Hopp til innhold
Denon
Platespiller

Denon DP-3000NE

28 498,-stk
Forventet på lager lørdag 27. juli 2024
  -
Direct Drive i ekte audiofil high-end-kvalitet. En unik, eksklusiv og robust platespiller som vil gi deg mange år med fantastiske vinylopplevelser.

Les mer:

Beskrivelse

Denon DP-3000NE – Direct Drive high-end platespiller i ikonisk Denon-design

 • Direct Drive
 • Switch mode strømforsyning med digital hastighetskontroll
 • Lynrask oppstart
 • Elektronisk veksling mellom 33/45/78 omdr/min
 • Støvdeksel, spesialdesignet platestrammer og RCA-kabel medfølger

DP-3000NE er en unik Direct Drive high-end platespiller som trekker tråder tilbake til de legendariske og ikoniske Denon-modellene som bidro til å sette dagsordenen for seriøs vinylavspilling på 70- og 80-tallet. Med direktedrift får du lynrask oppstart, du kan velge hastighet med ett enkelt trykk på en knapp, og du trenger aldri å tenke på når du må skifte ut en slapp gummireim.

Direct Drive er dominerende i den profesjonelle verdenen, men det er kostbart å utvikle et helt støy- og vibrasjonsfritt direktedrev som kan leve opp til høye audiofile hi-fi-standarder. Dette er en av grunnene til at de reimdrevne modellene alltid har hatt – og fremdeles har – et solid fotfeste blant ekte vinylentusiaster.

DP-3000NE er en ekte flaggskipmodell der Denon har fokusert på å oppnå høyest mulig kvalitet og kompromissløse prestasjoner, mens budsjettet har kommet i andre rekke. Teknisk konstruksjon, finish og lydkvalitet er fra absolutt øverste hylle, og hvis hjertet ditt banker for Direct Drive, skal du slite hardt med å finne noe bedre eller mer elegant enn dette.

Denon DP-3000NE fås med finish i ekte trefiner (Dark Ebony). Støvdeksel og tonearmkabel medfølger. Som en liten ekstra bonus følger det med en tung EP-adapter i metall som også kan brukes som platestrammer når du spiller LP-er.

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos HiFi Klubben, monterer vi den på platespilleren din gratis. Spør i din lokale HiFi Klubben-butikk for info.

S-formet tonearm med utskiftbart pickup-hus

DP-3000NE er utstyrt med en eksklusiv 9,6” S-formet tonearm i aluminium. Den karakteristiske geometrien er optimal for platerillen og gir dermed bedre sporing for diamanten. Tonearmen kan justeres opptil 9 mm i loddrett plan, slik at du kan oppnå en helt presis loddrett sporingsvinkel (VTA), nesten uansett hvilken pickup eller platematte du bruker. Pickup-huset har standard SME-fatning, slik at du kan ha et hus i reserve med en alternativ pickup påmontert, for eksempel til 78rpm lakkplater eller til slitte plater der du gjerne vil skåne den primære pickupen din.

DP-3000NE kan brukes med en lang rekke av markedets beste MM- og MC-pickuper, som for eksempel en av Denons egne legendariske MC-modeller. Det følger med en ekstra motvekt som kan brukes til å avbalansere ekstra tunge pickuper. Platetallerkenen er i støpt aluminium og veier hele 2,8 kilo, blant annet på grunn av en ekstra tung, resonansdempende metallplate på undersiden.

Vibrasjonsfri og stabil

Denons Direct Drive platespillere har alltid vært legendariske på grunn av den urokkelige stabiliteten og lynraske oppstarten, og DP-3000NE er intet unntak. Den 16-polede motoren mates av en switch mode strømforsyning som eliminerer den tradisjonelle transformatoren og dens uunngåelige vibrasjoner. Siden strømforsyningen er kompakt og støyfri, kan den enkelt bygges inn i kabinettet, slik at du ikke trenger en ekstra boks stående ved siden av platespilleren, eller ha enda en irriterende strømforsyningsklump sittende i stikkontakten.

Hastigheten styres digitalt og urokkelig stabilt uansett hastighet ved hjelp av Denons Space Vector PVM-algoritme. Strømforsyningen og hastighetskontrollen er de to største teknologiske fremskrittene i forhold til fortidens Direct Drive-modeller, og de er en stor del av forklaringen på de overlegne prestasjonene fra DP-3000NE.

Kabeltilkoblingen består av forgylte RCA-kontakter med jordskrue, slik at du har mulighet til å oppgradere den inkluderte signalkabelen til en enda bedre type hvis du ønsker det, for eksempel fra AudioQuest. De elegante dempeføttene i aluminium isolerer effektivt platespilleren mot vibrasjoner fra både underlaget og fra luften. De kan selvfølgelig høydejusteres, slik at du enkelt kan oppnå en perfekt vannrett plassering av platespilleren.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Direct Drive
 • Switch mode strømforsyning med digital hastighetskontroll
 • Lynrask oppstart
 • Elektronisk veksling mellom 33/45/78 omdr/min
 • 9,6” S-formet tonearm i aluminium
 • Utskiftbart pickup-hus (standard SME)
 • Forgylte RCA-terminaler
 • Høydejusterbare dempeføtter i aluminium
 • Støvdeksel, spesialdesignet platestrammer/EP-adapter, protractor og RCA-kabel medfølger

Begrensninger

 • Ingen start/stopp-automatikk
 • Pickup må kjøpes separat
 • Ikke innebygget RIAA-forsterker

Tilbehør til Denon DP-3000NE

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetDirekte
Hastighet33, 45, 78
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde9,6 (244 mm)"
Effektiv armvekt25 g
Tallerkenvekt2,8 kg