Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt høyttaler (par)

Bowers & Wilkins 705 Signature

35 996,-par

Produktet er ikke lengre tilgjengelig i den valgte fargen eller varianten.

Heftig spesialutgave av 705 S2. Her får du finish og lydkvalitet et ekstremt høyt nivå. Nå også i Midnight Blue. Gulvstativer fås som tilbehør.

Les mer:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins 705 Signature – eksklusiv og audiofil stativhøyttaler med fantastisk finish og suverent stereobilde

 • Fantastisk finish i høyglanslakkert ekte tre eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra raffinerte komponenter
 • Suverent tredimensjonalt lydbilde
 • Toppmontert diskant i separat Nautilus-hus
 • Gulvstativer fås som ekstrautstyr

B&W 705 Signature er en eksklusiv spesialutgave av den mest eksklusive stativhøyttaleren i 700-serien. Kabinettet er laget med en spektakulær finish i høyglanslakkert ekte tre, og designet har blitt ytterligere krydret med metallskilt og andre godsaker. Trestrukturen er matchet individuelt for hvert høyttalerpar, så ikke to par er identiske. Delefilteret har også blitt redesignet og har fått enda bedre komponenter enn i standardutgaven, som gir et hørbart løft til den allerede utmerkede lyden.

Resultatet er en kompakt stativhøyttaler som både visuelt og lydmessig lever opp til ekstremt høye krav. 705 Signature vil komplettere både innredningen din og musikkopplevelsene dine i mange år og du kan glede deg hver eneste dag over å eie et helt unikt og fantastisk velspillende høyttalersett.

MERK: Nå kan du også nyte 705 Signature i den unike Midnight Blue Metallic-finishen, som trekker tråden tilbake til den legendariske Nautilus-høyttaleren fra Bowers & Wilkins. Med sitt ikoniske sneglehusdesign og radikale tekniske løsninger står denne unike konstruksjonen fortsatt som en milepæl i hi-fi-historien, og nå kan du være med å hylle den. Den dype Midnight Blue-finishen er bygget opp gjennom syv lag metallisk blå og klar lakk, og du kan trygt holde av hedersplassen i stua. Denne ekstreme luksushøyttaleren krever oppmerksomhet - og den fortjener det!

705 Signature fås i høyglanslakkert Datuk finish (ekte tre) eller Midnight Blue Metallic. Gulvstativer fås som tilbehør.

Bowers & Wilkins 700 Signature Series – high-end luksus i mellomklassen 

700 Signature Series er en eksklusiv spesialutgave av 700 S2 serien fra Bowers & Wilkins. Her får du alt det gode fra standardutgaven, men løftet opp på et enda høyere nivå på noen avgjørende punkter. Kabinettet er laget med en spektakulær finish i høyglanslakkert ekte tre eller Midnight Blue Metallic, og designet har blitt ytterligere krydret med metallskilt og andre godsaker Delefilteret har også blitt redesignet og har fått enda bedre komponenter enn i standardutgaven.  

Resultatet er en gulvhøyttaler som både visuelt og lydmessig lever opp til ekstremt høye krav. 700 Signature vil komplettere både innredningen din og musikkopplevelsene dine i mange år.

Nautilus og Carbon Dome – en diskant uten ulyder

Bowers & Wilkins' patenterte Nautilus-diskant har i en årrekke vært standarden i forskjellige varianter på nesten alle høyttalerne deres. Nautilus-prinsippet bygger på et rør som er montert på elementets bakside og nærmest virker som en omvendt trompet. Dette røret absorberer effektivt all lyden som elementet produserer bakover, slik at den fremoverrettede lyden ikke påvirkes. Og det er jo den du vil høre fra en høyttaler.

Nautilus-diskanten i 700-serien introduserer en helt ny diskant-teknologi fra Bowers & Wilkins: Carbon Dome. Den er det nye mellomleddet mellom aluminiumsmembranen i 600-serien og den kostbare diamantmembranen i 800-serien. En Carbon Dome består av to deler. Den fremste delen er en bare 30µm tykk aluminiumsmembran som får et tynt karbonbelegg gjennom en prosess kalt Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakerste delen er en 300µm tykk ring av karbonfiber som laserkuttes til å passe profilen på aluminiumdomens ytterste del og deretter festes til denne. Resultatet er en dome med fantastisk stivhet og en oppbrytningsfrekvens som er flyttet helt opp til 47 kHz – uten overflødig vekt eller andre ulemper!

