Hopp til innhold
Sony
LED-TV

Sony XR-55X90K

14 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

55” eksklusiv 4K/UHD-TV med suveren bildekvalitet, Full Array Backlight LED og 4K Cognitive XR-prosessor. Her er du veldig nær toppen!

Les mer:

Beskrivelse

Sony XR-55X90K – 55” eksklusiv UHD/4K LED TV med Full Array Backlight, 4K Cognitive XR-prosessor og suveren bildekvalitet

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR-prosessor
 • Høy lysstyrke
 • Mange avanserte funksjoner for gaming
 • USB-opptaksfunksjon med doble TV-tunere

Sony XR-55X90K er en eksklusiv 55” 4K LED-TV med suveren bildekvalitet fra Sonys unike Triluminos Pro LED-panel i kombinasjon med den ekstremt avanserte 4K Cognitive XR-prosessoren. Full Array LED-bakbelysning med Local Dimming gir ultra-presis kontroll av lyset over hele skjermen. Her får du både høy lysstyrke og kontrastgjengivelse, som gir OLED-TV-er kamp til målstreken.

Klarer du å leve uten den ekstra kontrasten, antirefleks-panelet og den flotte metallfinishen i toppserien X95K, får du her en suverent god TV-opplevelse, og du sparer en god håndfull penger sammenlignet med toppmodellen.

Med eARC kan du overføre ukomprimert surroundlyd inkl. Dolby Atmos gjennom den tilkoblede HDMI-kabelen. For eksempel til en hjemmekino eller en matchende lydplanke som er laget for å gjengi Atmos høydeinformasjon i lyden. Du kan styre TV-en via Google Assistant og med den innebygde mikrofonen både i skjermen og i den elegante bakbelyste metallfjernkontrollen. Støtte for stemmestyring på ditt lokale språk avhenger av hva den enkelte tjeneste tilbyr.

De smarte medfølgende føttene kan justeres i bredden for å passe til både brede og smale TV-møbler, og du kan også heve skjermen for å gi plass til en lydplanke under.

Massevis av underholdning med Google TV

Sony XR-55X90K har integrert Google TV, som gir deg et hav av spennende Smart TV-funksjoner med mange underholdningsforslag skreddersydd for din personlige smak. Her får du en suveren fleksibel og komplett Smart TV-opplevelse, og med opptaksfunksjonen via USB kan du også selv bestemme når du vil se favorittsendingene dine fra tradisjonelle TV-kanaler.

Sonys beste TV kommer med Bravia Core, som i en begrenset periode vil gi deg gratis streaming av en lang rekke filmtitler (inkludert en håndfull premierefilmer) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en rekke andre funksjoner, behind-the-scenes innhold m.m. Du kan lese mer om Bravia Core på Sonys egen nettside.

Sony XR-55X90K fås i Titanium Silver metallfinish.

OBS: HiFi Klubben anbefaler alltid å koble til en lydplanke, et par aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg til TV-en din, slik at lyden kan leve opp til den gode bildekvaliteten når du for eksempel ser på film.

Google TV med Chromecast built-in – et uendelig univers av streaming

Chromecast er en genial funksjon som kommer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast innebygget i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

Auto Game Mode – forrykende gaming på storskjerm

Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, sørger Auto Game Mode for å optimalisere spillopplevelsen din ytterligere. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen.

På X90K får du en rekke av de nyeste HDMI 2.1 funksjonen for gaming, blant annet VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Dermed kan du få fullt utbytte fra de nyeste spillkonsollene som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5. Du får også Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, som er laget spesielt for å optimalisere opplevelsen med PS5*.

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

Som eier av X90K kan du glede deg over å få tilgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder av film og TV-serier over nettet, og både lyd og bilde er i toppkvalitet inklusive et raskt voksende utvalg av film og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Opptaksfunksjon via USB – se TV når det passer deg

Med X90K kan du gjøre opptak av direkte-TV hvis du ønsker å se sendingene på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en portabel USB-harddisk, som kan fås i fornuftige størrelser for noen få hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til kan du i praksis glemme den helt. Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen fordi du ikke lengre trenger å sitte klar i sofaen når sendingene starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG).

Som en eksklusiv detalj er X90K utstyrt med doble TV-tunere, slik at du kan ta opp en sending mens du ser på en annen. Vær oppmerksom på at TV-en kun har en CI-slot for kortleser, så minst én sending må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid fortsatt ta opp en kryptert TV-sending mens du ser på en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også oppmerksom på at du kun kan ta opp fra de innebygde digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke ta opp fra videostrømmetjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellit

X90K har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere for knivskarpt og støyfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat tuner-boks med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR-prosessor / XR Contrast Booster 10
 • Høy lysstyrke
 • Mange avanserte funksjoner for gaming
 • Opptaksfunksjon med doble TV-tunere
 • Fjernkontroll med innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
 • Støtte for Dolby Vision

Begrensninger

 • Ikke finish i metall
 • Kun HDMI 2.1 på inngang 3 (eARC) og 4
 • Noen alternativer kan monteres tettere på veggen
 • Ikke timeshift/pausefunksjon
 • Ikke bakbelyst fjernkontroll
 • Ikke Mini-LED

Tilbehør til Sony XR-55X90K

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermteknologi LED
HDR-Formater Dolby Vision, HDR10, HLG
Skjermoppdatering 100 Hz
Bildeprosessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Anbefalte produkter