Hopp til innhold
Sony
OLED-TV

Sony KD55A87

20 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Eksklusiv 55” 4K OLED-TV med fantastisk bildekvalitet, stilig metalldesign og et unikt integrert lydsystem. Klar til Google stemmestyring.

Les mer:

Beskrivelse

Sony KD-55A87 – 55” 4K OLED-TV med eksklusivt metalldesign, fantastisk bildekvalitet og unikt høyttalersystem

  • Triluminos 4K OLED-panel med X1 Ultimate bildebehandling
  • Integrert ”Acoustic Surface Audio” lydsystem
  • Eksklusiv metallfinish, også på fjernkontrollen (bakbelyst)
  • Innebygget mikrofon til stemmestyring (Google Assistant)
  • USB-opptaksfunksjon og doble TV-tunere

KD-55A87 er en eksklusiv 4K OLED-TV som bringer deg svært tett på den absolutte eliten uten at prisen går helt amok. Her har Sony tatt et OLED-bildepanel i toppklassen og kombinert det med deres egen fantastiske 4K X1 Ultimate bildeprosessor. I kombinasjon med den perfekte sortgjengivelsen i OLED-panelet gir dette en helt overlegen bildekvalitet med briljante farger og knivskarpe detaljer.

Det elegante, superslanke metalldesignet er perfekt til veggmontering (feste kjøpes separat). Ut over dette får du Sonys unike ”Acoustic Surface Audio” lydsystem der to ”aktuator”-elementer er montert i en slank bjelke på baksiden av skjermen og får hele skjermen til å fungere som høyttaler – i stereo! De dypere frekvensene håndteres av to ekstra innebygde basshøyttalere.

Du kan stemmestyre TV-en med Google Assistant ved hjelp av innebygde mikrofoner i både skjermen og fjernkontrollen. Android TV og Chromecast built-in gir deg en hel rekke nye og spennende Smart TV-funksjoner, og med doble TV-tunere og opptaksfunksjon via USB bestemmer du selv når du vil se favorittsendingene dine.

Sony KD-55A87 fås i sort metallfinish. Bakbelyst premium fjernkontroll i metallfinish medfølger.

OBS: Det integrerte ”Acoustc Surface” høyttalersystemet kan ta seg av vanlige, daglige formål som nyheter og lignende. HiFi Klubben anbefaler likevel å koble til en lydplanke, et sett aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg. Så lyden kan leve opp til den flotte bildekvaliteten, når du f.eks. ser på film.

OLED – det spennende alternativet

OLED er en veldig spennende kandidat til fremtidens TV. I en OLED-skjerm er det ingen belysning bak panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV-ene. Med OLED er det selve de enkelte bildepunktene (pikslene) som sender ut lys, og dette gir mulighet for både supertynt design, lavt energiforbruk, perfekt sortnivå og ultrarask responstid.

I motsetning til LED/QLED-TV kan OLED gjengi rent sort. Her trenger TV-en nemlig bare å slå av de aktuelle pikslene for å få kullsort. OLED har til gjengjeld ikke like høy lysstyrke som de beste QLED-skjermene, og de trives derfor best i rom der det er nogenlunde kontroll på bakgrunnsbelysningen. Dette bør du ta med i vurderingen hvis du har en svært lys stue. Du er alltid velkommen til å spørre HiFi Klubben om råd hvis du er i tvil om den ene eller andre typen TV er best til dine behov.

HDR – tettere på virkeligheten enn noensinne

HDR – High Dynamic Range – er bildestandarden som får ut hele potensialet i UHD-TV-en din. Ekte HDR-materiale – dvs. HDR hele veien fra originalopptak til gjengivelse på TV-en din – gir deg et langt mer virkelighetstro bilde som kan gjengi scener med kraftige høylys og mørke skygger samtidig, vel å merke med full detaljrikdom, briljans og kontrast i hele bildet.

HDR gir deg ikke høyere oppløsning (flere piksler) sammenlignet med UHD/4K, men det løfter opplevelsen din og TV-en opp på et helt nytt nivå. UHD Blu-ray-filmer med HDR er for lengst på markedet, og streamingtjenester som f.eks. Netflix og Amazon tilbyr også UHD-titler med HDR. Gled deg til å oppleve hvor bra UHD-TV-en din egentlig er!

Android TV med Chromecast built-in – et uendelig streamingunivers

Chromecast er en genial funksjon som kommer med Android Smart TV-plattformen. Med Chromecast innebygget i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen, mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Det som er spesielt praktisk er at appen ikke engang trenger å være integrert i TV-en. Så lenge Chromecast støttes i den mobile enheten din, kan du bruke funksjonen. Det gir vesentlig flere muligheter enn på andre Smart TV-plattformer. Du kan også speile Google Chrome-vinduer trådløst fra Mac/PC på TV-en.

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

Game Mode – gaming på storskjerm

Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, så kan du optimalisere spillopplevelsen din ytterligere ved å velge Game Mode i menyen. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen. Denne innstillingen kan du aktivere én gang for alle på den aktuelle inngangen.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

På samme måte som Spotify og TIDAL har revolusjonert musikklyttingen, kan du som eier av KD-55A87 glede deg over å få tilgang til videostreaming-tjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder film og TV-serier over nett, og både lyd og bilde er i toppkvalitet. En god Internett-forbindelse gir deg allerede nå mulighet til å streame et raskt voksende utvalg av filmer og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Opptaksfunksjon via USB – se på TV når det passer deg

Med KD-55A87 kan du ta opp direktesendinger hvis du ønsker å se dem på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en bærbar USB-harddisk, som kan fås for et par hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til, så kan du i praksis glemme den helt.

Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen din, fordi du ikke lenger er slave av å sitte pal i sofaen når sendingen starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).

Som en eksklusiv detalj er KD-55A87 utstyrt med doble TV-tunere, så du kan ta opp én sending samtidig som du ser en annen. Vær oppmerksom på at TV-en bare har én CI-slot til kortleser, så minst den ene sendingen må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid ta opp en kryptert TV-sending og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Husk også at du bare kan ta opp fra de innebygde, digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke ta opp fra videostreamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital bildekvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt

KD-55A87 har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2-tunere for knivskarpt og støyfritt TV-bilde (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat dekoder med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet

Tilbehør til Sony KD55A87

Tekniske spesifikasjoner

Høyde med fot (cm)73,9

Anbefalte produkter