Hopp til innhold
AudioQuest
Strømfilter

AudioQuest Niagara 3000

41 098,-stk
Leveringstid 3-4 uker
High-end strømfilter som kan gi en markant forbedring til selv de mest eksklusive high-end-anlegg. Ren strøm = ren lyd.

Les mer:

Beskrivelse

AudioQuest Niagara 3000 – high-end strømfilter til kompromissløse anlegg

 • Tilkobling for opptil 7 apparater (2 x forsterker / 5 x kildekomponenter, inkl. AV)
 • 55A strømreservoar til de mest voldsomme transientene
 • 21-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for inn- og utstrålet RF og brumming
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag

Niagara 3000 er tungt, high-end strømfilter som vil gi alle apparatene i anlegget ditt en fullstendig stabil og støyfri forsyningsstrøm. Resultatet er at hele systemet ditt vil yte sitt maksimale, og du oppnår en perfekt ”sort” bakgrunn der ingen detaljer i lyden vil gå tapt på grunn av innstrålet støy.

Den største forskjellen i forhold til den større Niagara 5000 er at du får får litt færre strømuttak, men hvis anlegget ditt uansett ikke består av så mange komponenter, så får du samme høye kvalitet fra et mer kompakt og prisgunstig alternativ her.

Ren strøm = ren nytelse

Niagara 3000 inneholder en overflod av tekniske løsninger som sammen renser forsyningsstrømmen din for både høyfrekvent (RF) og lavfrekvent støy (brumming og andre forstyrrelser på strømnettet). Ved å kombinere løsningene – og hjulpet av utallige lyttetester opp mot de ledende konkurrentene – har AudioQuest oppnådd en jevn og effektiv rensning over svimlende 21 oktaver uten å samtidig hindre den frie strømflyten til de dyrt innkjøpte lyd- og videokomponentene dine.

2 utganger er dedikert til strømtunge komponenter – typisk forsterkere og lignende – og her sørger et massiv internt strømreservoar for at det øyeblikkelig kan avleveres helt opptil 55A med strøm i de raskeste og mest voldsomme transientene, noe som sannsynligvis er langt mer enn den innebygde strømreserven i forsterkeren din. Dermed er en av de vanligste innvendingene mot strømfiltrering eliminert. De øvrige utgangene er optimalisert til å gi perfekt filtrering til kildekomponentene dine, der de voldsomme strømreservene ikke er nødvendige.

Niagara 3000 er en fremragende løsning for kompromissløse musikk- og hjemmekino-entusiaster. Og sett i lys av hvor mye som ofte blir ofret på å perfeksjonere de aller fineste detaljene i high-end-systemer, er det kanskje en av de mest givende investeringene du kan gjøre. Med Niagara 3000 optimaliserer du nemlig hele anlegget ditt på én gang!

Niagara 3000 fås i sort finish. Strømkabel kjøpes separat.

Den lange veien til fullstendig ren strøm – uten ulemper i kjølvannet

Strømfiltre har i flere tiår vært fast inventar i profesjonelle lydstudioer og lignende miljøer der mange komponenter skal fungere optimalt sammen. Her er det rett og slett ikke mulig å få brumming og annen elektrisk støy ned på et akseptabelt nivå med mindre man bruker strømfiltre.

Støyen kommer både utenfra, i form av stadig fler forstyrrelser på strømnettet (industri, husholdningsapparater, digital støy etc.), men den kommer også i form av den støyen som de tilkoblede apparatene utstråler innbyrdes samt innstrålet, høyfrekvent radiostøy (f.eks. fra mobiltelefoner, wi-fi, babyalarmer og Bluetooth).

Firmaet Furman er en av verdens ledende produsenter av profesjonelle strømfiltre, og det var herfra AudioQuest hentet sjefingeniør Garth Powell i 2012 for å utvikle de ultimate strømfiltrene til hi-fi-bruk. Garth kom med 20 års erfaring på området, og han fikk helt frie tøyler til prosjektet. Etter tre års intenst arbeid kunne resultatet – Niagara 7000 – presenteres. De mindre modellene Niagara 3000 og 1000 kom til et år senere.

Niagara-filtrene er testet av verdens mest kresne hi-fi-anmeldere, og de har blitt rost og anerkjent for deres unike evne til å fjerne all elektrisk støy uten å tilføre begrensninger eller skjevheter i den andre enden. En oppgave som er langt mer komplisert enn den umiddelbart høres ut som.

De fineste detaljene på en bakgrunn av total stillhet

I hi-fi-sammenheng er strømfilterets primære oppgave å sikre ”den sorte bakgrunnen”, som er forutsetningen for at de aller fineste detaljene i musikksignalet kan utfolde seg. Undersøkelser har vist at elektrisk støy kan overdøve opptil en tredel av disse mikrodetaljene, og det er typisk her du opplever den største forskjellen på et ordinært og et sublimt lydsystem.


