Hopp til innhold
Sony
OLED-TV

Sony XR-83A90J

59 990,-stk

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

High-end 83” 4K OLED-TV med overlegent bilde, ultraslankt design og en lysstyrke du aldri før har sett fra OLED.

Les mer:

Beskrivelse

Sony XR-83A90J – 83” high-end 4K OLED-TV med eksklusivt metalldesign, enestående bildekvalitet og supersterk XR-prosessor

 • Ultraslank 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR-prosessor / OLED XR Contrast Pro
 • Integrert Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metallfinish, også på den bakgrunnsbelyste fjernkontrollen
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)

Sony XR-83A90J er en high-end 4K OLED-TV som gir deg det absolutt beste av det dagens TV-teknologi kan prestere. Her har Sony tatt et OLED-bildepanel i toppklasse fra markedets ledende OLED-produsent LG og kombinert det med deres egen fantastiske og nyutviklede 4K Cognitive XR-prosessor. I kombinasjon med OLED-panelets perfekte sortgjengivelse gir dette en bildekvalitet som er bedre enn noensinne.

I XR-83A90J har Sony ytterligere lagt til et spesielt kontrastfilter og optimalisert kjølingen til panelet (XR Contrast Pro). Dette betyr at lysstyrken kan nå opp til nivåer som normalt er forbeholdt QLED-TV-er i den bedre enden av kvalitetsskalaen. Med disse kreftene i bakhånd kan du uten problemer nyte ekte OLED-bildekvalitet i en godt opplyst stue. 

Ellers får du Sonys unike ”Acoustic Surface Audio” lydsystem, der to ”aktuator”-elementer er montert i en slank bjelke på baksiden av panelet og får hele skjermen til å fungere som en høyttaler – i stereo! De dypere tonene gjengis av separate, innebygde basshøyttalere. Det innebygde høyttalersystemet kan også fungere som en senterhøyttaler i et surround-oppsett hvis den kobles direkte mot din surround-receiver. Det gir deg ekstra muligheter for å lage et enkelt møbleringsvennlig surround-oppsett, selv om lydkvaliteten ikke når helt opp til en dedikert senterhøyttaler.

Du kan stemmestyre TV-en med Google Assistant takket være innebygde mikrofoner i både skjermen og i den elegante, bakbelyste metallfjernkontrollen.  

Massevis av underholdning med Google TV 

Sony XR-83A90J har integrert Google TV, som gir deg et hav av spennende Smart TV-funksjoner med massevis av forslag til underholdning tilpasset din personlige smak. Her er alt lett tilgjengelig, og du får en langt mer smidig og komplett Smart TV-opplevelse i forhold til den tidligere Android TV-plattformen. Med doble TV-tunere og opptaksfunksjon via USB bestemmer du også helt selv når du vil se favorittsendingene dine fra tradisjonelle TV-kanaler.  

Med Sonys beste TV-er får du med Bravia Core, som i en begrenset periode vil gi deg fri streaming av en lang rekke filmtitler (inkludert en håndfull premierefilmer) i overlegen teknisk kvalitet. Du får også en rekke andre muligheter, som behind-the-scenes-innhold m.m. Du kan lese mer om Bravia Core på Sonys egne hjemmesider.  

Sony XR-83A90J fås i sort metallfinish (Titanium Black). Bakbelyst premium fjernkontroll i metallfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler alltid å koble til en lydplanke, et par aktive høyttalere eller et separat stereo- eller surroundanlegg til TV-en din, slik at lyden kan leve opp til den gode bildekvaliteten når du for eksempel ser på film.

OLED – det spennende TV-alternativet

I en OLED-skjerm er det ingen belysning bak panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV-ene. Med OLED er det selve de enkelte bildepunktene (pikslene) som sender ut lys, noe som gir mulighet for supertynt design, lavt energiforbruk, perfekt sortnivå og ultrarask responstid.

I motsetning til QLED-TV kan OLED gjengi rent sort. Her trenger TV-en nemlig bare å slå av de aktuelle pikslene for å få kullsort. OLED har til gjengjeld ikke like høy lysstyrke som de beste QLED-skjermene, og de trives derfor best i rom der det er noenlunde kontroll på bakgrunnsbelysningen. Dette bør du ta med i vurderingen hvis du har en svært lys stue. Du er alltid velkommen til å spørre HiFi Klubben om råd hvis du er i tvil om den ene eller andre typen TV er best til dine behov.

