Hopp til innhold
Pro-Ject
Platespiller

Pro-Ject X1 B

10 995,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Elegant og audiofil platespiller med fullt balansert konstruksjon og topp kvalitet i alle detaljer. Leveres klar til bruk med Ortofon MM pickup.

Les mer:

Beskrivelse

Pro-Ject X1 B – avansert hi-fi platespiller med eksklusiv balansert signalvei

 • Forberedt for fullt balansert signalvei ved bruk av Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forsterker (ekstrautstyr)
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Ortofon Pick it S2 MM-pickup
 • 8,6” tonearm i karbonfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Eksklusiv finish med 8 lag lakk eller ekte trefiner

Pro-Ject X1 B er en eksklusiv og meget velspillende platespiller, som er fylt til randen med avanserte tekniske løsninger. Som noe ganske sjeldent for en platespiller, har den en fullt balansert signalvei – True Balanced – slik at du kan få det aller beste ut av en god Moving Coil pickup (MC) når den er koblet til en matchende balansert RIAA-forsterker (ekstrautstyr).

X1 B kommer «bare» med en høykvalitets Ortofon MM pickup montert fra fabrikken, men du er helt klar til å tre inn i det audiofile balanserte MC-universet når du vil, for eksempel med en MC pickup fra Ortofons Quintet-serie. Selv om du kjøper X1 B uten planer om å anskaffe en balansert Phono Box RIAA, har du ikke kastet bort mange kronene på en kostbar balansert konstruksjon av platespilleren. Fordi MC-pickuper er balansert av natur, er oppgaven med å forberede X1 B for en senere balansert oppgradering begrenset til et sett med XLR-kontakter og litt ekstra kabel.

Lekkert og elegant utført

Med sitt flotte og stilige design kan X1 B bli en ekte perle i interiørdesignen uten å tiltrekke seg all oppmerksomheten. Hvis du virkelig er interessert i vinyllyden og vil at den skal se bra ut samtidig, er X1 B et utmerket valg.

Plinten er lakkert med totalt åtte lag lakk for en ekstra dyp og elegant finish. Alternativt kan du velge den utrolig flotte versjonen i ekte valnøttfiner. Komforten er også på topp fordi du, i motsetning til mange andre high-end platespillere, får elektronisk veksling mellom 33/45 rpm, slik at du slipper å flytte på beltet med fingrene.

Kjøreklar og fleksibel 

X1 B leveres klar til bruk med en eksklusiv fabrikkmontert Ortofon Pick it S2 MM pickup, som legendariske Ortofon har utviklet og produserer spesielt for Pro-Ject. Når nålen er utslitt, kan du kjøpe en ny nåleinnsats separat (f.eks. Ortofon 2M Blue), og sparer deg for både penger og trøbbel og kanskje til og med oppgradere lydkvaliteten. Med de utallige alternativene for finjustering kan du optimalisere X1 B for de aller fleste pickuper på markedet.

Den medfølgende RCA-signalkabelen er av meget høy kvalitet, men kan endres til en enda bedre type om du ønsker det. Hvis du på et tidspunkt installerer en MC pickup og ønsker å utnytte den balanserte signalveien fullt ut – for eksempel i forbindelse med en av Pro-Jects matchende RIAA-forsterkere – er balansert phonokabel tilgjengelig som ekstrautstyr.

X1 B er tilgjengelig i lakkert finish eller ekte valnøttfiner. Støvdeksel, Ortofon Pick it S2 MM pickup, filtmatte og RCA-signalkabel inkludert.

GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos HiFi Klubben, monterer vi den på platespilleren din gratis. Vi kan også levere en rekke andre produkter fra Pro-Ject i tillegg til de som vises på nettsiden. Spør i din lokale HiFi Klubben-butikk for info.

Balansert design – skapt for Moving Coil

En MC pickup er naturlig balansert, og ved å gjøre hele signalveien balansert kan all innstrålet støy reduseres til et absolutt minimum. Det ultrasvake signalet fra en MC pickup er ekstremt følsomt for støy, så det gir veldig god mening å legge inn ekstra her. På den annen side krever en balansert oppbygging dobbelt så mange komponenter i signalveien til RIAA-forsterkeren. Av samme grunn er det vanligvis kun å se i hi-fi utstyr i den tunge enden av prisskalaen, samt i profesjonelt utstyr hvor ting bare må fungere, og prisen kommer i andre rekke.

Resonanser ingen adgang 

Plinten på X1 B er laget av tung og resonansdempende MDF, som gir et stabilt underlag for de øvrige komponentene. Den svært støysvake motoren er koblet fra chassiset med et presisjonsinnstilt TPE-belte, og hastigheten styres elektronisk via en innebygd DC/AC-generator, som gir suverent ren og stabil strøm til motoren.

Den solide akrylplateplaten hjelper til med å kvele resonanser og vibrasjoner mens den fortsatt ser bra ut. De kraftige aluminiumsføttene isolerer mot vibrasjoner fra underlaget, og de kan justeres i høyden, slik at du enkelt kan få din X1 B helt i vater.

Tonearmen er en eksklusiv og resonansdød sandwich-konstruksjon av karbonfiber og aluminium med pickup-hus og armrør bygget ut i ett. Basen er i aluminium for maksimal stabilitet, og du kan justere både azimut og vertikal sporingsvinkel, slik at nålen får perfekt kontakt med platerillen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Forberedt for fullt balansert signalvei ved bruk av Moving Coil pickup og matchende RIAA-forsterker (ekstrautstyr)
 • Klar til bruk med fabrikkmontert Ortofon Pick it S2 MM pickup
 • Eksklusiv finish i 8 lag lakk eller ekte trefiner
 • Resonansdød platetallerken i akryl
 • 8,6" tonearm i karbonfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Justerbare aluminiumsføtter
 • Støvdeksel og høykvalitets RCA-kabel følger med
 • Erstatningsnål for inkludert pickup kan kjøpes separat
 • Håndbygget i Europa

Begrensninger

 • Balansert oppbygging krever MC pickup, balansert kabel og balansert RIAA-forsterker for fullt utbytte
 • Ikke utskiftbart pickup-hus
 • Ingen innebygd RIAA-forsterker

Tilbehør til Pro-Ject X1 B

Tekniske spesifikasjoner

AutomatiseringNei
DrevetReim
Hastighet33, 45, 78
PickuptypeMoving Magnet
PickupOrtofon Pick it S2
RIAA-forforsterkerNei
Effektiv tonearmlengde8,6"
Effektiv armvekt10 g
Tallerkenvekt1,5 kg
Støvdeksel medfølgerJa

Anbefalte produkter