Hopp til innhold
71 996,-par
Restlager: RUBICON-høyttalerserien fra DALI har vært en favoritt hos HiFi Klubben i over 10 år. Nå skal den pensjoneres, og vi rydder derfor vårt eksisterende lager (Butikk og online)
Sort
Forventet på lager søndag 21. juli 2024
  -
Varen inngår i et system eller pakke
Eksklusiv trådløs EQUI gulvhøyttaler med lyd og finish i luksusklasse. Suveren løsning til både musikk og filmlyd, også i større stuer.

Les mer:

Beskrivelse

DALI RUBICON 6 C – eksklusiv trådløs aktiv gulvhøyttaler med 24-bit HD-kvalitet, 250 innebygde watt og overlegen hi-fi-lyd

 • Trådløs aktiv EQUI gulvhøyttaler
 • God bass, oppløsning og dynamikk ved alle volum, også i større stuer
 • Innebygde 250 watt forsterkere
 • Hybrid diskant (softdome/bånd)
 • Eksklusiv finish i høyglans lakk eller ekte trefiner

RUBICON 6 C er en eksklusiv aktiv trådløs EQUI gulvhøyttaler som kan gi deg hi-fi-opplevelser av aller beste kaliber, uten at du samtidig får et stort anlegg med tilhørende kabler i stua. Her får du lydkvalitet fra aller øverste hylle, uansett om du spiller musikk i stereo eller bruker RUBICON 6 C som fronthøyttalere i en trådløs EQUI hjemmekino. 

Du får den samme trådløse funksjonaliteten som med DALIs banebrytende og EISA-belønte CALLISTO-system, men du får samtidig de avanserte og håndlagde elementene med den unike SMC magnetteknologien og den flotte kabinettfinishen fra RUBICON-serien. Resultatet er et trådløst høyttalersystem som både visuelt og lydmessig er i den absolutte luksusklassen.

RUBICON 6 C har rikelig med krefter og dynamikk til å fylle selv en stor stue med musikk eller filmlyd i overlegen kvalitet, selv uten bruk av subwoofer. Når du samtidig slipper å betale for en tung stereoforsterker eller hjemmekinoreceiver, så blir dette systemet plutselig et høyst interessant alternativ for kresne musikk- og filmentusiaster.

Med 250 innebygde Klasse D-watt i hver høyttaler kan RUBICON 6 C uten problemer måle seg med mange tradisjonelle høykvalitets anlegg med separat stereoforsterker og passive høyttalere. Den trådløse signaloverføringen mellom høyttaleren og SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT skjer i ekte 24-bit oppløsning, så hvis lydkilden din er i HD, så får du også HD-kvalitet ut av høyttalerne.  

Brukervennlig og med alle muligheter 

Streamingtjenester, som for eksempel TIDAL HiFi, tilbyr et raskt voksende antall titler i 24-bit HD-kvalitet (MQA Audio). Hvis du kjøper en Bluesound innbyggingsmodul til din SOUND HUB, så får du tilgang til trådløs HD-musikkstreaming på et brukervennlig trådløst anlegg som leverer varene i overlegen kvalitet - og alt sammen er rett under fingertuppene på smarttelefonen. 

Du kan også koble til alle andre lydkilder du måtte ha, inkludert alternative musikkstreamere, på SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT og fremdeles nyte godt av den trådløse tilkoblingen og styringen av høyttalerne. Alt det beste fra det tradisjonelle og det trådløse hi-fi-universet samlet i ett system!

RUBICON 6 C fås med finish i sort høyglanslakk, hvit høyglanslakk eller ekte valnøttfiner.

Store prestasjoner uten store dimensjoner

RUBICON 6 C er i DALIs egen terminologi en 2 1/2 + 1/2-veis konstruksjon, der bass/mellomtone og nedre/øvre diskant er delt inn i to enheter hver. De to 6,5” bass-/mellomtone-elementene spiller stramt og presist og kan håndtere selv større stuer uten problemer. Samtidig gir den eksklusive dome/bånd-diskantmodulen et suverent godt oppløst lydbilde helt uten aggresjon. Det sikrer også optimal lydfordeling, også selv om du ikke sitter akkurat midt imellom høyttalerne.

