Hopp til innhold
Denon
Hjemmekinoreceiver

Denon AVR-X3600H

11 998,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Her får du hele 9.2 kanaler, innebygget HEOS multirom og et utall smarte funksjoner og tilkoblingsmuligheter, inkl. for platespiller. Tett på toppklassen.

Les mer:

Beskrivelse

Denon AVR-X3600H – kraftig og fleksibel 9.2-kanals receiver med 105 hi-fi-watt, innebygget HEOS multirom, AirPlay 2, platespillerinngang, 3 x HDMI ut, avansert videokonvertering og Audyssey MultEQ XT32

 • 9.2 kanaler med 11.2 kanals pre-out og individuell kalibrering av to subwoofere
 • 3 x HDMI ut med eARC, HDR10, HLG og Dolby Vision
 • Innebygget HEOS multiromsfunksjon, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, toveis Bluetooth
 • Stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa (avventer aktivering på norsk fra Denon)
 • Dolby Atmos, DTS:X og Audyssey XT32 digital romkorreksjon

AVR-X3600H er en avansert 9.2-kanals hjemmekinoreceiver med 105 hi-fi-watt* og støtte for de nye surroundformatene Dolby Atmos og DTS:X, inkludert Atmos Height Virtualization og DTS Virtual:X, som gir deg høydefølelse i lyden uten at du trenger å installere høyttalere i taket. Da har du alle muligheter for å oppnå en en hittil uhørt realisme i filmlyden. Ikke minst fordi denne receiveren er utstyrt med Denons eksklusive Audyssey XT32 romkorreksjon med mulighet for individuell kalibrering av to subwoofere.

Blant de mange funksjonene finner du også Denons eget trådløse, multiroms musikksystem HEOS, hele tre HDMI-utganger, analog-til-HDMI videokonvertering og avansert digital videobehandling med 4K-oppskalering.

Denon AVR-X3600H Du får massevis av tilkoblinger til både analogt og digitalt utstyr, inkludert platespiller, og med innebygget wi-fi, Bluetooth med toveisfunksjon (kommende oppdatering), Spotify Connect, AirPlay 2 og hele 8 HDMI-innganger (inkl. front) går du ikke tom for muligheter med det første. Med eARC går det som en lek å få surroundlyd rett fra TV-en med én enkelt HDMI-kabel, og med automatisk Low Latency Mode kan du nyte gaming uten merkbar tidsforsinkelse i lyden. Du kan også glede deg over Denons smarte ECO Mode, som reduserer energiforbruket markant, i noen tilfeller med helt opptil 50%.

Innebygget HEOS og utallige avanserte muligheter

Noe virkelig interessant er at AVR-X3600H har innebygget HEOS multiromsfunksjon, slik at du uten ekstra apparater har tilgang til alle typer musikk via et raskt økende antall streamingtjenester og titusenvis av radiostasjoner på nettet. Alt sammen er tilgjengelig rett under fingertuppene dine på den dedikerte HEOS-appen, og du får både perfekt integrasjon og optimal lydkvalitet på denne måten.

AVR-X3600H gir deg også avansert digital videobehandling med 4K-oppskalering og HDMI 2.0, inkludert Dolby Vision/HLG, HDR og HDCP 2.3. Dette betyr kort sagt at AVR-X3600H klarer 4K/Ultra HD-bildemedier, slik at du kan nyte ultra-høyoppløste filmopplevelser i maksimal kvalitet.

Klar til stemmestyring

Allerede nå er AVR-X3600H klar til stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa, og når Denon aktiverer det vil du kunne bruke stemmestyring på norsk. Med stemmestyring kan du kontrollere en rekke grunnleggende funksjoner som f.eks. volum opp/ned og play/pause/skip. I nær fremtid vil du også kunne bruke mange andre kommandoer, slik at du får en helt ny opplevelse med Denon-produktet ditt.

Vær oppmerksom på at stemmestyring krever at du har en separat stemmestyringsenhet koblet på nettverket ditt sammen med AVR-X3600H, for eksempel en smarttelefon eller en separat stemmestyringshøyttaler som kan kjøpes for en relativt billig penge.

*OBS: De oppgitte 105 wattene er målt som ekte hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrengning, to kanaler i drift). Målt på samme måte som enkelte konkurrenter gjør det (1 kHz pipetone i én kanal) yter AVR-X3600H hele 180 watt. Vær oppmerksom på dette når du sammenligner!

