Hopp til innhold
Denon
Hjemmekinoreceiver

Denon AVC-X8500HA

44 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

150 hi-fi-watt, 13.2 kanaler, 8K, HDMI 2.1, HEOS multirom og et bunnløst hav av avanserte finesser til high-end gaming og hjemmekino.

Les mer:

Beskrivelse

Denon AVC-X8500HA – 13.2-kanals toppreceiver med 150 hi-fi-watt i L/R-monoblokker, 8K / HDMI 2.1, HEOS multirom, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, 32-bit signalbehandling og ekstremt tung og solid konstruksjon

 • Ekstra strømsterk, audiofil, 13-kanals L/R-separert monoblokk-forsterkerdel
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD og AL32 Multichannel Processing / 32-bit lydoppsampling
 • HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m.
 • Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D og IMAX Enhanced
 • Ekstremt tung og stabil oppbygning med tre-lags chassis og front i aluminium

AVC-X8500H i A-versjonen er den oppgraderte utgaven av Denons flaggskip, som var verdens første ekte 13.2-kanals hjemmekinoforsterker. En råsterk, audiofil og 23 kilo tung, ekstremt solid sak med hele 150 hi-fi-watt* og kompromissløs forsterkerdel. Denne er bygget opp i L/R-separerte monoblokker plassert rundt en sentral trafo med enorme strømressurser og en egenvekt på over 8 kilo. Utgangstransistorene er også av en ekstra strømsterk type som er spesiallaget til Denon.

AVC-X8500HA er mye mer enn bare en kraftigere storebror til Denons andre hjemmekinoreceivere. Den har en overflod av nye audiofile løsninger som vil gi deg den ultimate opplevelsen til både musikk og dagens mest avanserte multikanals filmlyd. Ambisjonsnivået er så høyt at Denon har valgt å produsere AVC-X8500HA på sin egen eksklusive Shirakawa-fabrikk i Japan for å få total kontroll over alle detaljene.

Med 13.2 kanaler kan du utvide til en svimlende hjemmekino, uansett om du satser på Dolby Atmos, DTS:X / DTS:X Pro (IMAX) eller Auro-3D. Alle disse systemene kan gi deg en hittil uhørt realisme i filmlyden din. Ikke minst siden denne modellen er utstyrt med Denons eksklusive Audyssey MultEQ XT32 romkorreksjon.

AL32 Processing oppsampler alle lydsignalene til 32-bit, slik at du får en langt mer raffinert signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd. Alle disse flotte detaljene bidrar til å løfte film- og musikkopplevelsene dine opp i den eksklusive ligaen. Designet er også gjort ekstra elegant med front og frontluke i ekstra tykt aluminium.

HDMI 2.1 med 8K og alt til film, TV og gaming med maksimal bildekvalitet

I beste Denon-tradisjon er AVC-X8500HA stappfull av de aller nyeste og beste HDMI-funksjonene. Du får HDMI 2.1 med full 8K-støtte, slik at du blir helt klar til fremtidens fabelaktige bildekvalitet, uansett om signalet kommer fra en video-streamingtjeneste eller en spillkonsoll som PS5 eller Xbox Series X.**

Denon har gjort alt for å gi deg en helt fantastisk gaming-opplevelse i hjemmekinoen. Du får 4K/120Hz-støtte og ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) og VRR (Variable Refresh Rate). Alle disse er teknologier laget for å gi sylskarpe, flytende bilder og perfekt synkronisering mellom lyd og bilde ved gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du irriterende ventetid og sort skjerm når bildekilden skifter bildefrekvens eller oppløsning. Hele 3 HDMI-utganger gir deg alle muligheter for å lage et perfekt oppsett, uansett om du bruker projektor, TV eller begge deler.

Optimal TV-lyd med eARC

Med eARC kan du sende lydsignalet – inkludert Dolby Atmos – i retur gjennom HDMI-kabelen fra TV-en, slik at du også kan få optimale lydopplevelser fra Netflix og alle de andre høyoppløste nettbaserte videotjenestene. Med dagens streamingmuligheter og gigantiske TV-er på 75” eller enda større trenger du ikke lenger projektor og Blu-ray-spiller for å få en super hjemmekino. AVC-X8500HA fikser alt, uansett hvilken løsning du går for.

*OBS: De oppgitte 150 wattene er målt som ekte hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrengning, to kanaler i drift). Målt på samme måte som enkelte konkurrenter gjør det (1 kHz pipetone i én kanal) yter AVC-X8500HA hele 210 watt. Vær oppmerksom på dette når du sammenligner!

