Hopp til innhold

SonyXR-83A90JOLED-TV

High-end 83” 4K OLED-TV med overlegent bilde, ultraslankt design og en lysstyrke du aldri før har sett fra OLED.

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Les mer:

Beskrivelse

Sony XR-83A90J – 83” high-end 4K OLED-TV med eksklusivt metalldesign, enestående bildekvalitet og supersterk XR-prosessor

Sony XR-83A90J er en high-end 4K OLED-TV som gir deg det absolutt beste av det dagens TV-teknologi kan prestere. Her har Sony tatt et OLED-bildepanel i toppklasse fra markedets ledende OLED-produsent LG og kombinert det med deres egen fantastiske og nyutviklede 4K Cognitive XR-prosessor. I kombinasjon med OLED-panelets perfekte sortgjengivelse gir dette en bildekvalitet som er bedre enn noensinne.

I XR-83A90J har Sony ytterligere lagt til et spesielt kontrastfilter og optimalisert kjølingen til panelet (XR Contrast Pro). Dette betyr at lysstyrken kan nå opp til nivåer som normalt er forbeholdt QLED-TV-er i den bedre enden av kvalitetsskalaen. Med disse kreftene i bakhånd kan du uten problemer nyte ekte OLED-bildekvalitet i en godt opplyst stue. 

Ellers får du Sonys unike ”Acoustic Surface Audio” lydsystem, der to ”aktuator”-elementer er montert i en slank bjelke på baksiden av panelet og får hele skjermen til å fungere som en høyttaler – i stereo! De dypere tonene gjengis av separate, innebygde basshøyttalere. Det innebygde høyttalersystemet kan også fungere som en senterhøyttaler i et surround-oppsett hvis den kobles direkte mot din surround-receiver. Det gir deg ekstra muligheter for å lage et enkelt møbleringsvennlig surround-oppsett, selv om lydkvaliteten ikke når helt opp til en dedikert senterhøyttaler.

Du kan stemmestyre TV-en med Google Assistant takket være innebygde mikrofoner i både skjermen og i den elegante, bakbelyste metallfjernkontrollen.  

Massevis av underholdning med Google TV 

Sony XR-83A90J har integrert Google TV, som gir deg et hav av spennende Smart TV-funksjoner med massevis av forslag til underholdning tilpasset din personlige smak. Her er alt lett tilgjengelig, og du får en langt mer smidig og komplett Smart TV-opplevelse i forhold til den tidligere Android TV-plattformen. Med doble TV-tunere og opptaksfunksjon via USB bestemmer du også helt selv når du vil se favorittsendingene dine fra tradisjonelle TV-kanaler.  

Med Sonys beste TV-er får du med Bravia Core, som i en begrenset periode vil gi deg fri streaming av en lang rekke filmtitler (inkludert en håndfull premierefilmer) i overlegen teknisk kvalitet. Du får også en rekke andre muligheter, som behind-the-scenes-innhold m.m. Du kan lese mer om Bravia Core på Sonys egne hjemmesider.  

Sony XR-83A90J fås i sort metallfinish (Titanium Black). Bakbelyst premium fjernkontroll i metallfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler alltid å koble til en lydplanke, et par aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg til TV-en din, slik at lyden kan leve opp til den gode bildekvaliteten når du for eksempel ser på film.

Test av Sony XR-83A90J

Mer bilder av Sony XR-83A90J

Sony XR-83A90J OLED-TV

Høydepunkter

 • Ultraslank 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR-prosessor / OLED XR Contrast Pro
 • Integrert Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metallfinish, også på den bakgrunnsbelyste fjernkontrollen
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
Marius Lindh
Sarpsborg
99 butikkerFinn nærmeste butikk
Marius Lindh

Vår
Ekspertvurdering

 • Ultraslankt 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Perfekt sortnivå
 • Integreret Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakgrunnsbelyst fjernkontroll
 • Mange avanserte gaming-funksjoner
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
 • Støtter Dolby Vision

Tekniske spesifikasjoner

Bildeprosessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
HDR-Formater HDR10, HDR10+, HLG
Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermstørrelse83"

Anmeldelser


5.0
3 anmeldelser
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Søren
Danmark
3/2/2023
Søren
Danmark
Daniel
Sverige
3/2/2023

Virkelig fin TV med et utrolig fint bilde (med mindre du kan ha mørkt på rommet). Fjernkontrollen med bakgrunnsbelysning er veldig jevn når du sitter i et mørkt rom. Android TV er ingen favoritt, men fungerer OK. Det eneste jeg ikke liker i det hele tatt er stedet. Føttene er kvalmende dype, så du lærer ham en veldig dyp TV-benk hvis du skal ha den stående på en benk, helst hvis du som i mitt tilfelle skulle ha en Soundbar foran. Virkelig bra også at stativet / føttene stikker ut et par cm utenfor kantene på TV-en hvis du monterer dem på sidene. Jeg måtte kjøre stativet i smal stilling fordi TV-stativet mitt er 186 cm bredt og med føttene montert på sidene, passet ikke TV-en på benken (til tross for at selve TV-en er 185 cm bred).

Daniel
Sverige
Kjell
Norge
3/1/2023
Kjell
Norge

Tilbehør til Sony XR-83A90J

Anbefalte produkter

Sonos Arc Soundbar høyttaler
Sonos Arc
Soundbar høyttaler
9 990,- / stk