Hopp til innhold

Les mer:

Beskrivelse

Steinway Lyngdorf Model S system – enestående musikkopplevelser fra et diskre og elegant musikkanlegg

 • Overlegent klart, detaljert og tredimensjonalt lydbilde
 • Dynamikk og kraft fullt på høyde med store tradisjonelle high-end-systemer
 • Eksklusiv, mattlakert finish
 • State-of-the-art digital signalbehandling og forsterkerteknologi med 4 x 400 watt
 • Integrert RoomPerfect romkorreksjon for optimal tilpassing til ethvert lytterom

Model S-systemet fra Steinway Lyngdorf er et unikt stereosystem som gir deg den samme lydkvaliteten som et tungt high-end-anlegg med store gulvhøyttalere. Det gjør ikke mye ut av seg, men det er nettopp det som er hovedpoenget med dette systemet. Den fantastiske lyden leveres av to diskre vegghøyttalere supplert av to subwoofere som du kan plassere helt ute i hjørnene, slik at de ikke tiltrekker seg unødig oppmerksomhet. Her trenger du ikke å innrede stua etter anlegget, og dermed beholder du friheten til å sette sammen et helt perfekt interiør.

Model S presterer en lyd som du er nødt til å oppleve for å tro. Det er nesten naturstridig at et så kompakt anlegg kan spille så krystallklart og dynamisk. Det er som om musikerne materialiserer seg foran deg og spiller i din egen stue. Og bassen går uten problemer helt ned i de aller dypeste frekvensene med et enormt kraftoverskudd, helt uten utsmøring og resonanser. Model S-systemet er en musikkopplevelse som treffer både øret, mellomgulvet og hjertet – uansett rom!

Krystallklar lyd i ethvert rom

Lyngdorfs unike RoomPerfect-system sørger for å tilpasse lyden til nettopp ditt hjem, slik at du kan få en fullstendig naturtro musikkgjengivelse, uten at stuen din trenger å innredes som et lydstudio. Resonanser og utsmøring av lyden elimineres utrolig effektivt, slik at bare den rene lyden er igjen – akkurat så dynamisk og detaljert som artisten har ønsket det under innspillingen. Dette er enda et høydepunkt som bidrar til å skille Steinway Lyngdorf fra alt annet på markedet

Model S-systemet består av to S-15 vegghøyttalere, to S-210 passive subwoofere (’boundary woofers’), en Model SP-1 prosessor og et A2 effekttrinn som leverer massive 4 x 400 watt. Hver høyttaler er utstyrt med en spesialdesignet, lynrask 5,25” mellomtone, og den eksklusive Air Motion Transformer-diskanten bidrar til å sikre et fantastisk detaljnivå og en svært god romfølelse i lydbildet.

De to subwooferne drives fra A2-forsterkeren, og hver av dem rommer hele to 10” basselementer med ekstrem slaglengde. En kombinasjon som leverer en nesten utømmelig dynamikk og kraft, selv i store rom.

Steinway Lyngdorf Model S system fås med finish i matt sort lakk. Andre finisher og konfigurasjoner kan leveres på bestilling mot et pristillegg.

Steinway Lyngdorf – musikalsk partnerskap i eliteserien

Steinway Lyngdorf ble istiftet i 2005 som et samarbeid mellom to firmaer som hver for seg er anerkjent som de beste på hvert sitt felt. Steinway & Sons, hvis legendariske flygeler brukes i verden beste konsertsaler og lydstudioer, og danske Lyngdorf, som på få år har prestert å gjøre seg bemerket med nyskapende utstyr i high-end-klassen.

Hvis navnet Lyngdorf virker kjent, så skyldes det at firmaet er startet av Peter Lyngdorf, som i sin tid også grunnla Hi-Fi Klubben. Lyngdorf-produktene har i en årrekke vært fast inventar i Hi-Fi Klubbens sortiment, men dette er første gang vi har kunnet presentere komponenter med Steinways navnetrekk i Hi-Fi Klubben.

Kompakt, elegant – og relativt billig

S-Series er Steinway Lyngdorfs nyeste, og hittil minste, system. Med dette systemet er vi oppe den øverste prestisjeklassen. De fleste av Steinway Lyngdorfs systemer befinner seg helt i toppen av denne klassen, dvs. på et nivå som er forbeholdt de mest velstående kundene. S-Series skiller seg ut, både pris- og utseendemessig.

Komponentene er derfor ikke dyrere enn i andre luksusvarer (S-Series koster omtrent det samme som en god bruktbil), men takket være den perfekte integreringen og det patenterte RoomPerfect-systemet har de lykkes med å få den samme gode lyden i en mindre forpakning. Anlegget er lagd for å brukes i normale og mindre rom, hvor normale super-high-end-komponenter ville vært umulig å bruke.

