Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt høyttaler (par)

Bowers & Wilkins 705 S3

29 996,-par
Satin White
Forventet på lager lørdag 28. oktober 2023
 Oppleves i
Varen inngår i et system eller pakke
Eksklusiv og audiofil toveis stativhøyttaler som leverer et fantastisk stereobilde med sin toppmonterte Nautilus-diskant.

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins 705 S3 – audiofil og eksklusiv stativhøyttaler med suverent stereobilde

 • Toppmontert Carbon Dome diskant i separat Nautilus-hus
 • Svært godt tredimensjonalt stereobilde
 • Svært gode allround-kvaliteter for både musikk og filmlyd
 • Continuum bass/mellomtone
 • Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefiner

B&W 705 S3 er den mest eksklusive stativhøyttaleren i 700-serien. Her har B&W lånt den toppmonterte Carbon Dome Nautilus diskanthøyttaleren fra seriens store gulvmodeller og montert den på kabinettet fra den enklere 706 S2. Resultatet er en drastisk forbedring i både spredning og stereoperspektiv, som løfter 705 S3 opp i entusiastklassen.

Det er langt fra en tilfeldighet at prestasjonene er så overbevisende. Prinsippet med en toppmontert diskant i eget Nautilus-hus er hentet direkte fra den dyrere high-end 800-serien, og B&W har mange års erfaring med å få elementene til å spille perfekt sammen.

705 S3 er en musikalsk perle og et veldig interessant alternativ til en tyngre gulvmodell. Stemmer og instrumenter er detaljerte og ufargede, så klassisk musikk og jazz er også en fornøyelse å høre på. Den dynamiske og presise bassgjengivelsen gir samtidig overbevisende tyngde for pop, rock og filmlyd. Ønsker du i tillegg det fysiske trykket i mellomgulvet, som virkelig setter prikken over i-en, kan du supplere med en god subwoofer, for eksempel en av B&W sine egne modeller.

Finishen på 705 S3 er fra øverste hylle og vil passe naturlig inn i alle stilrene interiør, uansett om du foretrekker lakk eller ekte trefiner. Frontgrillen monteres ved hjelp av magneter, så du slipper å se på skjemmende monteringshull hvis du velger å bruke høyttaleren med fri sikt til elementene.

705 S3 fås i flere utførelser. Matchende stativer fås som ekstrautstyr.

Bowers & Wilkins 700 S3 Series – high-end kvalitet i mellomklassen 

Den nye 700 S3-serien fra Bowers & Wilkins er både en designmessig og teknologisk oppgradering av 700 S2-serien, som har vært utrolig populær blant musikk- og hjemmekinoentusiaster verden over. Ytelsen er betydelig forbedret i alle modeller, blant annet på grunn av de mange teknologiene som er arvet fra den dyrere 800 D4 Series Diamond. S3-generasjonen tar deg nærmere toppserien enn noen gang før, men til en langt mer overkommelig pris.

700 S3-serien setter nok en gang en ny standard i mellomklassen, som konkurrentene vil ha problemer med å hamle opp med. Uansett om du har behov for en kompakt feinschmecker-modell eller en tung, komplett hjemmekino, kan du være sikker på en gjennomført eksklusiv opplevelse.

Solid og elegant design med lyden i fokus 

Det nye designet i 700 S3-serien er enkelt, stilrent og eksklusivt. Du kan velge mellom høyglans sort eller matt hvit lakk samt den nye Mocha-finishen i ekte trefiner. Sammenlignet med forrige S2-generasjon er S3-designet gjort enda slankere, og inspirert av 800-serien er fronten nå elegant buet med fremhevede enheter montert i 'pods'. Alle disse oppgraderingene er med på å gi et enda mer eksklusivt visuelt uttrykk og reduserer samtidig lydforringende diffraksjoner fra kabinettet. Resultatet er hørbart forbedret lyd sammenlignet med forgjengerne.