DALI EQUI: Ekte hi-fi-streaming og trådløs surround

DALI EQUI er en familie av trådløse, aktive hi-fi-høyttalere som tilbyr både stereo og surround med fantastisk lyd og enkelt oppsett. Filosofien bak EQUI er at ekte hi-fi-lyd skal være for ALLE - også for deg som ikke ønsker et komplett system med mange kabler og komponenter, men likevel vil ha overlegen lydkvalitet.

Alle EQUI-produktene er fullt kompatible med hverandre, så det er ingenting som hindrer deg i å begynne i det små og senere oppgradere til et større eller bedre system. For eksempel fra stereo til surround eller fra kompakte høyttalere til et par gulvstående modeller. Med DALI EQUI har trådløs hi-fi -lyd blitt både enklere og bedre - for musikk, TV og filmlyd. 

RUBICON C serien – trådløse aktive høyttalere i state-of-the-art kvalitet

Den innebygde Klasse D-forsterkermodulen i RUBICON C bygger på en patentert state-of-the-art forsterkerchip som er håndplukket spesielt for sine raffinerte musikalske egenskaper. Det helt unike med modulen er evnen til å levere svært høy effekt, ikke bare i en kort impuls, men i helt opptil 5 sekunder, noe som er mer enn nok til så godt som alle dynamiske utladninger i både filmlyd og musikk.

Modulen i hver høyttaler rommer to forsterkerkanaler på 250 watt hver som fordeler belastningen mellom de forskjellige elementene. På startstreken leverer forsterkeren 250 uforvrengte watt til faktiske musikksignaler, og selv om dette ikke kan sammenlignes direkte med 250 kontinuerlige watt fra en tradisjonell, tung, high-end stereoforsterker, så vil du ikke være i tvil om at det er svært potente watt når lyden tordner ut av dine RUBICON C-høyttalere.

Den digitale signalbehandlingen i modulen gjøres av en 50MIPS digital prosessor (DSP) og en audiofil 24-bit D/A-konverter. Den kritiske volumreguleringen foregår i det digitale domenet rett før konverteringen til analog, noe som sikrer optimalt signal/støyforhold og ekte 24-bit HD-oppløsning ved ethvert volum.

Delefilteret er også bygget inn i DSP-en, og siden DALI har hatt full kontroll på reaksjonene til alle elementene, så har det vært mulig å lage en forsterkermodul som kan drive alle elementene helt til grensen uten å noen gang overskride den. Du kan trygt skru opp lyden på RUBICON C-systemet – ørene dine sier nok stopp før høyttalerne gjør det.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

Bass/mellomtone-elementene i RUBICON C bygger på en spesialdesignet utgave av DALIs revolusjonerende og patenterte ”Linear Drive”-magnetsystem, som opprinnelig ble utviklet til high-end-serien EPICON. Linear Drive innebærer både et unikt design av magnetmotoren og et nytt magnetmateriale – SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC er basert på presset jernpulver, og det leder så lite strøm (1.000-10.000 ganger mindre enn jern) at det ikke oppstår forvrengning som følge av virvelstrøm (ikke-lineær, frekvensavhengig og hastighetsavhengig oppbremsing) i spolens kjerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaper i hele frekvensområdet og eliminerer dermed en mengde forvrengningsartefakter som tradisjonelle magnetsystemer må slåss med. Samtidig er det formbart og kan støpes i akkurat den formen man ønsker.

I RUBICON C har DALI kapslet inn SMC-polstykket i en slisset og presist kalibrert kobberkappe og deretter omgitt det hele med en svært kraftig ferrittmagnet. En både enkel og genial, og ikke minst patentert konstruksjon. Når du hører den krystallklare gjengivelsen av stemmer og instrumenter fra RUBICON C, forstår du virkelig hvor mye forvrengning andre konstruksjoner genererer i bass/mellomtone-området.

Elementene er både utviklet og montert in-house hos DALI, noe som har vært en forutsetning for å kunne oppnå de gode prestasjonene. Den store faglige stoltheten i dette arbeidet og den strenge kvalitetskontrollen gir deg en ekstra sikkerhet for at du får et helt perfekt produkt hjem i stua.

