HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Månedens anbefaling

Det dynamiske drømmeanlegget

Cristoffer Paulshus handlet hos HiFi Klubben allerede som 13-åring, og så fort han fikk muligheten ble han også ansatt. I dag fyller musikk nesten hele livet hans. Han jobber i HiFi Klubben Kristiansand, er selvstendig musikkmanager, og så lytter han på anlegget sitt ved enhver ledig anledning.

Cristoffers anlegg består av to DALI RUBICON 8 gulvhøyttalere, en NAD M32 forsterker og en Pro-ject The Classic platespiller. En kombinasjon han har kommet frem til på nesten vitenskapelig vis.

Hvordan valgte du denne kombinasjonen?
Faren min har alltid hatt sansen for god lyd, så jeg har også alltid lett etter de beste musikkopplevelsene. Da jeg fikk jobb hos HiFi Klubben var det første jeg gjorde å lytte til yndlingsmusikken min på ALLE kombinasjoner av forsterkere og høyttalere.

Jeg var nær ved å velge en NAD C388-forsterker med RUBICON 6-gulvhøyttalere, men jeg ble nødt til å teste beistene ved siden av – RUBICON 8. Så fort jeg byttet, åpnet lydbildet seg opp. Vokalen ble luftig og bassen slo meg i ansiktet. Det fikk meg til å kjøpe dem med én gang. Senere byttet jeg til en NAD M32-forsterker som ga enda mer liv til høyttalerne. Nå er det rett og slett et drømmeanlegg!

Hva gjør anlegget ekstra bra?
Det gir et virkelig åpent lydbilde. Selv den minste detalj kommer til live og blir spredt ut i rommet. Og så kan NAD-forsterkeren oppgraderes. Jeg har oppgradert min med en BLU-OS 2-modul, så den fungerer med multiromshøyttalere fra Bluesound. Da kan jeg også spille trådløs musikk i hi-fi-kvalitet fra smarttelefonen.

Hva bruker du anlegget til?
Absolutt alt. Jeg ser på film, gamer, hører på vinyl og streamer fra TIDAL. Jeg hører også på mikser fra artistene jeg jobber med, siden gjengivelsen er helt fantastisk! Jeg har enda ikke funnet et medium som ikke fungerer godt på anlegget.

Når har du mest glede av å lytte?
Jeg er kanskje en lydnerd, men jeg bruker de aller fleste av mine våkne timer på å høre på musikk. Det har jeg alltid gjort. Jeg setter på en plate – det kan være både dag og natt – og setter meg i en stol for å bare forsvinne inn i musikken. Det er terapi for meg når jeg kommer hjem fra jobb, eller hvis jeg bare har tiden og en nybrygget kopp med kaffe.  

Hva synes andre om anlegget ditt?
Jeg har bodd i kollektiv i 3 år nå. Da jeg fikk dette anlegget merket jeg at de andre jeg bor med ble mer musikkinteresserte. Vi sitter ofte og bare lytter sammen.

Med Bluesound fant de ut at hi-fi ikke trenger å være vanskelig. Vi bruker det alle sammen, og det er kult at vi kan finne masse ny musikk som vi kan dele med hverandre.

Hva liker du best å høre på anlegget?
Jeg elsker musikk som er overbevisende. Jeg ender oftest med å høre på metal og hardcore-punk. Der blir ingenting gjort halvveis. Det er ikke genrer man typisk forbinder med hi-fi-lyd, men det er absolutt unntak.

David Maxim Micic – The Flock (Prog-metal)
Denne sangen er punchy, velprodusert og demonstrerer godt hvor mye krefter anlegget har. Den starter med en trommebeat med masse trøkk og ender i et fantastisk arrangement med lys kvinnevokal og et dypt fundament av bass. Dynamikken er fantastisk, og sangen har ganske enkelt en unik tilstedeværelse på nettopp dette anlegget.

Zhu – Cold Blooded (Electronica)
Ikke akkurat metal, men et godt eksempel på elektronisk musikk med kreativitet og dynamikk som igjen er kodeordet for dette anlegget. Vokalen i refrenget etter første vers åpner opp lydbildet på en måte som gir meg gåsehud.

Har du planer om å bygge ut anlegget ditt?
Jeg har planer om å skaffe meg en DD-AP1 forsterkermodul for å få bedre lyd på platespilleren, siden jeg hører en del på vinyl for tiden. Hvis jeg skulle ønske meg én ting til, så ville det være at anlegget hadde romkorreksjon, men ellers er det virkelig et drømmeanlegg.

Bilde 06.09.2018, 18 08 43.jpg

2018-06-01 20.06.11.jpg