Hopp til innhold

STREAM VERDENS BESTE
FILMER OG SERIER PÅ TV-EN DIN

Er du lei av at det er TV-kanalene som bestemmer når du skal sitte foran skjermen? Hater du å få favorittfilmene dine avbrutt av reklamer? Er stua for liten for både deg og filmsamlingen din? Da bør du skaffe deg videostreaming!

Som med for eksempel musikktjenesten Spotify kan du abonnere på en videostreamingtjeneste som Netflix og få tilgang på et enormt utvalg av filmer, serier og andre kvalitetsproduksjoner direkte på din Smart TV. For et overkommelig månedlig beløp, kan du i prinsippet la DVD-ene og Blu-ray-platene dine holde CD-samlingen i kjelleren med selskap.

Bli med på 4K-bølgen

Med lanseringen av UHD-TV (4K) kan du få en bildeopplevelse med en helt utrolig skarphet og detaljrikdom. Netflix er bygget inn i de nye UHD-TV-ene på samme måte som i andre Smart TV-er, og de tilbyr allerede titler i 4K-oppløsning, som for eksempel den populære serien Breaking Bad. Du trenger altså ikke enda en ny avspillingsenhet – med en UHD-TV og rask internettforbindelse kan du bli med på 4K-bølgen fra start.

Netflix og HBO Nordic er bare to av eksemplene på populære streamingtjenester. Det blir flere og flere å velge mellom der ute, så enten du foretrekker sport, reality-show eller premierefilmer, så kan du få alle behovene dine tilfredsstilt. Hvis TV-en din ikke har appen til en gitt streamingtjeneste, så kan du i mange tilfeller løse det med en liten separat videostreamer som Chromecast eller Apple TV.

Netflix – den store allrounderen

Netflix er en av verdens største innholdsleverandører. De har eksistert siden 2008 og har en enorm katalog av både filmer og serier, inkludert et voksende antall egne produksjoner som f.eks. Marco Polo, House of Cards og Orange is the New Black.

En hel seksjon av Netflix er reservert utelukkende for barn. I tillegg har tjenesten en smart funksjon som gjør at den gradvis får en forståelse av smaken din og kommer med forslag til interessante filmer og serier. Netflix støttes også av stort sett alle Smart TV-er, konsoller, PC-er og smarttelefoner/nettbrett.

Netflix kort fortalt 

+        Enormt utvalg av filmer og serier
+        Stor barneseksjon
+        Voksende antall titler i 4K-oppløsning
+        Fremragende brukergrensesnitt
+        Fungerer på et utall plattformer 

–        Har ikke de nyeste filmtitlene

HBO Nordic – serienes konge

HBO Nordic er TV-serienes konge. HBO tilbyr både filmer og TV-serier, men på grunn av sine mange egenproduksjoner er de den streamingtjenesten som har det klart største utvalget av nye TV-serier. Kjempesuksesser som Sopranos, Game of Thrones og True Detective er produsert av HBO.

HBOs serier har rykte på seg for å være velproduserte, og de har vunnet massevis av priser. I tillegg er HBO flinke til å legge ut seriene sine på nettet kort tid etter at de har blitt vist på amerikansk TV. Dermed kan du være helt oppdatert på de nyeste episodene i yndlingsseriene dine.

HBO Nordic kort fortalt 

+        Fantastisk utvalg av høykvalitets TV-serier
+        Svært raskt ute med de nyeste episodene av aktuelle serier
+        Mange eksklusive titler

–        Begrenset utvalg på filmsiden
–        Brukergrensesnittet er ikke på høyde med f.eks. Netflix
–        Ikke 4K-streaming (ennå)
–        Begrenset antall støttede plattformer 

YouTube – den herlige roteskuffen

Hvis får lyst på litt avveksling fra film og serier, så kan du dykke ned i et gratis og utømmelig univers av streamingvideoer på YouTube. Her finner du alt mellom himmel og jord i sterkt variende kvalitet – alt fra shaky amatørklipp til storslåtte, profesjonelle HD-produksjoner.

Det er utallige timer med god underholdning for hele familien her. Det er superenkelt, og når du først er i gang med å utforske YouTube, så er det nesten umulig å legge det fra seg.