**HDMI 2.1 støttes på 1 x HDMI inn og 2 x HDMI ut.

OBS: Eiere av den opprinnelige AVC-X8500H kan mot betaling få receiveren oppgradert til HDMI 2.1 ved å installere et nytt HDMI-kort. Oppgraderingen gjøres på HiFi Klubbens sentralverksted. Kontakt HiFi Klubben for mer informasjon.

Denon AVC-X8500HA fås i sort eller sølv finish (Premium Silver).

Innebygget HEOS og utallige avanserte muligheter

Noe virkelig interessant er at AVC-X8500HA har innebygget HEOS multiromsfunksjon, slik at du uten ekstra apparater har tilgang til alle typer musikk via et raskt økende antall streamingtjenester og titusenvis av radiostasjoner på nettet. Disse radiostasjonene inkluderer de landsdekkende kanalene du kjenner fra før. Derfor har Denon også utelatt den tradisjonelle FM/DAB-radioen.

Alt sammen er tilgjengelig rett under fingertuppene dine på den dedikerte HEOS-appen, og du får både perfekt integrasjon og optimal lydkvalitet på denne måten. Hvis du vil ha trådløs musikk i flere rom, kan du enkelt bygge ut systemet med så mange trådløse HEOS-høyttalere du måtte ønske.

Klar til stemmestyring (Voice Control)

AVC-X8500HA er klar til stemmestyring med både Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri. Med stemmestyring kan du kontrollere en rekke grunnleggende funksjoner, som f.eks. volum opp/ned og play/pause/skip, og i fremtiden vil du også kunne velge mange andre kommandoer, slik at du får en enda bedre og mer spennende opplevelse. Støtte for stemmestyring på ditt språk avhenger av hva den aktuelle tjenesten tilbyr.

Vær oppmerksom på at stemmestyring krever at du har en separat stemmestyringsenhet koblet på samme nettverk som AVC-X8500HA. Dette kan for eksempel være en smarttelefon eller en separat stemmestyringshøyttaler som kan fås for en billig penge.

150 hi-fi-watt, L/R-monoblokker og ekstremt tung og solid konstruksjon

Denons hjemmekinoreceivere er kjent for sin høye lydkvalitet og driftssikkerhet, og det er det god grunn til. Den grunnleggende konstruksjonen av effektdelen bygger nemlig på anerkjente analoge prinsipper, og både strømforsyninger, komponenter og printlayout er gjennomtestet, raffinert og forbedret gjennom mange modellgenerasjoner.

AVC-X8500HA er en ekte 13-kanals forsterker som er bygget opp med 13 identiske 150 watts mono-effektblokker med spesiallagde, ekstra strømsterke utgangstransistorer (DHCT). Høyre- og venstrekanalene er adskilt i to separate seksjoner med hver sine ekstra kraftige aluminiumskjøleribber og en massiv transformator på hele 8 kilo plassert i midten. De forskjellige analoge og digitale seksjoner i forsterkeren er også helt adskilt fra hverandre, og en rekke separate strømforsyninger bidrar til å sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kretsløp.

Med denne vanvittige innmaten kan du drive et fullt surround-høyttalersystem i 4 ohm uten fare for overbelastning. For å supplere kjøleribbene ved høy belastning har Denon valgt å bygge inn viftekjøling i AVC-X8500HA. Kjølingen er naturligvis intelligent styrt, slik at film- eller musikkgleden din ikke forstyrres unødig av viftestøy.

Den mekaniske konstruksjonen er gjort ekstremt solid og vibrasjonsfri for å gi alle komponentene optimale arbeidsforhold. Chassiset er bygget opp i hele tre lag for best mulig stivhet, og en 2 mm tykk kobberplate hjelper utgangstransistorene med å bli kvitt varmen under høy belastning.

Avanserte audiofile løsninger i enkel layout

Hele signalveien i AVC-X8500HA er gjort så kort som mulig for å oppnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer bruken av to nye, avanserte Griffin Dual-Core DSP-er, andre nye, kraftige mikroprosessorer, nydesignede multilags-print og avanserte SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den kritiske D/A-konverteringen ivaretas av en 32-bit HD-utgave av Denons unike D.D.S.C.-kretsløp og 8 høykvalitets 32-bit/192 kHz stereo D/A-konvertere. I alle kanalene får du også Denons eksklusive AL32 Processing som oppsampler alle digitale lydsignaler – f.eks. 16-bit signalet fra musikk-CD-er – til 32-bit. Denne svært høye oppløsningen gir en langt mer presis signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd, enten det står musikk eller filmlyd på programmet.

Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X – tre veier til den ultimate kinolyden

Med Dolby Atmos kan du få samme lydsystem i din hjemmekino som det som brukes i verdens beste kinosaler. Mange konsollspill og en lang rekke nyere filmproduksjoner – f.eks. på Blu-ray eller Netflix – har faktisk allerede Dolby Atmos-informasjon i lydsporet. HDMI-kretsen er også klargjort for Atmos fra TV-sendinger gjennom eARC-funksjonen.

De innebygde 13.2 kanalene gjør det mulig å bygge en fullverdig surroundkino med to subwoofere og ekstra Atmos-høyttalere (7.2.6 eller 9.2.4) uten å måtte koble til ekstra effektforsterkere. Tenker du kompromissløst i hjemmekinoen din, så vil Dolby Atmos løfte deg til neste nivå!

Auro-3D er laget som en direkte konkurrent til Dolby Atmos, og det dreier seg også her om en ny høydedimensjon i lyden. I Auro-3D skapes det ekstra ”laget” ved å supplere front- og sidekanalene med ekstra høyttalere i taket. Ved å justere balansen mellom topp og bunn skaper man et lydbilde med ekstra dybdefølelse. I et fullt 13.2-kanals Auro-3D-oppsett er det i tillegg en såkalt VOG-kanal i taket i sentrum av lydbildet (”Voice of God”).

Et tredje av disse 3D-hyper-surroundformatene er DTS:X, som også er støttet av AVC-X8500HA fra fabrikken. Hvis du vil gå helt amok, har du mulighet for å bygge et DTS:X Pro-system som kan styre lyden i helt opptil 32 kanaler. DTS:X Pro blir blant annet brukt i IMAX Enhanced-systemer – som AVC-X8500HA naturligvis også støtter.

Suveren brukervennlighet og app-fjernkontroll

Allerede under installasjonen kan du nyte den elegante og gjennomtenkte grafiske brukerflaten. Når du for første gang kobler AVC-X8500HA til TV-en din starter Denons ”Setup Wizard”, som trinn for trinn guider deg gjennom samtlige nødvendige innstillinger for høyttalere, romkorreksjon, nettverk og tilkoblinger. Høyttalerterminalene sitter vannrett, så du kan se alt ovenifra, og de nye fargekodene gjør det også enklere. Tilsvarende kan du fargekode høyttalerkablene med de medfølgende merkelappene.

Prikkene over i-en er Denons fjernkontroll-app (2016 AVR Remote), som fås både til iOS og Android. Her får du full kontroll over begivenhetene på anlegget, inkludert Spotify. Du kan bl.a. styre oppsett og avspilling, og du kan navigere i musikksamlingen din fra datamaskin/nettverksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. Blu-ray-spilleren din, og da det foregår via HDMI-CEC-funksjonen vil funksjonen virke i de fleste tilfeller, uansett merke på spilleren din.

Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay 2 – trådløs musikkstreaming på alle tenkelige måter

I tillegg til HEOS (som dekker de aller fleste streamingbehov, inkl. nettradio) har AVC-X8500HA innebygget trådløst nettverk (wi-fi). Du får Apple AirPlay 2, som gjennom iPhone/iPad-en din gir avansert multiromsfunksjonalitet med alle trådløse AirPlay 2-høyttalere. Teknologien er en del av Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app som kan spille lyd – inkludert YouTube og Netflix – kan streame den direkte til høyttalere og anlegg med AirPlay 2.

Spotify Connect er genialt for deg som allerede er frelst av Spotify-appen din. Her fungerer smarttelefonen din som fjernkontroll til Spotify, ikke som avspiller. Det gir deg mye bedre batteritid og stabilitet i forhold til å streame via AirPlay, og du kan høre på musikken med appen du er kjent med fra før.

Innebygget Bluetooth gir både deg, familien din og vennene dine enkel tilgang til å spille musikk på anlegget direkte fra smarttelefon eller nettbrett. Receiveren skrur seg på selv, og velger riktig inngang når du velger den via Bluetooth, den kan huske opptil 8 apparater, og du kan også spille i et annet rom (Zone 2) direkte fra smarttelefonen din.

