Hopp til innhold
11 998,-sett
Sort
Forventet på lager mandag 1. juli 2024
  -
Spill trådløs musikk og TV-lyd i super lydkvalitet med massevis av krefter. Bluetooth, HDMI, platespillerinngang og flott finish.

Les mer:

Beskrivelse

Argon Audio FORTE A55 Mk2 – elegant trådløs aktiv gulvhøyttaler med Bluetooth, platespiller-inngang, smart TV-lyd med HDMI og seriøs hi-fi-teknologi

 • Overbevisende hi-fi-lyd med god og fyldig bass
 • Superenkel i både oppsett og daglig bruk (plug’n’play)
 • Lettvinn TV-lyd i optimal digital kvalitet via HDMI/ARC
 • Mange tilkoblingsmuligheter, inkl. platespiller og Bluetooth
 • Eksklusiv finish

FORTE A55 Mk2 er elegante og svært velspillende trådløse aktive gulvhøyttalere fra Argon Audio. Her får du en overraskende stor og realistisk hi-fi-lyd i ekte stereo, som kan hamle opp med tradisjonelle systemer og høyttalere til en mye høyere pris. De større kabinettene og det kraftigere utstyret sammenlignet med de kompakte FORTE-modellene sørger også for at du kan føle bassen og stortrommen i mellomgulvet når du skrur opp volumet.

Når du i tillegg får superenkel betjening, elegant design, lettvinn TV-lyd med HDMI, Bluetooth og en rekke andre praktiske muligheter (inkludert direkte tilkobling til platespiller), har du en skikkelig god løsning som kan dekke de fleste musikalske behov. Er du en av dem som heller vil fylle stuen med god lyd enn med systemer og kabler, er du svært godt på vei her. Også selv om du er kresen.

Høy kvalitet og god lyd pengene 

Den innebygde digitale forsterkeren leverer hele 4 x 80 watt i en kvalitet som gjør at både musikk og TV-lyd skjemmer bort øregangene dine. Den er bygget etter avanserte prinsipper som du vanligvis kun finner i produkter til en mye høyere pris, og den innebygde DSP-en opp-sampler alle kilder til høy oppløsning (96 kHz / 32 bit), og sikrer best mulig lydkvalitet.

Elementene er omgitt av en eksklusiv trimring i ekte aluminium, og den elegante finishen er med på å understreke at dette er et ekte kvalitetsprodukt. Den medfølgende stoff-fronten er smart festet med magneter, så du slipper å se på stygge hull om du foretrekker å bruke høyttaleren uten front.

FORTE A55 Mk2 kan på egen hånd uten problemer fylle en vanlig stue med lyd av meget høy kvalitet. Ønsker du likevel mer og bedre bass, kan du alltid supplere med en separat subwoofer, for eksempel Argon Audios egen kraftige BASS10 Mk2.

Klar for digital TV-lyd og platespiller 

Via HDMI kan du koble til TV-en din i optimal digital lydkvalitet og kontrollere volumet fra din eksisterende TV-fjernkontroll. Da har du både den gode lyden og den praktiske betjeningen, og med automatisk på/av går alt av seg selv. Da trenger du ikke tenke på annet enn å nyte den gode TV-lyden.

FORTE A55 Mk2 har innebygget RIAA-forsterker, slik at du koble til en vanlig platespiller direkte, og via Bluetooth kan du streame all verdens musikk trådløst fra smarttelefonen, nettbrettet, mobilen eller datamaskinen. FORTE A55 Mk2 fungerer også utmerket som høyttaler for PC-spillene dine. Her har du virkelig høyttaleren, som kan erstatte et helt anlegg uten å gå glipp av noe!

Argon FORTE A55 Mk2 er tilgjengelig med finish i matt lakk eller valnøtt. Fjernkontroll og høyttalerkabel for sammenkobling medfølger.

Argon Audio FORTE A55 Mk2 – gjennomtenkte og allsidige tilkoblinger 

I tillegg til Bluetooth har FORTE A55 Mk2 både analoge og digitale tilkoblinger, slik at du har mulighet til å utnytte høyttalerne fra flere ulike lydkilder optimalt. Med to digitale innganger – HDMI / ARC og optisk – kan du for eksempel ha både TV-en og en musikkstreamer tilkoblet digitalt og fortsatt ha de analoge inngangene i reserve. Slik får du både funksjonaliteten og lyden fra et tradisjonelt anlegg, men uten å ha et anlegg stående. Du kan også skjule musikkstreameren bak f.eks. en dlør, hvis du ønsker et renere uttrykk.

Via 5V USB-porten på baksiden kan du lade telefonen eller en ultrakompakt musikkstreamer. Da trenger du bare å koble til lyden en gang for alle via den optiske digitale inngangen, deretter kan du streame trådløs musikk og lyd fra et hav av apper via smarttelefonen. Og dette uten tap av kvalitet og ekstra batteriforbruk som gjerne følger med Bluetooth.