702 og 705 har diskanten montert i et separat hus på toppen av kabinettet for å optimalisere spredningen og forhindre innflytelse fra kabinettvibrasjoner – igjen et prinsipp hentet fra 800-serien. Som på 800-serien er 700-seriens diskanthus også dreid ut av en massiv aluminiumsblokk i motsetning til støpt sink som på de tidligere CM-høyttalerne.

Det nye diskanthuset er massivt og veier mer enn 1 kilo, så det er ytterst solid og resonansdødt. Dette designet åpner også for muligheten til å bruke selve huset til kjøling av diskanten, som i 800-serien. God kjøling er viktig, fordi det gir lavere driftstemperatur i spolen på diskantelementet, og det er til stor fordel for både lydkvalitet og holdbarhet.

Elementet er også mekanisk frakoblet i de modellene hvor det sitter montert i frontbaffelen. Her blir det gjort ved hjelp av en ring av syntetisk gelé rundt magnetmotoren, og det gir hørbart klarere og mer tredimensjonalt lydbilde.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm) 

Under utviklingen av den kostbare 800 Series Diamond D3 fant B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har vært brukt som membraner i både FST- og bass/mellomtone-elementene deres siden 1974: Continuum! Akkurat som Kevlar er Continuum et vevd materiale som fremdeles innebærer en kontrollert oppbrytning, men med vesentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er oppbrytningen i selve materialet enda mer kontrollert enn med Kevlar. Forvrengningen kan derfor holdes på et absolutt minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner som nesten oppførte seg som ønsket. Continuum-elementene med sine nye materialer gir en membran som oppfører seg akkurat som ønsket – og dermed blir forvrengningen bragt ned på et bokstavelig talt uhørt lavt nivå!

Alt dette er teknologi nedarvet direkte fra 800-serien, og du høster fruktene av B&Ws pionerarbeid når den krystallklare lyden flyter inn i øregangene dine.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for høyttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien gjort samspillet mellom elementene så optimalt at delefilteret kan reduseres til ganske få komponenter. Disse er til gjengjeld i utsøkt kvalitet og valgt ut gjennom en lang rekke lyttetester. Færre komponenter gir mer direkte signalvei, som igjen gir bedre lyd. I Signature-versjonen har delefilteret også blitt redesignet og fått enda bedre komponenter enn i standardutgaven, som gir et hørbart løft til den allerede utmerkede lyden.   

De kraftige skruterminalene på bakpanelet sikrer problemfri funksjon i hele høyttalerens levetid. Du har også mulighet til å bi-wire høyttaleren, så du kan klemme ut alle kraftreservene i systemet.  

Bassrefleksporten er B&Ws unike Flowport, som har små fordypninger i munningen. Overflaten minner om en golfball og reduserer luftmotstanden så luften kan passere lettere. Det gir renere og dypere bass, og minsker samtidig forvrengningen.

Vår
Ekspertvurdering

Fordeler

 • Fantastisk finish i høyglanslakkert ekte tre eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra raffinerte komponenter
 • Suverent tredimensjonalt lydbilde
 • Toppmontert diskant i separat Nautilus-hus
 • Solid og resonansdempende kabinett
 • Gulvstativer fås som ekstrautstyr

Begrensninger

 • Ikke FST-mellomtone
 • Mangler den aller dypeste bassen
 • Krever en del effekt for å spille veldig høyt
 • Ikke så råsterk som noen større alternativer

Reviews

Tilbehør til Bowers & Wilkins 705 Signature

Tekniske spesifikasjoner

Frekvensområde (-3dB) 50-28000 Hz
Frekvensområde (-6dB)45-33000 Hz
Følsomhet88 dB
Impedans8 ohm
Diskantstørrelse1"
Størrelse på basselement6.5"

Anbefalte produkter

H190
Hegel H190
Integrert forsterker
35 998,- / Stk