Frontplate og sider er laget av ekstra tykke plater, og det er brukt solide innvendige avstivere i MDF. Det stive kabinettet reduserer resonanser i de lavere frekvensene, mens den høyere massen i de tykkere kabinettsidene reduserer høyfrekvente resonanser. Du kan ikke se alle disse finessene - men du vil nyte resultatet av dem.

Som på 800-serien er den delikate diskantmembranen godt beskyttet bak et diskret metallgitter, som er designet for å slippe lyden gjennom intakt. Samtidig er fronten helt uten synlige festeskruer. Dette gjør at de stilrene monteringsringene rundt elementene kommer til sin rett, slik at høyttalerne i 700-serien kan bli et elegant møbel i stua, både med og uten stoffront.

Nautilus Carbon Dome – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins' patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Den eksklusive Carbon Dome-diskanten i 700-serien er et mellomledd mellom aluminiumsmembranen i 600-serien og den kostbare diamantmembranen i 800-serien. En Carbon Dome består av to seksjoner. Den fremre delen er en kun 30 my tykk aluminiumsmembran, som fordampes med et tynt karbonbelegg i en prosess som kalles Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakre delen er en 300my tykk ring av karbonfiber, som er laserkuttet for å passe profilen til den ytre delen av aluminiumskuppelen og deretter festet til den. Resultatet er en kuppel med fabelaktig stivhet og en break-up frekvens som er flyttet helt opp til 47 kHz – uten overvekt eller andre ulemper!

Som noe nytt har hele fire 700 S3 Series modeller nå diskanten montert i et separat hus på toppen av kabinettet for å optimalisere spredningen og forhindre innflytelse fra kabinettvibrasjoner – igjen et prinsipp hentet fra 800-serien. Som på 800-serien er 700-seriens diskanthus også dreid ut av en massiv aluminiumsblokk. Den elegante og nydesignede diskanthuset veier over 1 kilo, så det er ekstremt solid og resonansdødt. Denne utformingen gjør også at selve huset kan brukes til å kjøle diskanten som i 800-serien.

Elementet er også mekanisk frakoblet i de modellene hvor det sitter montert i frontbaffelen. Her blir det gjort ved hjelp av en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og det gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

FST – en unik mellomtone med unike kvaliteter 

Alle 700-seriens treveis-modeller er utstyrt med B&Ws unike "kantløse" Continuum FST-mellomtone. FST-elementet er konstruert uten det konvensjonelle kantopphenget som er kjent fra vanlige elementer, og den gir en ekstremt oppløst og nøytral gjengivelse av stemmer og instrumenter.  

Continuum-membranen i en FST-mellomtone er vevd på en spesiell måte som gjør at uønskede resonanser på overflaten av elementet blir "slått i stykker". I kombinasjon med det kantløse FST-opphenget vil membranen gjengi forskjellige frekvenser på forskjellige områder av overflaten. Elementet "flekser" ut fra den spilte tonen i stedet for å bevege seg som et stempel, og dette bidrar til å spre alle frekvensene i arbeidsområdet like godt. Du tvinges ikke til å sitte i en bestemt posisjon for å kunne nyte musikken optimalt.  

En viktig nyhet i S3-generasjonen er den nye Biomimetic Suspension-opphenget, som erstatter den tradisjonelle "spideren" i tekstil. Nok en unik og eksklusiv teknologi som er arvet fra 800-serien. Spiderens rolle er å sentrere spolen i magnetgapet og gi en nøyaktig demping av membranens bevegelser uten å hindre dens bevegelighet, litt som støtdemperne i en bil. Det nye opphenget gir langt mindre luftkompresjon og farging sammenlignet med tidligere, og resultatet er en hittil uoppnåelig naturlighet og transparens for stemmer og instrumenter.

