Hopp til innhold
Videoprojektor

Optoma UHD55

17 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Ekte 4K/UHD-opplevelser i hjemmekinoen til en overkommelig pris. Nyt filmer med den ultrahøye oppløsningen de fortjener!

Les mer:

Beskrivelse

Optoma UHD55 – kompakt og prisvennlig 4K/UHD DLP-projektor med ultra-høyoppløst bildekvalitet

 • 4K/UHD-oppløsning med HDR/HLG
 • Kompakt design
 • Svært høy lysstyrke
 • Lens Shift (loddrett)
 • Avanserte muligheter for fargejustering (CMS)

UHD55 er en ekte 4K/UHD DLP-projektor som bringer filmopplevelser med ultrahøy oppløsning innen rekkevidde for vanlige hjemmekinoentusiaster. Her kan du dra nytte av full oppløsning fra UHD Blu-ray, 4K-strømmetjenester og 4K-spillkonsoller. Når du ser det på storskjermen i hjemmekinoen vil du ikke være i tvil om at det er en solid oppgradering..

Utallige muligheter for film, gaming og TV

Med en 4K/UHD-spillkonsoll ved siden av (f.eks. Xbox Series X eller PS5) kan du spille i det store 4K-formatet, som utgjør en enorm forskjell for spillopplevelsen. Via den innebygde mediespilleren i Optoma UHD55 kan du spille av samlingen din av videoklipp, bilder m.m. fra en standard USB-minnepinne, men du kan også montere den medfølgende USB wi-fi-dongelen og caste direkte fra telefonen via Optomas egen Creative Cast-app (iOS / Android).

På baksiden finner du også en USB-tilkobling som du kan bruke til Chromecast, Apple TV eller en lignende kompakt strømmeenhet. Da har du nesten helt frie hender med underholdning av topp kvalitet – for eksempel Netflix og andre videostrømmetjenester – uten å måtte betjene separate apparater i tillegg.

Fleksible muligheter med Lens Shift, CMS og USB 

Lens Shift gjør det ekstra enkelt å plassere projektoren nøyaktig i forhold til skjermen, og lysstyrken er så høy at du fint kan bruke projektoren selv om rommet ikke er helt mørklagt. Samtidig er støynivået fra viften behagelig lavt, slik at filmopplevelsene ikke forstyrres unødvendig. Via funksjonen CMS (Color Management System) kan du få avansert finjustering av bildet dersom ambisjonene tilsier det.

Optoma UHD55 fås i hvit finish. 

LensShift for ekstra fleksibel montering

Som noe ganske eksklusivt på en DLP-projektor har UHD55 Lens Shift-funksjonen. Dette gjør at du kan oppnå et perfekt sentrert og vinkelrett bilde på skjermen, selv om du ikke har mulighet til å plassere projektoren optimalt, for eksempel på grunn av en bjelke i taket.

Med Lens Shift kan du forskyve linsen vertikalt slik at bildet er helt på plass uten bruk av den kvalitetsskadelige digitale keystone-korreksjonen. Du får også manuell zoom for å håndtere den endelige justeringen av bildestørrelsen. Det skal nevnes at en rekke dyrere projektorer tillater langt større justeringer via Lens Shift – inkludert horisontal forskyvning – men du kan fortsatt ha stor nytte av funksjonen på UHD55.

Ikke glem lyden

Lyden må ikke glemmes, og her er det massevis av muligheter. Det aller beste er selvsagt en ekte multikanals surroundløsning, men du kommer også langt med et par aktive stereohøyttalere eller en god lydplanke. Da er du klar for bilde- og lydopplevelser som langt overgår TV-en og dens innebygde høyttalere. Optoma UHZ50 er også utstyrt med et innebygd høyttalersystem som kan brukes til enkle her-og-nå-oppgaver. Men projektoren fortjener definitivt en seriøs lydløsning som kan leve opp til den fantastiske bildekvaliteten.

DLP for optimal bildekvalitet og holdbarhet

DLP – Digital Light Processing – er en projektorteknologi basert på en DLP-brikke og et fargehjul. Siden speilene kan blokkere lyset 100 prosent, kan en DLP-projektor faktisk produsere absolutt sort. Dette er et avgjørende pluss sammenlignet med LCD-projektorer, som i beste fall bare kan levere mørkegrå.

DLP-teknologi gir deg også en annen stor fordel, nemlig lang holdbarhet. Når pæren i en DLP-projektor er utbrent og skiftet etter mange timers bruk, har du igjen et optimalt bilde i motsetning til LCD-projektorer, hvor et pæreskifte ikke hjelper noe på eventuell slitasje på LCD-panelet.

Lampegaranti i HiFi Klubben

Projektorpærer er inkludert i HiFi Klubbens standardgaranti samt den utvidede medlemsgarantien. Garantien gjelder imidlertid kun inntil estimert levetid i timer i henhold til produsentens egne spesifikasjoner.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • 4K/UHD-oppløsning (3840 x 2160p)
 • HDR/HLG-kompatibel
 • Meget høy lysstyrke (3600 ANSI Lumens)
 • Kompakt design
 • Relativt støysvak
 • Lens Shift (loddrett)
 • Innebygd nettverksfunksjon (evt. trådløst via USB-dongle)
 • Innebygd mediespiller*
 • 5V USB-tilkobling til f.eks. Chromecast
 • Avanserte muligheter for fargejustering (CMS)
 • Innebygd høyttaler for transportabelt bruk
 • Mulighet for stemmestyring via smarttelefon eller separat smarthøyttaler (Amazon Alexa/Google Assistant)

Begrensninger

 • De integrerte appene er kun for streaming på et svært grunnleggende nivå
 • Noen dyrere alternativer har mer fleksibel Lens Shift

Tilbehør til Optoma UHD55

Tekniske spesifikasjoner

Støynivå eco mode dB28

Anbefalte produkter