Denon AVR-X3600H fås i sort finish.

105 hi-fi-watt og bunnsolid konstruksjon

AVR-X3600H er en ekte 9-kanals receiver som er bygget opp med 9 identiske effektforsterkere. Hver av disse yter 105 seriøse hi-fi-watt i 8 ohm, og hele signalveien er gjort så kort som mulig for å oppnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer bruken av kraftige mikroprosessorer, multilags-print og avanserte SMD-moduler (Surface Mount Devices). De forskjellige analoge og digitale delene i forsterkeren er helt adskilt fra hverandre, og en rekke separate strømforsyninger bidrar til å sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kretsløp.

Dolby Atmos og DTS:X – to veier til den ultimate kinolyden

Med Dolby Atmos kan du få samme lydsystem i din hjemmekino som det som brukes i verdens beste kinosaler . Et stort antall av nyere filmer – f.eks. på Blu-ray – har allerede Dolby Atmos-informasjon i lydsporet. Det er ikke noe du hører i en vanlig HD-hjemmekino, men en rekke effekter og annen lydinfo er faktisk produsert for å bli sendt til Atmos-ekstrahøyttalere – som regel i taket – så lenge du har den nødvendige dekodingen.

Du kan koble til Atmos-høyttalere på de to ekstra forsterkerkanalene som du ikke ville hatt i et tradisjonelt 7-kanals surroundoppsett. Dette betyr at du med AVR-X3600H kan lage en full surroundkino med Atmos-høyttalere (7.2.2 / 5.2.4). Det alternative DTS:X-formatet, som ligner Dolby Atmos, støttes også. HDMI-kretsen er klargjort til Atmos fra TV-sendinger via den nye eARC-funksjonen.

Som kronen på verket støtter AVR-3600H også Dolby Atmos Height Virtualization-teknologien, som kan gi en høydedimensjon i lyden fra et høyttalersystem i gulvhøyde. På den måten kan du booste realismen i lydopplevelsene dine uten å installere høyttalere i taket, og effekten virker både med stereo- og multikanalssystemer. IMAX Enhanced er en annen ny teknologi som kan gi ekstra realisme i filmlyden, og hvis du har kildemateriale i dette formatet, så kan du også få full glede av dette på AVR-3600H.

Suveren brukervennlighet og app-fjernkontroll

Allerede under installasjonen kan du nyte den elegante og gjennomtenkte grafiske brukerflaten. Når du for første gang kobler AVR-X3600H til TV-en din starter Denons ”Setup Wizard”, som trinn for trinn guider deg gjennom samtlige nødvendige innstillinger for høyttalere, romkorreksjon, nettverk og tilkoblinger. Høyttalerterminalene sitter vannrett, så du kan se alt ovenifra, og de nye fargekodene gjør det også enklere. Tilsvarende kan du fargekode høyttalerkablene med de medfølgende merkelappene.

Prikkene over i-en er Denons fjernkontroll-app (2016 AVR Remote), som fås både til iOS og Android. Her får du full kontroll over begivenhetene på anlegget, inkludert Spotify. Du kan bl.a. styre oppsett og avspilling, og du kan navigere i musikksamlingen din fra datamaskin/nettverksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. Blu-ray-spilleren din, og da det foregår via HDMI-CEC-funksjonen vil funksjonen virke i de fleste tilfeller, uansett merke på spilleren din.

Toveis Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay 2 – trådløs musikkstreaming på alle tenkelige måter

I tillegg til HEOS (som dekker de aller fleste streamingbehov, inkl. nettradio) har AVR-X3600H innebygget trådløst nettverk (wi-fi). Du får Apple AirPlay 2, som gjennom iPhone/iPad-en din gir avansert multiromsfunksjonalitet med alle trådløse AirPlay 2-høyttalere. Teknologien er en del av Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app som kan spille lyd – inkludert YouTube og Netflix – kan streame den direkte til høyttalere og anlegg med AirPlay 2. Via AirPlay 2 kan du også bruke Siri stemmestyring med AVR-X3600H.

I tillegg til AirPlay 2 får du også Spotify Connect – en genial funksjon for deg som trives godt i Spotify-appen. De to løsningene har det til felles at smarttelefonen din fungerer som fjernkontroll til musikk-appen, og ikke som en musikkavspiller. Dette gir deg mye bedre batteritid og stabilitet i forhold til f.eks. å streame via Bluetooth, og du kan fortsatt spille musikken fra den samme musikk-appen som du kjenner fra før.