Google TV med Chromecast built-in – et uendelig univers av streaming 

Chromecast er en genial funksjon som kommer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast integrert i TV-en kan du ved hjelp av en telefon eler et nettbrett streame lyd og video fra de utallige onlinetjenestene som støtter funksjonen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du velger bare TV-en som mediespiller fra den aktuelle appen, så vil du få bildet på storskjermen mens du styrer det hele fra for eksempel nettbrettet (både Android og iOS).

Med Chromecast fungerer smarttelefonen/nettbrettet som fjernkontroll i stedet for som en mediespiller (på samme måte som for eksempel Spotify Connect). Selve avspillingen av mediene gjøres direkte i TV-en ved hjelp av hjemenettverket ditt. Det gir deg mye bedre batterilevetid, og hvis du for eksempel har sett en halv film på Netflix på toget hjem, kan du sette den på pause og lynraskt gjenoppta avspillingen på TV-en når du kommer hjem.

Auto Game Mode – forrykende gaming på storskjerm 

Har du spillkonsoll eller PC koblet direkte til TV-en med HDMI, sørger Auto Game Mode for å optimalisere spillopplevelsen din ytterligere. Da går bildesignalet utenom flere av de innebygde prosessorene i TV-en, og du oppnår en lynrask respons akkurat som på PC-skjermen. 

På XR-83A90J får du en rekke av de nyeste HDMI 2.1 funksjonen for gaming, blant annet VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Dermed kan du få fullt utbytte fra de nyeste spillkonsollene som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5.*

Se det beste av verdens filmer og serier med streaming

Som eier av XR-83A90J kan du glede deg over å få tilgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du tilgang til nesten ubegrensede mengder av film og TV-serier over nettet, og både lyd og bilde er i toppkvalitet inklusive et raskt voksende utvalg av film og serier i ekte 4K/UHD/HDR-kvalitet. 

Opptaksfunksjon via USB – se på TV når det passer deg

Med XR-83A90J kan du gjøre opptak av direkte-TV hvis du ønsker å se sendingene på et senere tidspunkt. Dette krever imidlertid at du investerer i en portabel USB-harddisk, som kan fås i fornuftige størrelser for noen få hundrelapper og som enkelt kan gjemmes ute av syne. Når den først er koblet til kan du i praksis glemme den helt. Opptaksfunksjonen gir deg en utrolig frihet i TV-hverdagen fordi du ikke lengre trenger å sitte klar i sofaen når sendingene starter. Du kan også lynraskt programmere ukens opptak via den elektroniske programguiden (EPG). 

Som en eksklusiv detalj er XR-83A90J utstyrt med doble TV-tunere, slik at du kan gjøre opptak av én sending samtidig som du ser på en annen. Vær likevel oppmerksom på at TV-en bare har én CI-slot til kortleser, så minst den ene sendingen må være ukryptert (free-to-air). Du kan imidlertid ta opp en kryptert TV-sending og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Husk også at du bare kan ta opp fra de innebygde digitale TV-tunerne. Du kan altså ikke gjøre opptak fra videostreamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital bildekvalitet via antenne, kabel-TV og satellitt

XR-83A90J har innebygde DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere for knivskarpt og støyfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellitt (Canal Digital). Du trenger derfor ikke en separat tuner-boks med tilhørende fjernkontroll for å nyte suveren digital bildekvalitet. 

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Ultraslankt 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Perfekt sortnivå
 • Integreret Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metallfinish, også på bakgrunnsbelyst fjernkontroll
 • Mange avanserte gaming-funksjoner
 • Innebygget mikrofon for stemmestyring (Google Assistant)
 • Støtter Dolby Vision

Begrensninger

 • Ikke så lyssterk som noen alternativer
 • Kun HDMI 2.1 på inngang 3 (eARC) og 4
 • Noen alternativer kan monteres tettere på veggen
 • Ikke timeshift/pausefunksjon

Reviews

Tilbehør til Sony XR-83A90J

Tekniske spesifikasjoner

Oppløsning 4K Ultra HD
Skjermstørrelse83"
HDR-Formater HDR10, HDR10+, HLG
Bildeprosessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa

Anbefalte produkter