Hopp til innhold

Seriøse hi-fi-høyttalere du har råd til

DALI OBERON
5.1 - Sublim surroundlyd

God lyd er avgjørende for filmopplevelsen din. Har du noen gang sett en film hjemme uten å ha på lyden?

Det er utrolig hvor stor forskjell lyden utgjør for filmopplevelsen. En film eller TV-serie består av flere tusen lag med lydnyanser og musikk, som alle bidrar til den samlede filmopplevelsen.

Uten god lyd mister filmen alle de små nyansene – all teksturen og følelsene som hver scene inneholder.  Alt som får deg til å sitte på kanten av sofaen i spenning, eller som får deg til å gråte eller le, ligger i lyddesignet og musikken. Når vi drar ut på kino, forventer vi at lyden er god. Men hvorfor ikke forvente den samme opplevelsen hjemme i stua når Game of Thrones ruller over skjermen, eller når Avengers redder verden for femte gang? OBERON-høyttalerserien fra DALI gir deg nettopp denne opplevelsen!

DALI OBERON 5.1
Sublim surroundlyd med high-end-teknologi

Det kritikerroste surroundsystemet i DALIs OBERON-serie gir deg en surroundopplevelse som overgår alt annet i denne prisklassen.
Alle høyttalere i OBERON-serien er designet fra bunnen av i Danmark, og all elektronikken i høyttalerne er håndplukket for å minimere lydtap og dermed gi deg maksimal lydkvalitet for pengene. Med teknologier som SMC – hentet fra DALIs high-end-høyttalere i EPICON-serien, Low-Loss og Wide Dispersion gir DALI OBERON en innsikt og transparens i lydsporet som ellers vanligvis er forbeholdt svært dyre modeller. Dette betyr at du få en opplevelse av filmen eller TV-serien som er mye nærmere slik det var tenkt fra lyddesignerens side, uten farging eller maskering av de fineste detaljene. Du vil oppleve at lyden fyller hele rommet med en fantastisk bredde og dybde – selv ved lavt volumnivå.

Prisbelønt
kvalitet

DALI er stolte av sin anerkjennelse, og de ble ekstra stolte i 2019, da DALI OBERON 5.1 vant den prestisjetunge prisen som ”2019 Product of The Year” med 5 av 5 stjerner i verdens ledende engelske HiFi-magasin, What Hi-Fi?

Se anmeldelse av OBERON 5.1 fra What Hi-Fi? her. 

Selv med hard konkurranse fant What Hi-Fi? ganske enkelt ikke noe med bedre kvalitet til prisen. Og vi i HiFi Klubben er enige.

DALI OBERON 5.1 den
ultimate
lydpakken

DALI OBERON 5.1 er et samlet lydsystem utviklet for å gi deg optimale lydopplevelser. Surroundsystemet består av:

 

Hvis du foretrekker å montere bakhøyttalerne dine på veggen, så har DALI også en flat OBERON ON-WALL-modell som er spesielt utviklet for veggmontering uten at det går ut over lydopplevelsen.

Hvis du foretrekker å montere bakhøyttalerne dine på veggen, så har DALI også en flat OBERON ON-WALL-modell som er spesielt utviklet for veggmontering uten at det går ut over lydopplevelsen.

Hvis du foretrekker å montere bakhøyttalerne dine på veggen, så har DALI også en flat OBERON ON-WALL-modell som er spesielt utviklet for veggmontering uten at det går ut over lydopplevelsen.

Tidløst
skandinavisk
design med høy byggekvalitet

Alle modellene i DALIs OBERON-serie har et tidløst og minimalistisk design som passer perfekt inn i hjemmet. Alle modeller fås i enten sort ask, matt hvit, mørk valnøtt eller lys eik. Frontstoffet i sort eller grå er av et kraftig, vevd spesialmateriale som forbedrer estetikken ytterligere uten å påvirke lyden. Så uansett om interiøret ditt er moderne eller mer vintage-orientert, så vil DALI OBERONs design harmonere med resten av innredningen din. Kabinettene er bygget i kraftig og resonansdød MDF. Disse produseres med en laminatoverflate som langt overgår kvaliteten man normalt finner i denne prisklassen. Her er det ingen synlige overganger eller stygge sammenføyinger. Finishen er i toppkvalitet, og den rå teksturen på tre-finishen gir en enestående kvalitetsfølelse.

DALI OBERONs
Low Loss
teknologi gir deg bedre realisme

Et av DALIs mest dyrebare designprinsipper er deres Low Loss-design. Dette betyr ganske enkelt at når DALI designer høyttalere, så har de tatt et aktivt valg om å gjøre alt de kan for å minimere mekanisk tap i høyttalerne. Tap i en høyttaler betyder at man mister informasjon fra det originale signalet, noe som maskerer og slører detaljene i lydsporet. Dermed mister man ofte den fulle lydopplevelsen i alternative systemer som ikke prioriterer dette like høyt. Med DALI OBERON 5.1-systemet unngår du lydtap og får den optimale filmopplevelsen. Videre endrer ikke lyden karakter ved lave volumnivåer, i motsetning til på mange andre høyttalere. Dette er noe du vil elske med DALI OBERON.

Ultralett
diskantmembran

DALI benytter seg av en spesialutviklet diskant til OBERON-serien. Diskanten har en ”overdimensjonert” 29mm membran som er konstruert av et ultralett, vevd stoff. Stoffet er optimalisert til å prestere i en større båndbredde – lavere ned i frekvens. Dette sikrer en optimal overgang fra bass/mellomtone-elementet til diskanten og skaper en balansert, uforvrengt og svært sammenhengende mellomtonegjengivelse. Fordelen med dette er at stemmer og dialog låter mer ekte og ufarget.

SMC
Banebrytende high-end-teknologi

En av grunnene til at OBERON er en fantastisk høyttaler som yter langt over prisklassen er implementeringen av DALIs revolusjonerende og patenterte ”Linear Drive” SMC-magnetsystem. Dette systemet ble opprinnelig utviklet til toppserien EPICON og senere redesignet til RUBICON og OPTICON.

Soft Magnetic Compound, SMC, er et materiale DALI bruker i høyttalerelementene sine for å redusere mekanisk tap uten å endre magnetiske egenskaper. Dette reduserer forvrengningen i høyttalerne dramatisk og gir en klarere og mer ufarget lydgjengivelse.
I forhold til konvensjonelle systemer gjør bruken av SMC også elementene mye lettere å drive for forsterkeren. Dermed har du mer frihet til å velge hjemmekinoreceiver i alle prisklasser.

DALI OBERON må
oppleves
med egne ører

Når du først hører DALI OBERON i et surroundoppsett, vil du umiddelbart høre at de er noe for seg selv. DALI OBERON hever terskelen for hva som burde være mulig i denne prisklassen, og du vil oppleve at filmer og serier blir bedre og gir deg mer innlevelse enn noen gang tidligere.

Det er alltid mulig å høre DALI OBERON i HiFi Klubbens butikker, og det dyktige personalet kan hjelpe deg med å finne den rette løsningen som passer både smaken din, innredningen og alle andre i husstanden.