Hopp til innhold

Seriøse hi-fi-høyttalere du har råd til

Dali Oberon
Komplett og allsidig
høyttalerserie

 

OBERON er en komplett og allsidig høyttalerserie for deg som vil ha overbevisende hi-fi-lyd og flott finish til en fornuftig pris.

Dali
Oberon

Danske DALI har gjort det igjen. Enda en gang har de benyttet seg av sine geniale SMC-magnetsystemer, videreutviklet teknologiene dine og skapt en komplett høyttalerserie som setter nye standarder i sin klasse. Designet er også frisket opp med nye flotte finisher, elegant avrundede stoffronter og solid aluminiumsfot på gulvmodellene.

Med OBERON er du garantert store lytteopplevelser og massevis av eierglede, uansett om du har valgt en kompakt modell til gulvstativ, en flat og diskret vegghøyttaler eller et tungt surroundsystem med store gulvhøyttalere i front.

SMC – et unikt magnetmateriale

Bass/mellomtoneelementene i OBERON har en forenklet utgave av DALIs revolusjonerende og patenterte ”Linear Drive” SMC-magnetsystem, som opprinnelig ble brukt i toppserien EPICON og senere redesignet til RUBICON og OPTICON.

SMC eliminerer veldig mye av forvrengningen som tradisjonelle magnetsystemer må slite med. Det gjør også elementene mye lettere å drive for forsterkeren, slik at du får friere valg av anlegg. En OBERON-høyttaler kan yte fantastisk på et ganske gjennomsnittlig anlegg, og det blir bare enda bedre med virkelig godt utstyr.

Low-loss – dynamikk og detaljer ved ethvert volumnivå

De rødbrune bass/mellomtone-elementene med ekte trefiber i membranene har blitt et av DALIs varemerker, og de brukes i selv deres aller mest eksklusive serier. ”Low-loss”-prinsippet gir en rask og presis bass, men det får også høyttaleren til å låte godt ved lave volum, siden membranen ikke trenger å ”dyttes i gang” før den spiller. Du kan derfor glede over at også rolig bakgrunnsmusikk låter superbra – helt uten bruk av tonekontroller, loudness og lignende elektroniske snarveier.

Ultralet diskant med avanserte løsninger

OBERON-diskanten er en spesialdesignet, ultralettvektig 29 mm softdome som når svært høyt opp i frekvensområdet. Den elegante og omhyggelig beregnede kanten rundt membranen sikrer en svært god spredning av lyden. Dette betyr at du ikke trenger å sitte rett foran høyttalerne for å få et overbevisende stereoperspektiv. Her kan hele familien lytte med uten at noen går glipp av noe.

OBERON fås med finish i sort ask, matt hvit, mørk valnøtt og lys eik.