Tre HDMI-utganger, avansert videobehandling, 8K-video og kun én HDMI-kabel til TVen

AVC-X8500HA har hele tre HDMI-utganger, inkludert HDMI Zone 2, og med HDMI-inngangen i fronten kan du også i en håndvending koble til kamera, spillkonsoll m.m. uten å måte rote rundt på baksiden av stereobenken din. I tillegg får du hele 7 HDMI-innganger med HDCP2.3, konvertering fra analog video til HDMI og oppskalering helt opp til 8K/60Hz gjennom HDMI.

Alt dette betyr i praksis at du kan koble til alle dine analoge og digitale bildekilder til forsterkeren (inkl. 8K) og sende bildet videre til TV eller projektor i best mulig kvalitet via én kabel. Med Audio Return Channel kan du til og med sende lyden i retur fra TVen til forsterkeren med samme HDMI-kabel, også inkludert Dolby Atmos-informasjon gjennom eARC-funksjonen.

Audyssey MultEQ-XT32 – superpresis romkorreksjon med to subwoofere

AVC-X8500HA er utstyrt med high-end Audyssey MultEQ-32XT, som gir svært presis og høyoppløst digital romkorreksjon for opptil åtte måleposisjoner i rommet. Systemet kan også kalibrere og romkorrigere to separate subwoofere slik at du får mulighet til å oppnå en enestående dyp og presis bassgjengivelse i hjemmekinoen din. De to subwooferne trenger ikke engang å være like eller symmetrisk plassert.

Audyssey LFC, Dynamic Volume og Dynamic EQ for enkel daglig bruk

Audyssey LFC er en ”nabovennlig” funksjon som tilpasser bassen på raffinert vis, slik at den forplanter seg minst mulig i veggene og dermed til naboene. Vel å merke uten å påvirke lytteopplevelsen i rommet mer enn høyst nødvendig.

Audyssey Dynamic Volume er en smart funksjon som overvåker lydstyrken på programinnholdet og sørger for at det valgte lyttenivået konstant opprettholdes – selv om du skifter signalkilde eller kanal på TVen din. Du trenger ikke lenger å konstant skru lyden opp og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avansert digital ”loudness”-funksjon som tilpasser lyden til lavt volum.

OBS: overnevnte funksjoner er tenkt som hjelp i spesielle situasjoner, som for eksempel sent på kvelden når ungene er lagt. Hvis du ønsker den optimale hi-fi-opplevelsen kan – og bør – du skru av disse funksjonene. Dette er heldigvis ganske enkelt, og du kan lagre opptil fire personlige grunninnstillinger, så du enkelt kan veksle mellom f.eks. de optimale innstillingene for film, musikk og kveldsbruk.

* Krever at TVen også støtter Audio Return Channel.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • 13.2-kanals forsterker med 15.2 pre-out
 • Audiofil og ekstra strømsterk forsterkerdel oppbygget i L/R-separerte monoblokker
 • Spesialbygde DHCT-utgangstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD, AL32 Processing Multichannel og 32-bit lydoppsampling
 • Audyssey XT32 digital romkorreksjon
 • Dolby Atmos med Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X / DTS:X Pro / Virtual:X samt IMAX Enhanced
 • HDMI 2.1 med HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Avansert video-oppskalering (opp til 8K/60 gjennom HDMI)
 • Innebygget HEOS multirom med nettradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon support
 • Stemmestyring via Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri
 • Finish i ekte aluminium
 • 3 x HDMI ut med zone/dual-funksjon
 • Platespillerinngang (MM)
 • Avansert grafisk brukerflate med oppsettsguide
 • ISFccc bildekalibrering for ISF-sertifiserte installatører
 • Kan app-styres med Denon 2016 AVR Remote App og HEOS-app (iOS/Android)
 • Programmerbar fjernkontroll med LCD-display
 • Smart ECO mode gir opp til 50% lavere energiforbruk

Begrensninger

 • Krever sin plass (dybde 48 cm)
 • Ikke toveis Bluetooth-funksjon
 • Ikke forvalg (presets) til to brukerdefinerte høyttaleroppsett (Dual Speaker)
 • Kun én USB-inngang (USB-A, på fronten)
 • Noen løsninger med separat prosessor/effekttrinn kan gi enda mer fleksibilitet og kraft

Tilbehør til Denon AVC-X8500HA

Tekniske spesifikasjoner

Utgangseffekt (8 ohm, 2 kanaler)150 watt
Utgangseffekt (6 ohm, 1 kanal)210 watt
Utgangseffekt (6 ohm, 2 kanaler)190 watt
Forsterkerkanaler15
ForsterkerteknologiAnalog

Anbefalte produkter