Tre forsterkere, to høyttalere og to subwoofere

S-Series-systemet består av ett sett S-15 stereohøyttalere, to S-210 boundary woofere (passive subwoofere), to A1 effektforsterkere og forforsterkeren SP1, som inneholder styringselektronikken som gjør det hele mulig.

S-15 høyttalerne er ekstremt små og diskré. Som toveis-høyttalere med 5,25 tommers basselementer, ligner de overhodet ikke på høyttalere i tungvektsklassen.Men skinnet kan bedra. Kombinert med RoomPerfect er lydgjengivelsen i S-15 særdeles nøytral og evner å servere musikken uten å sette sine egne akustiske fingeravtrykk på lyden. I motsetning til hva som vanligvis er normen, bør høyttalerne plasseres helt inntil veggen, da unngår man farging av lyden fra tidforsinkede romrefleksjoner.

Diskanten er av AMT-typen (Air Mottion Transformer), og den er montert med fri utstråling til sidene. Dette gir S-15 en meget ensartet utstråling over hele arbeidsområdet. Til tross for størrelsen er S-15 i stand til å gi et lydtrykk på hele 114 dB. Det betyr at det er masse overskudd til selv de største transientene i musikken og til å gi store orkesterverker deres naturlige størrelse.

Boundary wooferne, S-210, drives direkte av den ene A1 effektforsterkeren og, som navnet antyder, er de bestykket med to 10" basselementer i hvert kabinett. Akkurat som satelittene skal boundary wooferne settes helt inntil veggen, og det blir bare bedre om de plasseres i et hjørne. På denne måten oppnås en 6 dB høyere effektivitet enn hvis kabinettene blir plassert midt på gulvet. Fraværet av forsinkede refleksjoner fra veggene betyr også at impulser står frem helt klart.

Fleksible tilkoblinger og 4 x 200 digitale watt

Hjertet i S-Series er prosessoren/forforsterkeren SP-1, som huser det geniale RoomPerfect-systemet som med avansert signalprosessering fjerner lytterommets negative bidrag til lydbildet. SP-1 fyller også rollen som forforsterker i anlegget og er utstyrt med fire analoge innganger og seks optiske digitale innganger. Det er også en USB-inngang slik at du kan spille av lydfiler fra en datamaskin i en oppløsning på opptil 24-bit/192kHz (driver følger med).

Effektforsterkeren A1 er en heldigital forsterker bygget etter PWM-prinsippet (Pulse Width Modulation). Det er kun to komponenter i den analoge signalveien: en spole og en kondensator i høyttalerutgangens lavpassfilter for å fjerne supersoniske rester av høyfrekvent støy. Det er heller ingen motkoblingskretsløp. Alt annet foregår digitalt. I realiteten er hele kombinasjonen med SP-1 og A1 en ekstremt avansert D/A-konverter med innebygd forsterkning – en Power DAC.

RoomPerfect setter høyttalerne fri fra rommets tyranni

RoomPerfect er Lyngdorfs unike system for aktiv, digital romkorreksjon. RoomPerfect frigjør deg fra lytterommets tyranni, slik at du endelig kan få den optimale lyden fra dine dyrkjøpte høyttalere uten å måtte bygge om stua til et lydstudio. Systemet er enkelt og raskt i bruk, og løfter ytelsen på anlegget ditt til et langt høyere nivå. Dette er intet mindre enn en revolusjon innenfor hi-fi!

Ved hjelp av en serie mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect lytterommet ditt detalj og skaper en korreksjon hvor romressonanser og farging av lyden er trukket fra. Dette betyr at lyden du hører fra høyttalerene er den rene lyden fra opptaket, uten fargingen som normalt utgjør det meste av lyden som når dine ører.

Fantastisk lyd i hele lytterommet

Når målingene er gjennomført, kan RoomPerfect lagre flere innstillinger som optimerer lyden i både "sweet spot" og i andre lytteposisjoner. Systemet kan også lage en global innstilling som gir forbløffende bra lyd i hele rommet.Så bare sett høyttalerne inntil veggen og la RoomPerfect gjøre resten. Mye av det som tidligere har vørt "forbudt" med hi-fi, er mulig med RoomPerfect!

Systemet inneholder:

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Suveren lyd i forhold til størrelsen
 • Plasseringsvennlig
 • RoomPerfect romkorreksjon
 • Fantastisk dynamikk
 • Eksklusiv finish
 • Både analoge og digitale innganger inkl. USB
 • Spiller like godt som langt større og dyrere tradisjonelle systemer

Begrensninger

 • Må anskaffes som komplett system
 • Krever omfattende kalibrering for å kunne spille optimalt**
 • Lydkilder må anskaffes separat
 • Ikke innebygd RIAA-trinn til platespiller