HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Månedens anbefaling

Februar

Alle våre ansatte er lidenskapelig opptatt av god lyd, og ønsker å dele denne lidenskapen med flere. Hver måned lar vi en av dem fortelle om et anlegg de synes skiller seg ut.

Vi møter Anette Seljevold som jobber deltid i Hi-Fi Klubbens butikk i Tromsø. Hun har satt sammen et anlegg bestående av to DALI Rubicon 6 gulvhøyttalere, en NAD C388 stereoforsterker med en Bluesound MDC-modul for streaming, og en Pro-Ject Debut Carbon Esprit platespiller. - Grunnen til at jeg har valgt akkurat dette oppsettet er rett og slett fordi det låter fett på alt jeg spiller. Det fungerer på alle sjangre, fra klassisk til metall, smiler Anette. - Du hører hvert instrument som spiller, og detaljer du ikke har hørt før kommer plutselig frem i låter du trodde du kjente godt.

Med NADs BluOS-modul får man bygd inn et strømmesystem av høy kvalitet rett i forsterkeren, slik at man slipper en ekstra dings. Ved å inkludere et multiromsystem får man muligheten til å strømme kvalitetsmusikk direkte fra telefon eller nettbrett, og dersom man senere ønsker å utvide med høyttalere i flere rom ligger alt klart for en familieforøkelse. – Og man må ha et så bra strømmesystem for å matche kvaliteten på forsterkeren og høyttalerne, mener Anette.

Valg av platespiller falt på Pro-Ject Debut Carbon Esprit fordi den gir mye lyd for pengene, i følge Anette. - Med stabil plinth og akryltallerken er dette en platespiller som konverterer godlyden fra favorittplatene dine på eksemplarisk vis. Man kan bytte ut den medfølgende stiften med en 2M Blue-stift for å heve lydkvaliteten ytterligere. Signalkabelen kan erstattes av en Audioquest Wildcat for et skikkelig løft i signalveien, anbefaler hun. - Platespilleren kommer også i flere freshe farger, så man finner garantert noe for enhver smak!

- Jeg har valgt å ta med både multiromsløsning og platespiller av den enkle grunn at jeg selv syns det er veldig fint med en løsning som gir deg rask tilgang til den digitale musikken, enten det er til bakgrunnsmusikk mens man leser avisen eller lager mat, men også elsker det klassiske, tidløse vinylformatet. Det gir en egen følelse å kunne sette seg ned i godstolen med et glass med noe godt i, og virkelig lytte på det som kommer ut av høyttalerne. Dette er et oppsett og et anlegg som gjør at jeg får lyst til å bare nyte musikken til evig tid, sier Anette.

For å vise frem anleggets kvaliteter har Anette valgt Pink Floyds High Hopes. -Låta har det meste en god låt skal ha; den har en god gitar som borer seg inn i ryggmargen, og en vokal som høres godt, selv i refrenget der lydbildet er komplekst. Dette er rett og slett en låt som gir lytteren en opplevelse av å være i ett med musikken, og man skal ha et hjerte av stein for ikke å la seg rive med av gitarsoloen på slutten, ler Anette.