Den fintunede, "anti-resonance" massedemperen i sentrum av membranen gir også et verdifullt bidrag til å dempe vibrasjoner og styre oppbrytningen. Selve høyttalerchassiset er ultrastabilt støpt i aluminium, og elementet er på raffinert vis montert på baksiden av chassiset innvendig i kabinettet med et spesielt feste.

Aerofoil Profile – bassgjengivelse fra de høyeste luftlagene 

De rendyrkede basselementene i 700-serien er utstyrt med en forenklet utgave av den ultralette og ultrastive Aerofoil-membranen som ble utviklet til 800-serien. Aerofoil-membranene i 700-serien er fortsatt inspirert av flyindustrien, og det er fortsatt en sandwichkonstruksjon. Her er den bare laget med to solide papirlag rundt et lag polystyren-skum i stedet for karbonfiber og syntetisk spesialskum som i 800-serien.  

På tross av den enklere konstruksjonen er 700-seriens basselementer fremdeles ytterst potente. De lette og stive membranene fungerer som et nesten perfekt "stempel" som motstår oppbrytning svært godt i hele arbeidsområdet. Akkurat den samme grunnen til at Bowers & Wilkins utviklet Carbon Dome-diskanten til denne serien. Du vil bli overrasket over presisjonen og dynamikken fra disse avanserte basselementene.  

Less is more

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd. I S3-versjonen er også delefilteret redesignet og har fått enda bedre komponenter enn i forgjengeren, og dette har gitt et hørbart løft til den allerede svært gode lydkvaliteten. 

De kraftige skruterminalene på bakpanelet sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.  

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Bowers & Wilkins 705 S3 Kompakt høyttaler

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Toppmontert Carbon Dome diskant i separat Nautilus-hus
 • Svært godt tredimensjonalt stereobilde
 • Veldig gode allround-kvaliteter for både musikk og filmlyd
 • Continuum bass/mellomtone
 • Nydesignet delefilter med ekstra raffinerte komponenter
 • Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefiner

Begrensninger

 • Ikke FST-mellomtone
 • Naturlige begrensninger i den aller dypeste bassen
 • Krever en del effekt for å spille skikkelig høyt

Reviews

Videoer om 705 S3

Tilbehør til Bowers & Wilkins 705 S3

NAD M10 V2 Musikksystem
Musikksystem
31 998,- / stk
28
NAD C 399 Integrert forsterker
Integrert forsterker
24 998,- / stk
22
NAD C 298 Effektforsterker
Effektforsterker
24 998,- / stk
4

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB)50 - 28000 Hz
KabinettkonstruksjonBass-refleks
Bi-wireJa
Frekvensområde (-6dB)45 - 33000 Hz
Følsomhet88 dB
Impedans8 ohm (minimum 3,5 ohm)
Diskant 1 - størrelse1"
Bass1x 6.5" Continuum bass/mellomtone

Anmeldelser


4.8
6 anmeldelser
5
5
4
1
3
0
2
0
1
0
David
Norge
8/6/2023
David
Norge
Andreas
Tyskland
7/17/2023
Andreas
Tyskland
Hans
Nederland
4/28/2023

Super for en lyd Veldig gode råd og tydelig

Hans
Nederland
Sindre
Norge
4/21/2023

Fantastisk flott å detaljert lyd, overraskende mye bass som kan kjennes på kroppen og er et pluss. Anbefales på det varmeste

Sindre
Norge
Reinald
Tyskland
4/10/2023

Herlig romlig og presis, som fortsetter å lytte til sine 20 år gamle "høyttalere", er å klandre seg selv

Reinald
Tyskland

Anbefalte produkter

NAD C 3050 Integrert forsterker
Integrert forsterker
14 998,- / stk
6
Bowers & Wilkins 707 S3 Kompakt høyttaler
Bowers & Wilkins 707 S3
Kompakt høyttaler
11 996,- / 14 996,- / par
9
NAD C268 Effektforsterker
Effektforsterker
10 998,- / stk
6