100% optimaliserte elementer for overlegen presisjon

Det støpte aluminiumchassiset på RUBICON Cs bass/mellomtone-elementer er aerodynamisk utformet og tillater ekstreme membranbevegelser uten luftkompresjon. Samtidig gir den spesielle blandingen av trefiber og papir en svært stiv og lettbevegelig membran uten resonansproblemer.

Det helt unike med RUBICON C er imidlertid at DALI har hatt 100 prosent kontroll over den tilkoblede forsterkeren som jo er bygget inn i selve høyttaleren. Derfor har man i tillegg til delefilteret også hatt mulighet for å optimalisere den såkalte ”spideren” som styrer bevegelsene i membranen.

Normalt bygger man inn litt ekstra mekanisk motstand her for å sikre elementet mot overbelastning fra den tilkoblede forsterkeren, men her er det kun brukt akkurat den motstanden som er nødvendig. Den ekstra bevegeligheten i membranen hører du tydelig i form av en svært dynamisk, presis og ”rask” lydrespons der selv kraftige transienter starter og stopper akkurat når de skal.

At luften kan bevege seg fritt, og at kantopphengene er svært bevegelige, er to av hovedprinsippene i DALIs low-loss-prinsipp, som gir fremragende detaljer og respons ved alle volum og alle musikktyper. En RUBICON C-høyttaler trenger ikke å ”sparkes i gang” som mange andre høyttalere – musikken flyter alltid lett og uanstrengt, og det ettertraktede tredimensjonale lydbildet trer tydelig frem i rommet, også når du bare spiller stillferdig bakgrunnsmusikk.

Softdome og bånddiskant i perfekt harmoni

Hybrid-diskanten på RUBICON 6 C kombinerer egenskapene fra dome- og båndprinsippet, slik at du både får stor tåle-evne, god horisontal spredning og en silkemyk og utrolig luftig diskantgjengivelse på høyde med de beste elektrostatkonstruksjonene.

Samspillet mellom dome og bånd stiller svært høye krav til presis tuning av systemet. Et kunststykke som DALI har blitt mestere i gjennom mange års arbeid med nettopp dette prinsippet. RUBICON C-softdomen er av ekstremt høy kvalitet og er laget med perfekt geometri som får elementet til å rulle mykt av oppover, slik at bånddiskanten umerkelig kan overta de aller høyeste frekvensene og gi den siste avgjørende åpenheten i lydbildet.

Stivt og resonansdødt kabinett med perfekt timing

Det stilrene og solide RUBICON C-kabinettet er konstruert i 25 mm MDF-plate (Medium Density Fibre), og den eksklusive finishen i høyglanslakk eller ekte trefiner understreker at dette er en høyttaler med høye ambisjoner og massevis av innebygget eierglede.

Innvendig er kabinettet på gulvmodellene oppdelt i separate kamre, slik at det ikke oppstår trykkforskjeller mellom elementer i samme rom. Dermed kan tuningen gjøres individuelt for elementene uten at de påvirker hverandre. Dette er også grunnen til at du finner flere bassrefleksporter på baksiden, én til hvert kammer.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Trådløs aktiv EQUI gulvhøyttaler
 • Trådløs signaloverføring i 24-bit HD-kvalitet med SOUND HUB
 • Svært nøytralt, presist og oppløst lydbilde ved alle volum
 • Innbygde 250 watt forsterkere i hver høyttaler
 • Hybrid diskant (softdome/bånd)
 • Håndlagde bass/mellomtone-elementer med SMC-magnetsystem
 • Direkte tilkobling for analog lyd på hver høyttaler (RCA)
 • Automatisk av/på
 • Solid og resonansfattig kabinett i 25 mm MDF
 • Eksklusiv finish i høyglanslakk eller ekte trefiner

Begrensninger

 • Må kombineres med SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT for trådløs signaloverføring
 • Kun direkte tilkobling til én lydkilde (analogt via RCA-kabel)
 • Ikke knapper til styring på selve høyttaleren
 • Hub og evt. HDMI- eller Bluesound-modul må kjøpes separat

Reviews

Videoer om DALI RUBICON 6 C

Tilbehør til DALI RUBICON 6 C

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 37-30000 Hz
Størrelse på basselement6.5"

Anbefalte produkter