Det er også her du høster gevinsten med å gå fra vanlig oppløsning til High-Res lyd. Og det er her all verdens hi-fi-entusiaster og musikkelskere betaler svimlende summer for å oppnå perfeksjon. Det er altså all mulig grunn til å beskytte mikrodetaljene.

Det er mange strømfiltre på markedet i mange forskjellige prisklasser, men for mange av dem er tilfellet at de tilfører nye problemer samtidig som de filtrerer bort støyen. Dette vil du ikke oppleve med Niagara, siden de virker over et bredspektret område uten å gi lokal ubalanse på strøm, spenning eller impedans. Dette bidrar til å gjøre disse eksklusive filtrene til noe helt unikt.

Unike løsninger i perfekt samspill

Niagara-filtrene rommer så mange avanserte tekniske løsninger at det vil bli for mye å beskrive alle sammen. Men det overordnede målet er å oppnå en så bred og effektiv filtrering som mulig, samtidig som man sikrer ubegrenset og lynrask strømavlevering når det behov for det.

De store modellene Niagara 7000, Niagara 5000 og Niagara 3000 er utstyrt med et strømreservoar som i toppmodellen kan avlevere opptil 90A i kortvarige transienter. Da er effekten til forsterker og andre strømtunge komponenter i hus. Niagara-filtrene bortfiltrerer effektivt all støy over hele 21 oktaver, fra brumming til radiofrekvenser (RF), inkludert støy på jordplan og de har balansert teknologi til filtrering av differensialstøy. Toppmodellen Niagara 7000 rommer ytterligere to 10-kilos Dielectric-Biased transformatorer til å fjerne de siste restene av RF-støy fra utgangene til kildekomponenter.

Som en siste, men absolutt ikke uvesentlig bonus, isolerer og beskytter Niagara-filtrene også alt det tilkoblede utstyret mot spenningsvariasjoner og overspenning på strømnettet, inkludert lynnedslag.

Jordforbindelse – en vei til mindre støy

Hvis du leser diskusjoner om strømfiltre, så vil du fort støte på entusiaster som anbefaler deg å koble utstyret dit til jord. Og har du mulighet for det, så kan det absolutt anbefales. En korrekt jordforbindelse kan eliminere støysløyfer som gir brumming og i tillegg gi en generell reduksjon av annen elektrisk støy. Også hvis du kanskje må bruke adaptere eller lignende ekstra komponenter i strømveien.

Hvis du går denne veien bør du koble alle komponentene i anlegget ditt til jord. Hvordan du gjør det best avhenger av hvor du bor og hvordan de elektriske installasjonene dine er gjort. Noen ganger er det bare et spørsmål om å bruke rette strømkontakter, men det kan også kreve litt mer profesjonell know-how og eventuelle ekstra installasjoner. Under alle omstendigheter anbefaler vi å spørre en fagmann om råd hvis du er det minste i tvil. Så er du sikker på at alt blir gjort riktig.

Kontakt butikken din for ytterligere informasjon

Hvis du er interessert i seriøs strømfiltrering, så anbefaler vi deg å kontakte din lokale Hi-Fi Klubben-butikk. Da har du muligheten til å høre mer, og du kan få en demonstrasjon av et Niagara-filter. Du kan eventuelt gjøre en avtale om å prøve filteret hjemme på ditt eget anlegg uten å forplikte deg til kjøp. Da kan du høre forbedringen før du bestemmer deg for å investere.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Tilkobling for opptil 7 apparater (2 x high-current / 5 x kildekomponenter)
 • 55A strømreservoar sikrer uhindret strømflyt til selv de mest voldsomme og raske transientene
 • 21-oktavers, bredspektret filtrering av alle former for RF, brumming og annen støy
 • Isolerer alle tilkoblede apparater mot innbyrdes utstrålet støy
 • Beskytter anlegget ditt mot strømsvingninger og overspenning, inkludert lynnedslag
 • Forbedrer også ytelsen på AV-utstyr

Begrensninger

 • Ikke Dielectric-Biased-transformatorer på ”low-current”-utgangene
 • Krever sin plass
 • Må kobles til jord for å yte optimalt
 • Strømkabel kjøpes separat

Tekniske spesifikasjoner

FargeSort
Vekt produkt (kg)16,5
Bredde (cm)44,4
Høyde (cm)8,8
Dybde (cm)38,6
Høyde emballasje (cm)24
Lengde emballasje (cm)60
Vekt emballasje (kg)18
Bredde emballasje53