Hopp til innhold
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QE98QN90A

119 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

98” high-end 4K Neo Quantum QLED-TV med Full Backlight, Ultimate UHD Dimming, eksklusivt design og doble TV-tunere.

Les mer:

Beskrivelse

Samsung QE98QN90A – 98” high-end Neo Quantum 4K QLED-TV med eksklusivt design, Full Backlight, Ultimate UHD Dimming og fleksibel pause/opptaksfunksjon via USB

 • Full Backlight Neo Quantum 4K QLED med Ultimate UHD Dimming
 • Neo Quantum Processor 4K
 • Mange avanserte gaming-funksjoner
 • Fleksibel USB-pause/opptaksfunksjon med doble TV-tunere
 • Svært høy lysstyrke

Samsung QE98QN90A er en fantastisk 98” high-end 4K Neo Quantum QLED-TV som gir deg alt det beste fra Samsung hvis du foretrekker vanlige kabeltilkoblinger framfor Slim One Connect Box. Blant høydepunktene finner du Full Backlight bildepanel, Neo Quantum Processor 4K og Ultimate UHD Dimming, som sammen gir deg en bildekvalitet som ville ha vært utenkelig for ganske få år siden, uansett pris. 

Med eARC kan du overføre ukomprimert surroundlyd (inkludert Dolby Atmos) gjennom den tilkoblede HDMI-kabelen. For eksempel til en matchende lydplanke som er laget for å gjengi Atmos høydeinformasjon i lyden. Dette gir deg en rekke nye muligheter til å få herlig lyd på TV-en din.  

Du kan også stemmestyre TV-en med fjernkontrollens mikrofon eller en separat smarthøyttaler (Google Assistant / Amazon Alexa). Støtte for stemmestyring på ditt lokale språk avhenger av hva den enkelte tjenesten tilbyr.  

Samsung QE98QN90A fås i Titan Black finish. Bluetooth-basert Eco Smart Control med solceller og USB-lading medfølger. Tradisjonell infrarød fjernkontroll med trykknapper kan eventuelt kjøpes separat som et supplement (TM1240A). 

OBS: HiFi Klubben anbefaler på det sterkeste å koble til en lydplanke, et sett aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg, slik at lyden kan leve opp til den flotte bildekvaliteten.

Neo QLED – en ny og bedre TV-opplevelse

Neo QLED er en videreutvikling av LED-teknologien der lysdiodene som lager lyset til bildet har blitt omtrent 40 ganger mindre. Det gir plass til langt flere LED-pærer på det samme arealet, noe som gir langt bedre kontroll over både de lyse og mørke områdene av bildet. Du får bedre sortnivå og kontrast samt langt mindre "bleeding" og Neo QLED har potensiale til å løfte LED-teknologien til et helt nytt nivå.  

Den avanserte 4K Neo QLED-prosessoren analyserer visuelle data og anvender nevrale nettverk for å forbedre hver eneste synlige detalj. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ tilpasser fargegjengivelsen og kontrastforholdet scene for scene, slik at du kan oppleve selv de fineste nyansene. Prosessoren oppskalerer alt bildemateriale til 4K så du alltid utnytter det fantastiske bildepanelet optimalt.  

På Samsung QN90A-serien er bakbelysningen uført som Full Backlight, der LED-lyskildene sitter jevnt fordelt bak hele bildepanelet i stedet for langs kantene som på mange billigere TV-er. I kombinasjon med den raffinerte Ultimate UHD Dimming funksjonen gir det et sortnivå som ligger svært tett på OLED, samtidig som at du får en helt suveren briljans og lysstyrke.

Ambient Mode – gjør dit TV til en aktiv bilderamme 

Ambient Mode er en smart funksjon for deg som ikke er overbegeistret over synet av en stor, sort firkant når TV-en ikke står på. Med Ambient Mode kan bildepanelet brukes aktivt på forskjellige måter, for eksempel til å etterligne tapetet eller veggstrukturen, eller eventuelt til å vise bilder, tid/vær eller andre ting, som en aktiv bilderamme. Ambient Mode ser virkelig stilig ut, men bruker en del mer strøm enn hvis TV-en er helt avslått. Derfor kan funksjonen selvfølgelig slås av og på som du vil.  

Auto Game Mode – forrykende gaming på storskjerm 

Har du en spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en via HDMI, sørger Auto Game Mode for å optimalisere din spillopplevelse. Da går bildesignalet rundt flere av TV-ens innbyggede prosessorer, og du oppnår en lynrask og glidende respons akkurat som på en PC-monitor.   

På QE98QN90A får du Samsungs beste versjon av Game Mode inklusive HDMI 2.1- funksjonene VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Med Game Bar har du også et komplett kontrollpanel dedikert utelukkende til gaming.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

Som eier av QE98QN90A kan du glede deg over å få tilgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder av film og TV-serier over nettet, og både lyd og bilde er i toppkvalitet inklusive et raskt voksende utvalg av film og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.   

Opptak- og pausefunksjon via USB – se på TV når det passer deg 

Med QE98QN90A kan du sette direkte-TV på pause, spole tilbake eller ta de opp, hvis du ønsker å se de på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en portabel USB-harddisk, som kan fås i fornuftige størrelser for noen få hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til kan du i praksis glemme den helt.  

Opptaks- og pausefunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen fordi du ikke lengre trenger å sitte klar i sofaen når sendingene starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).  

Som en eksklusiv detalj er QE98QN90A utstyrt med doble TV-tunere, slik at du kan gjøre opptak av én sending samtidig som du ser på en annen. Vær likevel oppmerksom på at TV-en bare har én CI-slot til kortleser, så minst den ene sendingen må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid ta opp en kryptert TV-sending og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Husk også at du bare kan ta opp fra de innebygde digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke gjøre opptak fra videostreamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.  

Knivskarp digital bildekvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt 

QE98QN90A har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere for knivskarpt og støyfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat tuner-boks med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Full Backlight 4K Neo Quantum QLED med Ultimate UHD Dimming
 • Neo Quantum Processor 4K
 • Solid Slim 4 Bezel-less design og Eco Smart Control
 • Mange avanserte gaming-funksjoner
 • Meget høy lysstyrke
 • Alle HDMI-inngangene er HDMI 2.1 kompatible
 • Pause/opptaksfunksjon med doble TV-tunere
 • Innebygget mikrofon i fjernkontrollen for stemmestyring

Begrensninger

 • Ikke Slim One Connect koblingsboks
 • Ikke metall-finish
 • Ikke Dolby Vision
 • Kan ikke monteres med Samsungs Slim Fit veggfeste

Tilbehør til Samsung QE98QN90A

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermstørrelse98"
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Anbefalte produkter