Som noe helt uvanlig har FORTE A55 Mk2 også en dedikert platespillerinngang, slik at du kan koble til en vanlig platespiller direkte uten å måtte investere i en egen RIAA-forsterker. Er du blant de mange som har falt for vinylens unike kvaliteter, har du en utrolig nyttig funksjon her. Enkelt og genialt!

Avansert innebygget forsterker med digital kontroll

De innebygde digitale forsterkerne i FORTE A55 Mk2 er mer enn kraftige nok til å sikre en imponerende klar og dynamisk lyd, selv ved høyt volum. I denne konstruksjonen har hvert element sin egen dedikerte forsterker, så behovet for passive komponenter i signalveien er helt borte. Dermed er en av de tradisjonelle flaskehalsene for lydkvaliteten fjernet én gang for alle.

Forsterkermodulen som sitter i den ene høyttaleren rommer fire forsterkerkanaler på 80 watt hver, som fordeles elektronisk mellom de forskjellige elementene. Selv om det ikke direkte kan sammenlignes med 4 x 80 kontinuerlige watt fra en tradisjonell, tung high-end-forsterker, så vil du ikke være i tvil om at dette er watt av meget høy kvalitet som er bygget inn i FORTE A55 Mk2.

Kombinasjonen av aktivt elektronisk delefilter og avansert digital signalbehandling (DSP) optimaliserer samtidig prestasjonene på en måte som ikke er mulig med vanlige passive høyttalere. Med den fullstendige kontrollen over både elementer og forsterkere kan det samlede systemet presses helt til grensen uten risiko for overbelastning. Dermed er det ikke nødvendig å bygge inn en ’buffer’ som ødelegger lyden (f.eks. et stivere kantoppheng) for å beskytte elementene.

Avanserte basselementer med to-lags membran

De avanserte basselementene i FORTE A55 Mk2 er spesialutviklet av Argon Audio. Membranen er en sandwich-konstruksjon der baksiden er en vanlig kjegleformet membran i papp som suppleres av en pålimt konkav membran i vevet glassfiber. Den gode kontrollen over resonanser og forvrengning gjør det mulig å bruke et low-loss kantoppheng i gummi som sikrer en dynamisk og levende lyd, uansett om du spiller dundrende høy rockemusikk eller nyter stille jazz til et godt glass rødvin på tampen av kvelden.  

Det avanserte magnetsystemet bidrar også til å holde membranen i et jerngrep, fra den krystallklare mellomtonen og helt ned til 35 Hz, noe som er imponerende dypt for en så kompakt gulvhøyttaler. Hvis du vil ha enda mer og bedre bass – for eksempel hvis du har en svært stor stue – så kan du enkelt koble til en aktiv subwoofer.

Elegant og audiofilt kabinett 

Det stilrene kabinettet på FORTE A55 Mk2 er ikke bare en firkantet trekasse. Utallige målinger og dataanalyser har blitt gjort for å optimalisere konstruksjonen. Alle avstivinger sitter nøyaktig rett sted, og den nyutviklede ’Argon Audio Resonance Control’, som er plassert mellom de to bass/mellomtone-elementene fjerner effektivt resonanser uten å ødelegge dynamikken, noe som ofte er et problem med tradisjonelt dempemateriale.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Overbevisende hi-fi-lyd med god og fyldig bass
 • Superenkelt i oppsett og daglig bruk (plug’n’play)
 • Lettvinn TV-lyd i optimal digital kvalitet via HDMI/ARC
 • Dedikert inngang for platespiller (innebygget RIAA-forsterker)
 • Trådløs musikkavspilling via Bluetooth 5.0 (inkl. aptX HD og AAC)
 • Både digital og analog lydinngang (optisk / RCA)
 • Subwoofer-tilkobling
 • 5V USB-utgang på baksiden
 • Automatisk på/av på alle innganger inkl. HDMI og Bluetooth*
 • Fjernkontroll medfølger
 • Eksklusiv finish

Begrensninger

 • Ikke utgang for hodetelefoner
 • Ikke lyd-inn via USB
 • Ikke integrert veggfeste
 • Ikke knapp for volumkontroll på front
 • Høyre og venstre høyttaler må kobles sammen med kabel (medfølger)

Videoer om Argon Audio FORTE A55 Mk2

Tilbehør til Argon Audio FORTE A55 Mk2

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB)40-20.000 Hz
Forsterker80 watt
Tweeter Combined1x x 1" Soft dome
Størrelse på basselement5"
Woofer Amount2x
Høyttalere-typeAktive HiFi-høyttalere

Anmeldelser


4.7
30 anmeldelser
5
22
4
7
3
1
2
0
1
1

Anbefalte produkter