Innebygget Bluetooth gir både deg, familien din og vennene dine enkel tilgang til å spille musikk på anlegget direkte fra smarttelefon eller nettbrett. Receiveren skrur seg på selv, og velger riktig inngang når du velger den via Bluetooth, den kan huske opptil 8 apparater, og du kan også spille i et annet rom (Zone 2) direkte fra smarttelefonen din.

En ny og smart detalj  er at AVR-3600H har fått toveis Bluetooth, slik at den også kan spille musikk trådløst til et par Bluetooth-hodetelefoner. Med tanke på de mange gode hodetelefonene som etter hvert har kommet på markedet er dette en funksjon som absolutt er verd å merke seg.

Audio Zone 2 med HEOS og HDMI Zone 2 for maksimal fleksibilitet

Zone 2-funksjonen på AVR-X3600H er en alternativ måte å få multiromsfunksjonalitet, fordi du kan sende all musikken din videre til et anlegg i et annet rom, uansett hvilken kilde musikken kommer fra. Du kan spille fra HDMI, CD-spiller, Spotify, USB, nettverk, digitale eller analoge innganger – kort sagt akkurat hva du vil. Hos nesten alle andre konkurrenter er du henvist til analoge signalkilder i Zone 2, og det gjør i praksis funksjonen ubrukelig.

Har du et 5.1-høyttalersystem koblet til AVR-X3600H, så kan du for eksempek bruke de resterende fire forsterkerkanalene til å drive et par høyttalere i et annet rom pluss bi-amping av fronthøyttalerne. Du kan velge en separat signalkilde for den ekstra sonen, slik at du f.eks. kan høre på musikk på soverommet mens familien ser film i stuen. Og for å gjøre det hele ekstra interessant, så inngår de to sonene også i HEOS-systemet som en gruppert multiromssone, der du kan styre volumet individuelt i hver sone i HEOS-appen!

Kronen på verket er HDMI Zone 2, som du kan bruke til å sende lyd og bilde fra HDMI-inngangen digitalt videre til et annet rom via HDMI. F.eks. hvis du vil ha samme film som du ser på i hjemmekinoen kjørende på kjøkken-TVen din. Du får hele HDMI-signalet, inklusive multikanalslyd, sendt til den ekstra sonen, så med et ekstra anlegg kan du faktisk drive enda en hjemmekino med AVR-X3600H.

Få det beste ut av tapsfrie lydformater

Hvis du tenker i seriøse audifile baner er det ingen vei utenom de tapsfrie FLAC og FLAC-HD-formatene, som AVR-X3600H støtter både via nettverk og USB. Og hvis du f.eks. lytter på live-skiver eller klassisk musikk vil du sette pris på at AVR-X3600H kan spille ”gapless”, dvs. helt uten pause mellom sporene. Du kan også spille bitstream/DSD og AIFF, og hvis du vil unngå all påvirkning av fra den digitale signalbehandlingen – f.eks. ved kritisk musikklytting – kan du med Pure Direct-funksjonen frakoble alle kretsløp som er unødvendige for musikkgjengivelsen.

Tre HDMI-utganger, avansert videobehandling, 4K-video og kun én HDMI-kabel til TVen

AVR-X3600H har hele tre HDMI-utganger, inkludert HDMI Zone 2, og med HDMI-inngangen i fronten kan du også i en håndvending koble til kamera, spillkonsoll m.m. uten å måte rote rundt på baksiden av stereobenken din. I tillegg får du hele 7 HDMI-innganger på baksiden med HDCP2.3, HDMI-repeater, konvertering fra analog video til HDMI og oppskalering helt opp til 4K/60Hz Ultra-HD-oppløsning.

Alt dette betyr i praksis at du kan koble til alle dine analoge og digitale bildekilder til forsterkeren (inkl. 3D og 4k) og sende bildet videre til TV eller projektor i best mulig kvalitet via én kabel. Med Audio Return Channel kan du til og med sende lyden i retur fra TVen til forsterkeren med samme HDMI-kabel, også inkludert Dolby Atmos-informasjon gjennom den avanserte eARC-funksjonen. Det blir ikke særlig mye enklere eller mer elegant enn det.**

For å understreke alvoret i HDMI-videobehandlingen har Denon utstyrt AVR-X3600H med en av dagens mest avanserte videoprosessorer som støtter den beste mulige bildekvaliteten i HDMI 2.0-standarden. Derfor støttes også fremtidig 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision/HLG, HDR og utvidet fargerom BT.2020 pass-through.

