215 relativt lettdrevne. Det skyldes de svært effektive elementene, som gir en følsomhet på hele 95 dB. I prinsippet kan du spille fryktelig høyt med en forsterker på bare 120-150 watt, men hvis du virkelig vil utnytte høyttaleren, bør du ha en strømsterk forsterker på 300 watt eller mer – gjerne mye mer!

XLS-215 fordøyer alle watt du gir den – den spiller bare bedre og bedre og høyere og høyere jo mer du gir den. Hvis du skulle finne på å overdrive, så er høyttaleren utstyrt med et innebygd sikringskretsløp som beskytter mot overbelastning. Men mest sannsynlig har ørene dine tatt kvelden lenge før den tid.

Vår
Ekspertvurdering

  • Massiv bass
  • Mulighet for ekstremt lydtrykk
  • Mulighet for bi-wiring/bi-amping
  • Sikringskretsløp
  • Støpt aluminiumschassi på basselementene

Videoer om Cerwin-Vega XLS-215

Tekniske spesifikasjoner

Diskantstørrelse1"
Følsomhet95,3 dB
Frekvensområde (-3dB) 38-20.000 Hz
Impedans6 ohm
Mellomtonestørrelse6.5"
Størrelse på basselement15"

Tilbehør til Cerwin-Vega XLS-215