Audyssey MultEQ-XT32 – superpresis romkorreksjon med to subwoofere

AVR-X3600H er utstyrt med high-end Audyssey MultEQ-32XT, som gir svært presis og høyoppløst digital romkorreksjon for opptil åtte måleposisjoner i rommet. Systemet kan også kalibrere og romkorrigere to separate subwoofere slik at du får mulighet til å oppnå en enestående dyp og presis bassgjengivelse i hjemmekinoen din. De to subwooferne trenger ikke engang å være like eller symmetrisk plassert.

Audyssey LFC, Dynamic Volume og Dynamic EQ for enkel daglig bruk

Audyssey LFC er en ”nabovennlig” funksjon som tilpasser bassen på raffinert vis, slik at den forplanter seg minst mulig i veggene og dermed til naboene. Vel å merke uten å påvirke lytteopplevelsen i rommet mer enn høyst nødvendig.

Audyssey Dynamic Volume er en smart funksjon som overvåker lydstyrken på programinnholdet og sørger for at det valgte lyttenivået konstant opprettholdes – selv om du skifter signalkilde eller kanal på TVen din. Du trenger ikke lenger å konstant skru lyden opp og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avansert digital ”loudness”-funksjon som tilpasser lyden til lavt volum.

OBS: overnevnte funksjoner er tenkt som hjelp i spesielle situasjoner, typisk sent om kvelden når ungene er lagt. Hvis du ønsker den optimale hi-fi-opplevelsen kan – og bør – du skru av disse funksjonene. Dette er heldigvis ganske enkelt, og du kan lagre opptil fire personlige grunninstillinger, så du enkelt kan veksle mellom f.eks. de optimale innstillingene for film, musikk og kveldsbruk.

* Avspilling fra NAS-disk forutsetter at denne er utstyrt med mediaserver-funksjon.

** Krever at TVen også støtter Audio Return Channel.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • 9.2-kanals forsterker med 11.2 pre-out
 • 11.2-kanals signalbehandling med individuell kalibrering av to subwoofere
 • Spesialbygde DHCT-utgangstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Dolby Atmos med Height Virtualization, DTS:X / Virtual:X samt IMAX Enhanced
 • Audyssey XT32 digital romkorreksjon
 • Innebygget HEOS multirom med nettradio
 • Stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, toveis Bluetooth
 • Full HDCP2.3-støtte
 • eARC for overføring av Dolby Atmos over HDMI fra TV
 • Automatisk Low Latency Gaming Mode via eARC
 • Dolby Vision / HLG / HDR10
 • 3 x HDMI ut med zone/dual-funksjon
 • Platespillerinngang (MM)
 • Avansert video-oppskalering til 4K/60Hz
 • Mange tilkoblingsmuligheter, også til analoge bildekilder
 • HDMI Zone 2 (lyd/bilde)
 • Audio Zone 2 med HDMI, optisk/koaksial og analog lyd
 • Avansert grafisk brukerflate med oppsettsguide
 • ISFccc bildekalibrering for ISF-sertifiserte installatører
 • Støtter streaming av DSD og FLAC/FLAC HD
 • Kan app-styres med Denon 2016 AVR Remote App og HEOS-app (iOS/Android)
 • HDMI-inngang i front
 • Smart ECO mode gir opptil 50% lavere energiforbruk

Begrensninger

 • Ikke finish i ekte aluminium
 • Ikke Auro 3D
 • Kun én USB-inngang (på fronten)
 • Ikke Clock Jitter Reducer
 • Stemmestyring krever separat smarthøyttaler (ekstrautstyr)
 • Støtter ikke 8K-video

Videoer om AVR-X3600H

Tilbehør til Denon AVR-X3600H

Chocolate
AudioQuest Chocolate
HDMI-kabel
1 098,- / Stk

Tekniske spesifikasjoner

FargeSort
Vekt produkt (kg)10,8
Høyde emballasje (cm)30
Lengde emballasje (cm)60
Vekt emballasje (kg)13,3
Bredde emballasje60